Annonsering

Datingsider.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.

Turvenn Anmeldelse

Kort fortalt

Turvenn er en datingside som er ment for friluftsglade mennesker. Her kan du finne venner, eller aller helst en kjæreste. Vi synes Turvenn er en ganske god datingtjeneste. Prisen er lav og det er heller ingen falske brukere.

Fordeler
 • SMS-verifisering hindrer falske brukere
 • Over 20 000 medlemmer!
 • Datingside for friluftsmennesker
 • Ulemper
 • Litt få medlemmer, men dette er forsåvidt endel av konseptet
 • Logo

  Introduksjon

  Turvenn.no er en tjeneste for deg som ønsker å få turglade venner eller en kjæreste. Tjenesten er levert at Social Garden AS, som er et selskap som ble opprettet i 2015, og springer ut fra Norge slik som også datingsiden Sukker.no.

  Social Garden har også laget en rekke andre datingsider, blant annet skeiv.no, seniordate.no, kristendate.no, nettdating.no og lignende.

  Det å kunne kombinere en fritidsaktivitet man er glad i, med møte av nye mennesker syns vi er et svært smart konsept. Med det havet av datingtjenester en finner på nettet i dag, er det forfriskende med en tjeneste som skiller seg litt ut.

  Tjenesten er skreddersydd for at de som liker skog, fjell og mark skal kunne møtes, og dessuten at møtet ikke nødvendigvis må være av romantisk karakter. De som kun ønsker å møte en venn å gå i fjellet med, kan også registrere seg på turvenn.no. Men selv om konseptet er bra, er det ikke nødvendigvis slik at det faktiske produktet er bra.

  Vi ønsket derfor å undersøke om turvenn funker bra i praksis. Er det lett å finne mange andre turglade mennesker? Hvilken informasjon må man oppgi om seg selv? Hvordan er selve brukergrensesnittet? Les videre så får du svar på disse og flere andre spørsmål.

  Uten å røpe for mye allerede nå, kan vi imidlertid si så mye som at turvenn er en kvalitetstjeneste.

  Generelt om turvenn.no

  Turvenn.no er en nisjespesifikk datingtjeneste. Mens enkelte datingtjenester rett og slett bare forsøker å legge til rett for at hvem som helst kan møtes, er poenget på turvenn.no at mennesker som er glade i turer og friluftsliv her skal møtes.

  Som nevnt i introduksjonen er det også lagt opp til at turvenn skal kunne benyttes som en arena til å få seg nye venner, ikke bare en eventuell kjæreste.

  Turvenn er ikke av de største datingaktørene, men det er fortsatt medlemmer der. Da vi logget oss på turvenn på en tilfeldig lørdag på dagtid var det 121 medlemmer online, det gir en indikasjon på størrelsen på medlemsmassen.

  Turvenn kan brukes gratis, eller med medlemskap. For alle som er glade i fjell, natur og tur kan turvenn være verdt et besøk. Eller kanskje man bare ønsker å teste litt forskjellige datingtjenester og kanskje har lyst til å gå mer på tur i fremtiden. I så fall er det bare å hoppe i det, og lage en bruker på turvenn.no. Vi skal nå gå gjennom brukeropprettingsprosessen.

  Registrering

  For å registrere seg som medlem på turvenn må man plotte inn ønsket brukernavn, for- og etternavn, kjønn, mobilnummer, epost og fødselsdato.

  I tillegg må man lage et ønsket passord. Vi anbefaler at man prøver å inkludere en liten bokstav, en stor bokstav, ett tall, og et tegn, i passordet. I dagens digitaliserte verden må man være påpasselig for å hindre lumskheter som identitetstyveri o.l. på nettet.

  Det er veldig kjedelig hvis noen klarer å logge seg inn på din turvenn-konto fordi du ikke har laget et sterkt nok passord.

