Annonsering

Datingsider.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.

Seniordating for alder 60+

Det finnes i dag en haug med forskjellige datingsider. Noen sider er såkalt generelle sider der alle personer kan melde seg inn. Det finnes også nisjesider som fokuserer på mindre grupper mennesker. Det finnes for eksempel egne sider for religiøse eller personer som er glade i å gå på tur. Det er også slik at noen sider automatisk blir dominert av noen typer mennesker. Et eksempel på dette er datingsider som hovedsakelig blir brukt på mobil. Her er det nesten utelukkende unge mennesker.

Det er også egne sider for seniordating og i denne artikkelen skal vi se på de beste datingsidene for personer over 60 år. Vi vil blant annet legge vekt på antall medlemmer, brukervennlighet og om siden faktisk har ekte brukere. Dette er for å se om sidene som er laget for seniordating er best eller om du har bedre lykke på en av de generelle sidene.

Dette er en datingside som er laget for personer med høyere utdanning. Tjenesten er ikke rettet mot en spesiell aldersgruppe, men over 25% av brukerne er over 45 år. Og med tanke på at det er over 120.000 norske brukere er det altså et svært godt utvalg.

For mange er det også svært viktig med utdanning. På denne siden tar du også en personlighetstest når du registrerer deg. Testen tar rundt en halv time å fullføre så den er relativt lang. Dette er noe vi likte svært godt da det gjør siden mindre overfladisk.

Når du har registrert deg får du tilgang til EliteSingles sitt eget matchmaking system. Du kan også søke opp brukere manuelt dersom du foretrekker dette. Prisen for tjenesten varierer basert på hvor lenge du ønsker å være medlem. Hvis du melder deg opp for et år koster tjenesten 329 kroner i måneden. Dette er altså en svært god pris sammenlignet med 749 kroner i måneden for et medlemskap i tre måneder.

Logo
Vår vurdering:

Singles50 er en nisjeside og målgruppen er personer som er 50 år og opp. Tjenesten har en del mindre brukere enn mange andre sider med 60.000. På den andre siden er det en dårlig sammenligning da alle medlemmene er over 50 år. I tillegg til at siden er aldersbestemt spisser de seg også inn mot personer som er ute etter et seriøst forhold.

Også på denne siden har de en svært god personlighetstest. Denne består av over 30 spørsmål og er designet for å skape best mulige matcher. Basert på svarene dine vil du få opp en rekke forskjellige forslag til matcher. Det skal nevnes at du er avhengig av et betalt medlemskap for å kunne sende og lese meldinger.

Prisen på medlemskapet varierer avhengig av lengden. Dersom du ønsker et medlemskap som varer i tre måneder koster det deg for eksempel 499 i måneden. Denne prisen går ned til 299 kroner i måneden dersom du velger et medlemskap over et helt år.

Logo
Vår vurdering:

Match er en såkalt generell datingside og er den største i Norge. De har over 300.000 brukere så det er med andre ord ingen mangel på potensielle matcher. Dette er til tross for at de fleste brukerne er under 60 år. Dersom du også er interessert i internasjonal dating har siden over 20 millioner brukere fordelt på alle landene de holder til.

Match har en av de mest avanserte matching systemene på markedet. Du tar i likhet med de fleste andre datingsider en personlighetstest. Denne testen legger grunnlaget for personene du får foreslått som matcher. Du kan selvfølgelig også lete etter matcher selv dersom du ønsker dette.

Også på denne siden er det slik at du er avhengig av et betalt medlemskap for å kunne sende og motta meldinger fra andre brukere. Prisen hos Match er svært god i forhold til mange av deres konkurrenter. Du kan betale en måned om gangen for 379 kroner i måneden eller velge et medlemskap over 6 måneder for 199 kroner i måneden.

