Annonsering

Datingsider.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.

Tips til bruk av Tinder: Slik går du frem

Den digitale verden har også inntatt datinglivet vårt, og her i Norge er det Tinder som har vokst til å bli en av de største datingplattformene. Nordmenn oppdaget appen i 2013, ett år etter at den ble lansert på markedet. Tinder er tilgjengelig i 190 land, og sier selv at de har medvirket til intet mindre enn 43 milliarder matcher. Vi skal gi deg noen tips til bruk av Tinder, slik at du også kan bli en del av appens vellykkede apper.

Sveip til du finner en match

Hos Tinder handler det hele om, slik det også gjør på flere andre datingapper, å sveipe til høyre eller venstre. Til høyre for de du liker og til venstre for de du ikke liker. Skulle du da være så heldig at dere begge sveiper til høyre, har du en match. Spørsmålet er bare hvordan du kommer dit, hvor mange frosker du må møte før drømmemannen dukker opp og om det stemmer at Tinder ikke er stedet for å finne kjæreste.

Unngå å bli sveipet bort med disse tipsene

  • Dårlig profilbilde - Profilbildet er det første andre ser av deg, og derfor er det viktig å gi et godt førsteinntrykk. Du trenger ikke å fremstille deg selv som en filmstjerne. Det er med andre ord viktig at du er deg selv, og for at de i den andre enden skal se deg bør du unngå å skjule deg bak solbriller, store hatter eller et utydelig bilde. La profilbildet vise hvem du er, og ha gjerne flere bilder der du gjør ting du liker enten det er å spille gitar, male eller gå på skogsturer.
  • Profilteksten - En veldig kort eller veldig umoden tekst kan ødelegge alt. Det samme kan en tekst som bare handler om sex. Det er heller ikke bra om teksten er altfor lang og inneholder altfor mange personlige detaljer. Det hele handler om å finne en balanse. Du skal ikke avsløre alt om deg med en gang, og heller ikke fortelle så lite at du ikke virker interessant.
  • Mindre skryt - De fleste av oss unngår personer som skryter åpenlyst og veldig mye av seg selv. Det kan være via bilder eller tekst. Det handler ganske enkelt om å ikke være høy på pæra. Vil du ha en match må du altså spare bilder av kule, dyre biler til en senere anledning.
  • Arbeidsledighet - Kvinner har en tendens til å sveipe til venstre om mannen har skrevet at han er arbeidsledig. Det strider mot vår genetiske oppfatning av at mannen skal forsørge kvinnen, og være trygg og forutsigbar. Samtidig skal man selvfølgelig ikke lyve og si at man har en god jobb om det ikke stemmer. Det er likevel lov å være litt smidig med ordvalget, og si at du er mellom to jobber.
  • Opptatt av deg selv - Om du har fått napp og begynt å snakke med noen, er det viktig å ikke være så opptatt av å fremstille deg selv i et godt lys at du glemmer å vise den andre personen oppmerksomhet. Det som virkelig virker tiltrekkende er noen som viser oss interesse, lytter og responderer på det vi sier. Som noen en gang sa; det er en grunn til at vi får fått to ører og en munn. Så lytt mer og snakk mindre.
  • Sex - Mange føler at datingapper som Tinder handler mer om sex enn noe annet. Det kan hende det er tilfelle, men det er også mulig å finne kjærligheten der. Trikset kan være å ikke snakke om sex hele tiden, men vente med et til man har blitt bedre kjent. Hvis du vil ha et langvarig forhold, må du vise det med å være mer opptatt av personen du snakker med enn av sex.

Bruk tid på å bli kjent - Dersom du spør om det møte rett etter at du har fått en match, kan det være personen dumper deg før dere i det hele tatt har begynt å prate sammen. Vis at du er ute etter noe seriøst ved å snakke med matchen først, og bli bedre kjent.

Egnede samtaleemner - Det er ikke alltid lett å vite hva man skal snakke om, men å snakke om ekser eller andre sensitive temaer kan være en skikkelig turn-off. Det gjelder enten du har noe negativt eller positivt å si om eksen din.

Bildevalg og profiltekst

Bilder og profiltekst er det som avgjør om du får en match eller ikke, og bildene er nok de aller viktigste. Det du bør tenke på når du skal velge bilde er for det første å velge flere enn ett, slik at du kan vise deg frem på mer enn en måte. Minst ett av disse bildene bør vise ansiktet ditt. Det vil si at det må være uten solbriller, eller skyggelagt på en slik måte at ansiktet ikke synes. Kornete bilder er også et dårlig valg.

Ha også med noen bilder der du gjør aktiviteter du liker, enten det er å sykle, trene, gå tur eller lage mat på kjøkkenet. Husk at bildene ikke skal vise aktiviteter du tror er populære eller vil føre til flere matcher. Du må være ærlig å vise frem det du liker. Det kan være lurt å få en god venn til å ta bildene for deg, og så passe på å ta dem ute i dagslys.

Profilteksten din trenger ikke å være så lang. Hol den kort og enkel. Noen gode tips er å fortelle hvor du bor, hvilke hobbyer du har, og eventuelt ha med en morsom fakta om deg selv. Du kan også engasjere motparten ved å stille et spørsmål.

Åpningssamtalen

Har du fått en match, vil neste skritt være å prate sammen. Det åpner også opp for spørsmålet om hva man skal si. Hva er en god åpningsreplikk, og hvordan skal du få personen til å svare tilbake? Dette er et vanskelig felt, for ingen er like og det som fungerer for en person behøver ikke å fungere på andre. Noen ganger kan det at man våger å ta kontakt være nok. Det, og så vanlig høflighet. Det er også lurt å ikke begynne å snakke om sex rett etter at man har sagt hei for første gang.

Still spørsmål, og vis at du er interessert i motparten. Lytt til det vedkommende sier og responder ut fra det. Vipps, så har du en god samtale på gang.

Fordeler og ulemper med Tinder

Tinder er en datingapp med over 50 millioner brukere over hele verden. Målgruppen er de mellom 18 og 35 år, og oppsettet er enkelt. Du lager en profil med bilder og litt tekst, og deretter kan du sveipe i veiv. Liker du noen som også liker deg, kan dere snakke sammen og eventuelt avtales å møtes.

Det er her fordelen med Tinder ligger. Det er en brukervennlig plattform, som gjør det enkelt å møte andre mennesker. Det er kanskje dette som også er ulempen. Det er veldig enkelt å møte noen, og dermed blir det fort en bruk og kast mentalitet. Det er mange som derfor mener at Tinder er en app som brukes til å finne en ny one night stand, og at det dermed er vanskelig å finne noen for et seriøst forhold.

I tillegg kan det virke svært berusende å få bekreftet seg selv med likes og meldinger. Det kan nesten bli avhengighetsskapende. Det blir lett å se den minste feil i en partner, da du enkelt bare kan sveipe frem en til. Det gjelder på Tinder som andre steder, nemlig å oppføre seg mot andre som du vil at andre skal oppføre seg mot deg.

Oppsummering

Det er mange som er ute etter kjærligheten, enten den skal være av den kortvarige eller mer langvarige varianten. Tinder er en superpopulær datingapp, der single mennesker kan møte hverandre. Tipsene for å lykkes handler mest om å være deg selv, og presentere deg selv med gode bilder og en hyggelig tekst. Velg noen gode bilder, der du viser hvem du er med et stort smil. Ha en kort og interessant tekst, som gjør andre mennesker nysgjerrige. Sørg i tillegg for å være interessert i den andre personen, og lytt til det vedkommende har å si.

Les også:

Kommersielt samarbeid
INNHOLDSFORTEGNELSE