  Når ønsket passord er laget og den øvrige informasjonen er fylt inn blir man bedt om å akseptere turvenn sin medlemsavtale samt deres håndtering av personopplysninger (vi skal gå mer i dybden på disse litt senere i anmeldelsen).

  Når dette steget er fullført vil man motta en verifiseringskode på sms, denne må tastes inn på registreringskjemaet for å kunne gå videre i prosessen.

  Vi syns det var svært betryggende at turvenn opererer med en verifiseringsprosess som dette, det forhindrer opprettelse av falske brukere, og dessuten at noen lager en bruker i ditt navn.

  Vi har alle hørt skrekkhistorier hvor noen skal på date og så er det en annen person som dukker opp enn den man trodde. Dette er en uhyggelig opplevelse, og turvenn har gjort sitt for å unngå at slike og andre uønskede situasjoner oppstår.

  Fullføring av brukerprofil

  Når man har registrert seg som bruker på turvenn blir man bedt om å fullføre sin brukerprofil. Det man skal gjøre her, er rett og slett å fylle inn en del informasjon om seg selv slik at andre brukere kan få et innblikk i hvordan du er som person.

  Du starter med en kort beskrivelse av deg selv som blant annet inkluderer om du har barn, om du røyker/drikker, sivilstand og litt om utseendet ditt. I tillegg kan du fylle inn hvilken utdannelse du har og livssyn. Videre skal du rangere interessen din for forskjellige ting på en skala fra 1 til 5, der 1 er lite interessert og 5 er meget interessert.

  Eksempelvis blir man bedt om å registrere interessen sin for musikk, motor/mc, og trening. Når dette er gjort, skal man gå over til å rangere ulike egenskaper hos seg selv på sammen måte som for interessefeltene.

  Dette er egenskaper som f.eks. spontanitet, selvstendighet, stahet og sjenanse. I siste steg skal du skrive en kort beskrivelse av deg selv, samt hva du ser etter på turvenn. Vi tror det kan være lurt å ta seg litt god tid når man fyller inn disse rubrikkene, en god beskrivelse kan fange mye oppmerksomhet hos en person som kan passe nettopp deg bra.

  Turvenn.no har faktisk lagt inn et minstekrav om at beskrivelsen av deg må være på minimum 50 tegn, dette syns vi var fint. Et slikt minstekrav sørger for at man faktisk må sette seg ned og tenke litt over hva som er typisk for nettopp din personlighet, og kan dermed bidra til å g ett godt inntrykk for andre brukere av denne tjenesten.

  Profilbilde

  Det er valgfritt om man vil laste opp et profilbilde på turvenn.no. Vi har imidlertid lest mye statistikk som viser at man bør ha profilbilde for å lykkes på datingfronten.

  Det er naturlig at det samme gjelder om man kun er ute etter venner, og ikke en kjæreste. De aller fleste syns det er fint å ha et ansikt å hekte på folk, og det føles nok også tryggere for de aller fleste å møte noen som de vet hvordan ser ut.

  Medlemsavtale og håndtering av personopplysninger

  Det er ingen bindingstid på turvenn, og medlemskapet løper så lenge du ikke avslutter det. Aldersgrensen for å opprette en profil på turvenn er 15 år.

  Dersom det skulle skje noen uforutsette feil, eller tekniske problemer med turvenn.no står ikke leverandøren økonomisk ansvarlig for dette. Turvenn er heller ikke ansvarlig for informasjon eller innhold som medlemmene på plattformen måtte legge ut.

  Man står også selv ansvarlig for den kontakt man måtte velge å initiere med andre medlemmer på datingtjenesten. Vi har sett at det samme gjelder på mange andre datingtjenester, så turvenn skiller seg ikke spesielt ut her.

  Det er forbudt å opprette falske brukerprofiler på turvenn, og det er heller ikke lov å reklamere for andre tjenester eller produkter inne på denne tjenesten. Det er dermed f.eks. ikke lov å reklamere for f.eks. en veldig god tursekk, eller turbukse når man er inne på turvenn sine sider.

