Annonsering

Datingsider.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.

Sukker Anmeldelse

Kort fortalt

Sukker gjør det ganske bra i vår test. Tjenesten er 100 % norsk, hvilket er en fordel. I tillegg er det mange registrerte brukere og kjønnsfordelingen er nærmest 50/50. Alt i alt kan vi anbefale Sukker til de fleste norske single. Husk imidlertid også at det finnes andre alternativer der ute, og at Sukker ikke er den eneste mulige datingsiden.

Fordeler
 • Over 800 000 har opprettet profil
 • Singelfester med matching
 • 100 % norsk tjeneste
 • Ulemper
 • Ikke den beste plattformen eller appen
 • Logo
  Vår vurdering:

  Introduksjon

  Sukker hevder selv at de er Norges største på dating. Det er ingen tvil om folk flest har hørt om sukker, og at dette er en datingside som det snakkes mye om i datingmiljøet.

  Dersom noen nevner sukker i en sosial setting, vil det utvilsomt være noen som roper ut at de har vært på denne plattformen. Vi bestemte oss for å teste denne datingtjenesten.

  Vi ville finne ut ikke bare om dette var en brukervennlig datingtjenesteneste med god kundeservice, men også om mulighetene var store for å finne en god match her. Vi hoppet inn i oppgaven med åpent sinn og høye forventinger! Les videre for å høre hva vi fant ut.

  Førsteinntrykk

  Førsteinntrykk er viktig ikke bare når man møter nye mennesker, men også når man tester nye produkter, tjenester og online programmer (herunder datingtjenester). Når man kommer inn på startsiden til sukker.no blir man presentert for et stort bildegalleri av ulike (tilsynelatende) brukere av datingtjenesten.

  Utenom dette blir man møtt med mulighet for å registrere seg på to ulike måter; gjennom facebook eller gjennom manuell registrering. I tillegg kan man se ulike vurderinger av sukker.no på en liten videosnutt som man kan trykke seg inn på. Her får man se vanlige folk som har benyttet seg av sukker snakke om deres erfaringer med tjenesten.

  Det kommer blant annet frem at noen tror at dette er den beste datingplattformen fordi den er den største, mulighetene for å faktisk møte noen via sukker, og hva man kan forvente å få ut av tjenesten. Til slutt kan må foreta en såkalt «sniktitt». Det som da skjer er at galleriet med miniatyrbilder av brukere tar over hele skjermbildet og så kan man justere på ulike parametere for å velge eksakt hvilke brukerbilder en ønsker å se.

  F.eks. kan man trykke å «finn han» og alder mellom 30 – 40 år. Man ser da at det skjer en live utbytting av bildene i galleriet slik at det er menn mellom 30 og 40 år som dukker opp. Dette gir en liten følelse av hva slags mennesker en kan komme i kontakt med via datingtjenesten, selv om det åpenbart bare er et lite utvalg av de menneskene som befinner seg på plattformen.

  Og jo, vi glemte en ting, på startsiden blir man også presentert for noen av fordelene med å bruke sukker, blant annet at dette er datingtjenesten med flest profiler i Norge, og det faktum at kommunikasjon er gratis. Alt i alt var førsteinntrykket vårt av sukker helt greit etter å ha trykket oss inn på startsiden.

  Vi likte godt funksjonen med at man kunne se miniatyrbilder av den gruppen mennesker en ønsker å møte, og at man kunne klikke seg inn på en video for å se ulike vurderinger av tjenesten. Imidlertid syns vi det blir litt mye informasjon på en gang, og dessuten er det litt rotete layout på siden. Vi liker ordtaket «det enkle er ofte det beste», og her syns vi sukker bommet litt.

  Registrering og funksjoner

  Registrering er gjort på noen få minutter gjennom om å oppgi grunnleggende informasjon som fullt navn, alder, mailadresse, tlf. osv. Man blir bedt om å lage et kallenavn, og dette blir det som vises på profilen din fremover. Det kan derfor være lurt å velge et kallenavn som representerer deg på den måten du ønsker å fremstille deg selv. Man kan risikere at populære navn som «kosegutt» og «søta» allerede er tatt, men da gjelder det bare å komme i det kreative hjørnet og finne et annet ønskelig navn.

  Når man kommer inn på profilen ens får man se en liten oversikt over brukere som nå er online. Her kommer det opp bilde, okkupasjon (hvis folk har fylt inn dette), og alder. Det kommer også opp bosted. Fordelen med å vite at folk er online, er at man kan sende dem melding med en gang og kanskje forvente å få et svar relativt fort.

  På topplinjen inne på ens egen profil har man ulike navigeringsfunksjoner, her kan man både søke på andre brukere, se aktuelle nyheter, se events, gå gjennom matchlister, og finne generell info. Vi skal nå gjennomgå hver av disse kort.

