Annonsering

Datingsider.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.

Tinder Anmeldelse

Kort fortalt

Alt i alt er Tinder en ganske bra datingside. Mange medlemmer og en jevn kjønnsfordeling trekker opp. Det er heller ingen falske medlemmer. Vær klar over at konkurransen kan være hard, stemningen overfladisk og at du lett kan bli avvist. Sånn sett kan andre datingsider være mer aktuelt om du er ute etter noe litt mer seriøst.

Fordeler
 • Veldig populær app
 • Få mye ut av betalingsabonnoment
 • Ulemper
 • Svipefunksjonen kan være irriterende
 • Logo
  Vår vurdering:

  Innledning

  Tinder er kanskje den mest kjente datingappen i Norge i dag. Hvert fall blant den yngre generasjon blir du nesten sett rart på om du ikke er, eller har vært på tinder. Men også den eldre garde er etter vårt inntrykk mer og mer tilstede på tinder.

  I vår vennekrets er det flere eldre som er på tinder, og som ser rart på oss hvis vi spør dem og ikke tinder er en ungdomsapp. Mange par i Norge i dag er sammen på grunn av denne appen, og enda flere kan takke tinder for mer eller mindre vellykkede dater.

  Vi ønsket å teste denne appen ut og inn. Er den enkel i bruk? Er det lett å holde en samtale gående? Er det lett å fikse seg en date? Dette var noen av spørsmålene som vi stilte oss da vi gikk i gang med testingen, og vi kan allerede nå gi dere kortsvarene på disse spørsmålene: ja, ja og ja.

  Les videre for å høre begrunnelsen, og kanskje du også kan plukke opp et par tips til din egen tinderflørting.

  Nedlastning og brukerprofil

  Tinder kan enkelt lastes ned gjennom google play eller itunes. Nedlastningen går fort, og før du vet ordet av det må du velge deg ut noen fancy bider som kan gjøre inntrykk på det annet kjønn.

  I tillegg til bilder av deg selv, blir du bedt om å oppgi hvor du studerer/jobber, og dessuten blir du oppfordret til å skrive en liten bio/vittig tekst (vi skal se nærmere på hva som kan stå i denne teksten senere).

  Sett bort fra bilder, er det valgfritt hva du ønsker å inkludere på profilen din. Dette var en fleksibilitet som vi satte pris på, og vi må gi creds til tinder-utviklerne for dette.

  Swiping og matching

  Tinder benytter en såkalt «swipe-teknologi» der man bokstavelig talt swiper fra profil til profil. Swiper man mot venstre angir man at man «liker» personen, og muligheten for matching er en realitet. Swiper man mot høyre skjer det motsatt, og muligheten for matching er avskåret. Ikke bare er denne swiping-funksjonen effektiv, men den er også svært morsom. Det føles nesten som å spille et spill når man for alvor går i gang og swipe.

  Enkelte brukere swiper alltid mot venstre for å maksimere muligheten for matches. Tanken bak denne strategien er nok at man kan gå gjennom matchene sine ved en senere anledning for å luke ut de man ikke ser for seg å date. Da slipper man arbeidet med å vurdere en hel haug med brukere som kanskje aldri blir en match uansett.

  Sånn sett kan man jo si at dette er en smart taktikk, men som vi har lært av våre mødre da vi var unge: Høres noe for godt ut til å være sant, er det gjerne det! Og uten at vi kan bekrefte om det følgende stemmer, har vi hørt rykter om at tinder har laget en algoritme som slår negativt ut for dem som bare swiper hemingsløst i en retning uten å tenke seg om. Stemmer dette, kan man se det slik at tinder ønsker å premiere de som bruker swipe-funksjonen slik den var tiltenkt å skulle brukes. I så fall syns vi dette var en smart «move» fra Tinder.

  Når det gjelder hvor mange matches en får, er dette noe som variere ekstremt mye fra person til person. Vi kjenner personen som har fått over 1000 matcher innen forholdsvis kort tid, og personer som sier det går en del tregere i løypa. Hvorvidt du får mange matcher bestemmes nok på bakgrunn av flere ulike ting, vi vil anta at bilder, bio, alder kan vært utslagsgivende. I tillegg har det noe å si om du har kjøpt betalingsversjonen av tinder, og om du har benyttet deg av en såkalt «boost». Med en boost sørger du for at profilen din er ekstra synlig for andre brukere i løpet av sweipe-prosessen.

  Ulike abonnement

  Man kan velge mellom 3 ulike abonnement: gratis, pluss og gull. Gratis abonnementet gir et begrenset antall swipes om dagen, og man kan kun swipe i nærområdet.

  Med pluss og gull kan man swipe over hele verden, og man kan swipe så mye man bare orker. Dette kan være svært nyttig dersom man skal ut på reise i nærmeste fremtid. En ting vi har pleid å gjøre, er å sette tinderen på f.eks.

  London dersom vi tenker oss dit i den nærmeste fremtid. På denne måten kan man ha dates lignet opp når man ankommer storbyen, og man slipper å sette i gang tinderarbeidet først når man er på plass der.