  En anbefaling fra en bruker til en annen antar vi imidlertid at burde gå helt greit. Støtende innhold, f.eks. av seksuell karakter, er ikke tillatt på turvenn. Alle som blir medlemmer på denne tjenesten forplikter seg til å opptre respektfullt ovenfor andre brukere. Se ellers medlemsavtalen på turvenn.no for fullstendige vilkår.

  Når det gjelder håndtering av personalopplysninger samler turvenn blant annet inn følgende informasjon om deg: Personalopplysninger (dette skjer ved brukerregistrering), kommunikasjon med andre brukere av tjenesten, deling av bilder, og til slutt den profilinformasjonen du oppgir.

  Turvenn registerer også visse opplysninger automatisk: Når du sist logget inn, og oversikt over hvilke profiler du har besøkt. Dersom du skulle begå en handling som er ulovlig i henhold til regelverket, blir din IP-adresse dessuten loggført.

  Mange spør seg sikker om hvorfor turvenn samler på disse opplysningene, og svaret er enkelt å greit for å kunne administrere tjenesten. Uten f.eks. brukerinformasjon ville det vært svært vanskelig for andre medlemmer på turvenn.no å vite noe om deg.

  Det er helt vanlig at datingtjenester samler inn slik informasjon som dette, så turvenn skiller seg ikke ut på dette området. Turvenn presiserer at opplysningene man oppgir ikke deles videre til tredjeparter, med ett unntak.

  Og det er hvis underleverandører av tjenesten er avhengig av opplysningene for å kunne tilby den funksjonaliteten som er krevd for å drifte tjenesten.

  Som bruker har man full mulighet til å administrere sine personalopplysninger. Dersom man ønsker hjelp med å få fjernet enkelte personalopplysninger må man ta kontakt med teamet i turvenn.

  Kontakt

  Turvenn kan nås på E-post eller vanlig post. E-postadressen til turvenn er: [email protected]. Postadressen er: Turvenn.no, c/o Social Garden AS, Skippergata 22, 0154 Oslo. Turvenn holder for tiden til på Oslo House Of Innovation.

  Brukergrensesnitt

  Layouten på nettsidene til turvenn er simple, og med et norsk preg over seg. Som bakgrunn kan man se et mønster som er tilsvarende det man kunne funnet på en lusekofte, noe som gir sterke assosiasjoner til norsk kulturarv og dermed også høye fjell, natur og friluftsliv.

  På toppen av skjermen ser man et bilde av et lykkelig par som er ute i skogen og griller marshmallows. Det ser svært koselig, og man får virkelig lyst til å gå i gang med å møte andre turglade mennesker når man ser dette bildet.

  Under bildet har man mulighet til å navigere mellom forskjellige funksjoner: Forsiden, Oversikt, Brukersøk, Chat, Forum, Blogg, Nedlastning av mobilapp og Min profil. Under navigasjonslinjen vil man se kollasjer med miniatyrbilder av brukere som nylig har vært pålogget, og nye medlemmer som har registrert seg på tjenesten.

  På siden av skjermen vil man finne statusoppdateringer fra turvenn.no som er linke opp mot facebook. Et eksempel på en slik oppdatering kan f.eks. være at turvenn har hatt en konkurranse gående, og så skal annonsere vinneren.

  Turvenn på mobil

  Som mange andre dating/møte-tjenester har turvenn.no skapt en mobilapp. Denne er gratis og kan lastes ned til både iphone og android telefoner.

  Muligheten til å benytte turvenn.no på mobil er svært smart, ettersom smartphonen for mange så og si har tatt over som hovedverktøy for å surfe online. Man finner appen ved å søke på «Turvenn» i App Store (for iphone) eller inne på Google Play (for android telefoner).