  Når det gjelder søknadsfunksjonen kan man som nevnt søke etter andre brukere. Man kan søke basert på kallenavn, eller gjennomføre såkalt «detaljerte søk». De detaljerte søkene innebærer at man kan velge alder, bosted, om vedkommende har barn osv. Man kan dessuten velge om vedkommende har oppgitt at de kan tenke seg å flytte. Dette kan jo være av interesse hvis man selv f.eks. bor i Oslo, og man finner en person man matcher bra med i Nordland, men så viser det seg at vedkommende på ingen måte kunne tenke seg å flytte fra det glade nordlandet.

  Events: Sukker er ikke bare en online datingtjeneste, men arrangerer også events hvor folk får mulighet til å møtes i det virkelige liv. Eksempler på slike events er ølsmaking, «syngeflørt afterwork» og «alle singelfesters mor». For folk som er mer glad i natur og trening enn uteliv og øl, arrangerer sukker også skiturer og klatring. Vi syns det er fint at sukker arrangerer ting utenom online møter, men samtidig er kanskje terskelen litt høyere for å faktisk møte opp på en virkelig singelfest. Men hver sin smak!

  Matchlister tar sitt utgangspunkt i en matchtest man gjennomfører som ny på sukker. Her fyller man inn info om seg selv, og prøver å besvare noen spørsmål som bidrar til å pinpointe personligheten din og hva som er viktig for deg.

  Basert på matchtester forsøker sukker å koble deg opp til personer som har scoret likt som deg på matchtesten. Denne metoden må vel sies å bygge på en romanseteori om at man matcher best med dem som er mest lik en selv. Selv om vi forstår tankegangen her, spør vi oss om ikke ordtaket «motsetninger tiltrekker seg hverandre».

  Kan det tenkes at sukker burde hatt en høyere fokus på ulikheter, ikke bare likheter? Når det er sagt vet vi ikke helt hvordan sukker sin matchingsalgoritme fungerer i detalj, og dessuten legger sukker også vekt på at noen ulikheter kan godtas, mer om dette under.

  På matchlistene finner man en toppliste der potensielle partnere har fått en score. F.eks. kan man finne matcher som scorer så høyt som 95. Trykker man seg inn på en bruker som har 95 i score relativt til deg, vil man kunne få opp noe som kalles «matchtreet». Her vil man bokstavelig talt se et matchtre med blader i ulike farger med ulike ting skrevet på. F.eks. kan man se et grønt blad hvor det står «selvrespekt» på.

  Dette betyr at både du og han/henne har oppgitt selvrespekt som en viktig kvalitet, og dermed matcher dere gjennom et felles syn på dette. Men man kan også se mindre grønne blader og gule blader. Dette representerer områder hvor matchen er mindre god. F.eks. kan det tenkes at mens matchen på selvrespekt er knallgrønn, så er matchen på følsomhet kun litt grønn.

  Nedenfor treet finner man en liten forklaring som passer, her pekes det på henholdsvis «problemområder» og «viktighet». F.eks. kan det stå at et spesielt trekk definitivt kan bli problematisk for dere, la oss si bestemthet. Men kanskje alle de matchene man faktisk matcher på hvis man har 95 i matchingscore veier opp for dette problemområdet.

  Ulike medlemskap, betaling og priser

  Sukker tilbyr 3 ulike medlemskap, ett til 309 kr per mnd. (ingen binding), ett til 249 kr per mnd. (3 mnd. binding), og ett til 149 kr per mnd. (6 mnd. binding). For 99 kroner ekstra kan en få et såkalt «supermedlemsskap» og bli enda mer populær. Det som skjer med supermedlemsskapet er at alle kan kontakte deg uten at du tar kontakt først. Dessuten vises profilteksten din og bildene dine til alle.

  Betaling kan gjennomføres med bankkort eller gjennom klarna faktura (velger man klarna kan betalingen utsettes i 14 dager). Etter at bindingstid er opphør, fornyes abonnementet automatisk. Vi anbefaler alle som vurdere å registrere seg om å lese sukker sine kjøpsvilkår, disse finner man på sidene til sukker.

  Hvorfor velge sukker?

  Det er et hav av datingaktører på markedet, både utenlandske og norske. På norsk sokkel er vårt inntrykk at sukker er en av de mer poppulære, kanskje sammen med «swipe-appen tinder». Men er det gode grunner til å velge sukker, i så fall hvilke?

  Sukker har et matchingsystem som tar utgangspunkt i en gjennomarbeidet personlighetsprofil med 70 dimensjoner, jf. info de oppgir på nettsidene dems. Det er imidlertid ikke noe unikt med å tilby en personlighetsprofil og å ha et matchingsystem. Dette har vi sett også på andre datingplattformer. Hvorvidt sukker sitt system for å matche personligheter sammen, er bedre enn de andre, er vanskelig å si noe konkret om.