  Denne funksjonen syns vi var svært snedig. For moro skyld testet vi å sette tinderen vår på litt avsidesliggende steder ved en anledning, og ja – vi kan bekrefte at de bruker tinder også på f.eks. Færøyene.

  Chatting

  Chatting foregår privat, og man kan chatte så lenge man ønsker. Det er så vidt oss bekjent ingen begrensning på hvor lange chattene kan være, og heller ikke når det kommer til hvor lang tid man ønske å benytte før man svarer. Dette er fint ettersom det jo kan komme hektiske perioder hvor mulighetene til å sitte og taste på tinder er mer eller mindre begrensede.

  Det store spørsmålet er hva man skal skrive i disse chat-samtalene. Skal man forsøke å være litt «casual» og kul, eller skal man bare holde samtalene helt ekte og vanlig? Vi forsøkte oss på mange ulike strategier, og skal her si noe om hva som funket aller best for oss.

  Det første vi la merke til er at åpneren må være svært solid. Litt som i det virkelige liv kan man si at førsteinntrykket teller en del, og kanskje enda mer på tinder enn i det virkelige liv. Grunnen til at førsteinntrykket teller mye på tinder, er at man risikerer å ende opp i en situasjon hvor vedkommende man har tekstet ikke svarer i det hele tatt.

  Det å da skulle begynne å skrive flere meldinger, uten å få svare, kan fremstå som litt desperat eller merkelig. Og er det en ting vi har bitt oss merke i, så er det at desperat og merkelig sjelden gjør positivt inntrykk i nettdating-verdenen. Her gjelder det å være en normal person, helt blottet for desperasjon. Videre gjelder det å «vibe» litt med personen du snakker med. Se om du forstår hva vedkommende forsøker å si med det de skriver, og kalibrer svarer ditt ut fra det.

  Det er viktig å huske på at menn og kvinner har en tendens til å kommunisere på litt forskjellige måter. Mens menn gjerne er mer «rett frem» eller direkte, er kvinner gjerne mer subtile og indirekte. Et godt eksempel på dette kan være at en kvinne utrykker seg i generelle termer, mens hun egentlig snakker om den spesifikk person.

  En mann ville gjerne ikke sett noen grunn til å snakke i generelle termer, og heller bare utrykt seg direkte om den spesifikke personen. En kan kanskje si det slik at menn har en tendens til å kalle en spade for en spade, mens det for kvinner kan være mer komplisert.

  Vi er ikke helt sikre, men vi har en teori om at kvinner er litt mer indirekte og subtile på grunn av to hovedting. Det første er at det adder litt «krydder» til kommunikasjonen. Det blir kanskje litt mer spennende å chatte når man må reflektere litt rundt hva som egentlig blir sagt, og man må vri hjernen sin litt. Det andre er at kvinner kanskje tester menn litt, enten ubevisst eller bevisst.

  Det skal sies at dette ikke nødvendigvis stemmer, det kan hende vi tar helt feil her, og det kan dessuten hende at det er store individuelle forskjeller mellom hvordan ulike kvinner kommuniserer. Men vår oppfatning er at kvinner av og til slenger ut litt agn, for å se om du biter på. Biter du på agnet kan du kanskje ha gått rett i en felle som du ikke burde ha gått i, og samtalen kan være over.

  Det vi snakker om nå, kan kanskje sees på som litt komplisert og «spillaktig» for noen. Vi har sett flere eksempler på samtaler som har vært nok så dagligdagse, som har ledet til gode dates. Klassiske slike samtaler kan omhandle hva man jobber med, hvor man bor, og hvor gammal man er.

  Kanskje er det slik at den eldre garde tenderer til å ha samtaler med i denne sjangeren, mens den yngre generasjonen foretrekker litt mer «spillaktige» samtaler. Dette blir imidlertid bare spekulasjoner, og det kan hende at vi er helt på bærtur her.

  Sette opp date

  Vårt inntrykk er at det er forholdsvis lett å ordne seg en date gjennom tinder. Folk er jo åpenbart på denne appen for å drive med sjekking, og en naturlig forlengelse av dette er å møtes på en date i det virkelige liv.

  En typisk date kan være å ta et glass vin, gå en liten tur, eller kanskje ta en tur på kino. Hva som er en ideell date kan vi ikke gi noe svar på, men det er jo bare å teste i vei til man har funnet noe man tenker at passer en best.

  Selve avtalen om date kan enkelt settes opp gjennom chatten på tinder. Imidlertid kan det vært lurt å gå over til en annen plattform i forbindelse med oppsett av daten, for eksempel til telefon.

  Det kan jo noen ganger være ting som best lar seg forklare over telefon, og ikke over skriftlige beskjeder. Vi anbefaler derfor at dater settes opp over telefon.

  Tinder pluss og gull

  Vi har allerede vært inne på noen av fordelene med tinder pluss og gull vs. gratisversjonen. Dette var som sagt at man kan swipe så mye man vil, og tinderen kan settes til et annet land.