  Appen er svært profesjonelt utformet, og er etter vår mening enda bedre enn nettsidene. Her vil man få full tilgang til funksjoner som chat, bildegjennomgang, administrering av brukerprofil osv. Vi anbefaler alle som ønsker å prøve seg på turvenn å laste appen.

  Betalingsmedlemskap

  Som betalingsmedlem får en tilgang til en lang rekke funksjoner på turvenn.no. Blant annet kan man sende meldinger til samtlige medlemmer av tjenesten (et ubegrenset antall), man kan chatte med alle i fellesrommet, se hvem som har besøkt ens profil + mange andre funksjoner (se turvenn.no for samtlige funksjoner).

  Turvenn tilbyr 3 ulike medlemskap. Det første medlemskapet koster 49 kroner i måneden, og kan betales med kredittkort, f.eks. Visa eller Mastercard. Dette abonnementet har ingen bindingstid.

  Det andre abonnementet kan etableres gjennom sms-betaling og koster enten 99 kr eller 199 kr i måneden (avhengig av om man velger 1 eller 3 måneders abonnement). Det tredje abonnementet er et heltårsabonnement (12 mnd.) og betales gjennom bankoverføring/giro.

  Dette abonnementet koster 499 kr. i måneden. Dersom en velger dette siste abonnementet må man også sende en epost til [email protected] med navn, brukernavn, samt hvilken dato en foretok betalingen.

  Turvenn sammenlignet med konkurrenter

  Turvenn har faktisk fått til noe skikkelig bra. Et nisjekonsept som er utviklet i Norge, og dette bærer også tjenesten preg av. Det vi mener med dette er at det faktisk er litt liv på denne datingsiden.

  Det er utrolig mange datingsider i Norge som virker ganske døde. Dette gjelder for eksempel for Be2, Badoo, Academic Singles og lignende. Dette er internasjonale sider som synes å bare leve på sitt renomme i Norge.

  Fordelen med Turvenn er at det er en helnorsk tjeneste, og slikt sett er tjenesten nødt til å levere i Norge for å gå rundt økonomisk. Dette bærer også tjenesten preg av og vi vil virkelig anbefale Turvenn til deg som ønsker å finne en sunn, norsk partner.

  Turvenn er en nisjeside og dermed er ikke tjenesten den aller største. Medlemstallet har absolutt noe å gå på, selv om den er i vekst. Slikt sett kan det alltids være et alternativ å teste andre gode generelle datingsider som Match, Sukker, EliteSingles, Møteplassen og lignende. Det er jo tross alt mulig å finne mennesker som er glad i å gå på tur her også!

  Likevel vil vi anbefale deg å starte med Turvenn, da dette absolutt er en tjeneste som presterer sammenlignet med mange av konkurrentene.

  Oppsummering

  Turvenn er en litt anderledes dating/møte-tjeneste fordi fokuset er både på friluftsliv og møte med nye mennesker, dette likte vi svært godt. Det er enkelt å registrere seg og registreringsprosessen har en innbakt sms-verifisering som forhindrer opprettelse av falske brukerprofiler, slik som blant annet Be2 er beskyldt for.

  Brukergrensesnittet på pc er simpelt og det er lett å navigere seg gjennom de ulike funksjonene. Når det gjelder brukergrensesnittet på mobilappen (gratis mobilapp) opplevde vi dette som enda bedre enn pc-versjonen. Ved opprettelse av en brukerprofil fyller man inn en del informasjon om seg selv, som andre brukere kan benytte til å se litt hvordan du er som person.

  Dette er en funksjon som vi syns det er viktig at datingtjenester tilbyr, så pluss i boken for turvenn her. Prismessig er turvenn svært gunstig. For kun 49 kr i mnd. får man tilgang til alle funksjoner på tjenesten noe som definitivt er i det lavere prissjiktet for dating- og møte-tjenester. Til alle som er glad i turer og å møte nye mennesker, anbefaler vi turvenn varmt!

  Kommersielt samarbeid
  INNHOLDSFORTEGNELSE
  Logo