  Det faktum at sukker arrangerer også ting utenfor det word wide web (www.) kan være tiltalende for noen, for oss slår det oss imidlertid som litt smør på flesk. Vår filosofi er at man signer seg opp til nettdating nettopp for å slippe å møte folk i det virkelige liv, men heller ta den litt mer forsiktige fremgangsmåten der man blir kjent med noen online, for så og møtesi det virkelige liv når man har troen på at det kan bli et bra møte.

  Men smaken er som baken som man sier, så for folk som ønsker både online og live møter gjennom en datingplattform, kan jo dette være et fint alternativ.

  Sukker er, i følge dem selv, Norges største på dating. Over 872 000 personer har opprettet profil på sukker, og ca. 150.000 er logget inn årlig, jf. tall hentet fra sukker sine sider. De hevder også at de er en svært seriøs aktør som blant annet bekjemper svindel, virus og hacking.

  Dessuten sverger de at de holder seg innenfor rammene av GDPR. For de som ikke har hørt om GDPR kan vi kort nevne at det står for «general data protection regulation» og har som mål å sørge for at personlige data er tryggere på nettet. GDPR setter blant annet opp regler for hvor lenge personopplysninger kan lagres, hvordan personopplysninger skal lagres, og hva som er konsekvensene av at reglene brytes. Vi syns det er fint at sukker tar GDPR på alvor.

  Sukker hevder videre at de er en av de billigere datingtjenestene på markedet. Dessuten er det slik at selv om automatisk fornyelse av medlemskap fra måned til måned automatisk gjør seg gjeldende, er det slik at man får 10% rabatt for hver måned abonnementet fornyer seg. Dette er i og for seg fint etter vår mening, men problemet ligger vel heller der at det i det hele tatt finnes en automatisk fornyelse.

  Med mange regninger, efakturaer og avtalegiroer i nettbanken, er det fort gjort å glemme å avslutte en avtale, og man risikerer derfor at avtalen løper over flere måneder bare fordi man har glemt det. Dette er fort en situasjon man kan havne opp i hvis man har avsluttet bruken av sukker fordi man har møtt noen der, men så glemmer å avsluttet medlemskapet sitt.

  Sukker sammenlignet med øvrige datingsider

  Sukker er bare et av utrolig mange alternativer du kan velge i forhold til datingsider. Det finnes over 20 det vi vil kalle gode datingsider i Norge i dag, og det er dermed vanskelig å velge kun en.

  Vi har testet mange forskjellige datingsider og det blir dermed litt enklere for oss å si hvor god Sukker egentlig er i forhold til det øvrige utvalget.

  Det vi vil si er at Sukker presterer godt i forhold til konkurransen. Vi har tidligere kommentert at Møteplassen er en god datingside for norske brukere nettopp fordi det er en nordisk datingside.

  På grunn av dette blir tjenesten nødt til å fokuserer på Norge og faktisk ha et godt tilbud her. Det samme gjelder desto mer for Sukker, som kun eksisterer i Norge.

  I motsetning til Elitesingles, Match, C-date og lignende som er internasjonale selskaper og dermed naturligvis fokuserer mer på andre land, er Sukker.no da nødt til å faktisk ha et godt tilbud i Norge. Dette fører til at tjenesten også blir bedre. Vi synes dette kommer til uttrykk i Sukker sitt nivå, som er godt i forhold til konkurransen.

  Sukker er en såkalt generell datingside og skiller seg dermed fra nisjesider som Kristendate, C-date, Turvenn og lignende. På den måten konkurrerer Sukker mer med sider som Møteplassen, Elitesingles, Match, Zoosk og lignende.

  Alt i alt synes vi Sukker presterer relativt greit i forhold til disse tjenestene, men det kan selvfølgelig være en god ide å også teste de andre tjenestene, så du får sammenlignet. Det er jo helt gratis å registrere seg.

  Totalvurdering

  Vi syns sukker har vært en grei datingtjeneste. Vi liker at aktøren er seriøs, at det finnes muligheter for personlighetsmatching, og at datingplattformen er relativt billig (og inneholder noen muligheter for gratisbruk). Imidlertid ble vi litt formet av førsteinntrykket vårt, som var at sukker er litt mye. Vi ønsker en enkel datingplattform der fokus først og fremst er på chat, med sukker er det så mye mer, og etter vår mening i overkant mye.

  Matchingtrær, events, singelfester, interessematch osv. blir rett og slett for mye for oss. Men alle er forskjellige, og for noen er kanskje nettopp alt dette «rundt» noe de ønsker. Så det gjelder det rett og slett og ta en egen vurdering på dette, syns man det enkle er det beste, eller liker man mer kompliserte ting! En ting som imidlertid trekker ned vårt syn på sukker nokså uforbeholdent, er den automatiske fornyelsen av medlemskapet.

  Vi vet for vår del at vi sannsynligvis hadde tapt noen hundrelapper på dette. Men basert på en totalvurdering syns vi sukker.no er en helt grei datingtjeneste.

  Kommersielt samarbeid
  INNHOLDSFORTEGNELSE
  Logo