  Med pluss får man dessuten 5 superlikes i måneden, 1 boost i måneden, og du kan gjøre om på siste swipe (om du skulle angre). Med tinder gull får du alle disse versjonene i tillegg til at du kan se hvem som liker deg.

  Dette er åpenbart en stor fordel, for da kan du få en liten feeling på hvor bra profilen din faktisk er. Er det en horde av brukere som har «liket» deg, tyder det på at profilen din er sterk.

  Bio

  Vi nevnte tidligere at man kan adde en liten bio eller artig tekst. Vårt inntrykk er at dette ikke i det hele tatt er nødvendig for å få matches, men det kan være noe som gir deg en liten edge.

  Vi har testet å skrive en rekke forskjellige ting på denne delen, noen som har gitt bedre resultat en andre. Generelt sett kan vi se at «less is more». En liten kommentar, eller et morsomt spørsmål, kan være bedre enn en skolestil. Imidlertid er det ingen fasitsvar her.

  Brukergrensesnitt

  Med brukergrensesnitt menes selve layouten av datingtjenesten. Tinder kan brukes på mobil, pc og nettbrett, og layouten på samtlige av disse brukerverktøyene har sett fin ut. Det har vært enkelt å navigere seg rundt, og vi har hele tiden følt at ting er satt opp på en brukervennlig måte.

  Swipefunksjonen fungerer knirkefritt, og det er enkelt å endre bilder, rekkefølgen på bilder, tekst, og basic informasjon som f.eks. hvilken universitet man har studert på eller hvor man jobber.

  Tinder sammenlignet med andre datingsider

  Det eksisterer over 20 tunge datingaktører som målretter seg mot det norske markedet. Slikt sett blir en test bare av Tinder i seg selv ikke så veldig givende, i forhold til om man sammenligner den med også andre datingtjenester.

  Heldigvis har vi testet de fleste andre datingsidene som eksisterer i Norge, slik at vi er godt egnet til å kommentere forskjellene mellom Tinder og andre datingsider, hva som er bra, hva som er dårlig og lignende.

  Det vi kan si om Tinder er at det egentlig atskiller seg veldig fra de fleste andre datingsider. Den eneste datingappen som ligner på Tinder er Happn. Disse to tjenestene er like i mange sammenhenger. For det første er de relativt nye og har tatt markedet med storm. For det andre har begge fått ekstremt mange brukere på kort tid.

  Dette er den store fordelen med Tinder i forhold til andre datingsider. Tjenesten har ekstremt mange brukere. Tinder må sies å være en såkalt generell datingside og konkurrerer dermed mot andre datingsider som Match, EliteSingles, Academic Singles, Happn, Sukker.no, Møteplassen og lignende. I forhold til alle disse tjenestene har Tinder klart flest brukere. Dette er naturligvis svært positivt for Tinder sin del.

  Alt er likevel ikke bare rosenrødt og Tinder skårer også negativt i forhold til andre datingsider på mange av våre tester. Et viktig poeng er at mange på Tinder virker å være der primært for å få oppmerksomhet eller bare chatte - i noen tilfeller også bare få flere Instagram følgere. Dermed kan du oppleve å kaste bort mye tid.

  Dette har vi ikke opplevd på datingsider som Match, Møteplassen, Zoosk, EliteSingels og lignende. Menneskene som er på disse sidene er her primært av en større grunn for å møtes.

  Brukerfunksjonen til Tinder er heller ikke så veldig god, i og med at du må svipe en og en person og ikke kan se flere samtidig. Tinder er primært en app, og egner seg ikke så veldig bra på PC. Slikt sett synes vi funksjonene på for eksempel Match, EliteSingles, Zoosk og lignende var bedre. På mange av disse tjenestene får du faktisk reelle matcheforslag basert på en personlighetstest.

  I forhold til andre datingsider vil vi avslutte med å si at Tinder skiller seg ut både positivt og negativt, det viktigste i forhold til hvilken side du velger er nok hva som er viktigst for deg.

  Sluttvurdering

  Tinder er gøy. Man kan swipe seg rundt, man kan hoppe fra land til land, og man kan eksperimentere med forskjellige chattestiler. Disse mulighetene forutsetter imidlertid at man har betalingsversjonen av tinder, og vi anbefaler derfor alle som vurderer å laste ned denne appen, å gå rett på en betalingsversjon.

  Den eneste ulempen er at Tinder kan virke litt overfladisk, og det virker som om mange er på appen kun for å få bekreftelse og lignende. Slikt sett kan du måtte forberede deg på å skrive til mange før du finner noen som faktisk har lyst til å møtes på en date.

  Det er klart at man kan prøve seg på gratisversjonen først, men vi tror at man da bare får smakt på halve kaka. For alle single der ute anbefaler vi å komme seg inn på tinder og dra på en date. Husk ordtaket: «livet begynner der komfortsonen ender».

  Kommersielt samarbeid
  INNHOLDSFORTEGNELSE
  Logo