Logo
Vår vurdering:

Dette er som navnet tilsier en side for personer over 50 år. Når det er sagt stiller ikke siden noen krav til alder, så det er noen yngre enn 50 år på siden også. Siden har noe mindre brukere enn de ovennevnte med har fortsatt 25.000 aktive brukere. Det er altså absolutt ikke få brukere til tross for at det er mindre enn dere konkurrenter.

Noe som gjør denne siden svært annerledes fra dens konkurrenter er mangelen på en personlighetstest. Vi synes at detaljerte personlighetstester er en god måte å møte nye matcher på. Dette er blant annet fordi det er vanskelig å bla gjennom tusenvis av profiler manuelt. Når det er sagt har du selvfølgelig muligheten til å filtrere ut profiler slik som du vil.

Du kan til en viss grad bruke siden uten et betalt medlemskap. Når det er sagt er du på lik linje med de andre aktørene avhengig av et betalt medlemskap for å send og motta meldinger. De tilbyr fire forskjellige medlemskap der det billigste koster så lite som 99 kroner i måneden dersom du melder deg opp for et år. De andre medlemskapene varer henholdsvis 1,3 eller 6 måneder om gangen der det dyreste koster 249 kroner i måneden.

Logo
Vår vurdering:

Hvordan lage en god datingprofil

For å øke sannsynligheten for å matche med andre personer er du avhengig av en solid profil. Det er svært viktig å bruke tid og gjøre prosessen ordentlig. For det første er det svært viktig at du har gode bilder av deg selv. Sørg for at du har bilder med høy kvalitet og at du har flere bilder. Unngå bilder der du er uten klær og der man ikke ser hvem som er deg eller hvor det er dårlig kvalitet.

Det er også svært viktig at du gjør personlighetstesten ordentlig. Det er sjeldent at det tar lenger enn 30 minutter og det er absolutt verdt tiden. Overraskende mange gjør en slapp jobb og det eneste dette fører til er at du får mindre matcher. Vi anbefaler også at du fyller inn alt som kan fylles inn av informasjon på profilen din.

Det burde kanskje si seg selv men vi anbefaler også at du er 100% ærlig i din profil. Ikke lyv om verken fysiske trekk eller personligheten din. Husk at datingprofilen er laget for at du eventuelt skal møte personene du matcher med på ekte.

Råd til seniordating

Det er ingen hemmelighet at jo eldre man blir, desto vanskeligere kan det være å bli kjent med nye mennesker. Dette er blant annet basert på at man ikke lenger er ute på byen eller møter mennesker gjennom en studentunion og lignende. Det finnes selvfølgelig unntak som for eksempel personer som er unormalt utadvendte.

Dette er dog ikke tilfellet for de fleste mennesker og dette gjør prosessen med å finne en partner svært mye vanskeligere. Det er på den andre siden slik at nettdating har åpnet nye dører som ikke var mulig før. I dag er det ikke lenger sett ned på dersom du har en datingprofil eller har møtt din partner på nett.

Det er faktisk slik at man med en datingtjeneste på nett har høyere sannsynlighet for å finne en partner man virkelig trives med. Dette er blant annet fordi de fleste sider får deg til å svare på omfattende spørreundersøkelser for å matche deg med de beste mulige partnerne. I disse testene svarer man ikke kun på overfladiske spørsmål som hvor høy en er, arbeid og så videre, men mye mer. Disse personlighetstestene er nemlig utviklet for å matche personer som passer sammen på et dypere nivå.

Du kan forestille deg hvor lang tid det vanligvis tar å finne en person som passer til dine egne verdier på ekte. Du må da for det første møte en haug med mennesker for så å bli kjent med de på et dypere nivå. Denne prosessen slipper du med nettdating, og det er også derfor sannsynligheten for å lykkes er såpass stor.

Vårt råd til deg som er over 60 er altså at det definitivt er verdt å teste ut nettdating. Det er et hav av muligheter der ute og du har muligheten til å møte andre mennesker på en helt ny måte enn tidligere.

Kommersielt samarbeid
INNHOLDSFORTEGNELSE