Annonsering

Datingsider.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.

Møteplassen Anmeldelse

Kort fortalt

Møteplassen passerer ganske bra i vår test. Relativt enkel registrering og oppsetting. Brukermessig er det mange norske single brukere på denne datingsiden. Imidlertid finnes det også andre datingsider som kan være like gode. Alt i alt kan vi anbefale Møteplassen, men vi anbefaler deg også å teste ut andre datingsider for å sammenligne.

Fordeler
 • 120 000 har funnet partneren sin her
 • Norsk kundeservice
 • Alle bilder og profiler granskes manuelt
 • Ulemper
 • Noe dyr datingtjeneste
 • Logo
  Vår vurdering:

  Introduksjon

  De siste årene har det funnet sted en omveltning i datingverdenen. Der man før gjerne møttes via venners venner, på et sosialt arrangement, eller kanskje på byen, er det svært mange som nå møtes på nettet. I startsfasen var det blandede følelser knyttet til dette, noen opplevde det kanskje som litt kunstig eller noe man selv "var for god for".

  Andre igjen, syns dette var en helt strålende mulighet allerede fra dag 1. Uansett hva man syns om nettdating i dag er det en ting som er sikkert: Nettdating har etablert seg som en helt vanlig måte å møte en partner på.

  Vårt inntrykk er nesten at dagens ungdom stusser mer om du sier at du har møtt noen utenfor nettet, enn på nettet. Nettdating føyer seg inn i rekken av store forandringer som har oppstått som et resultat av internettets inntog i samfunnet.

  Møteplassen eller moteplassen.com er en slik datingtjeneste på nett. Det er gjerne en av de mer velkjente datingtjenestene, selv om vi sitter med et inntrykk av at det kommer i skyggen av aktører som Sukker, Dating appen Tinder og Match.

  Uansett skal det være fullt mulig å møte en partner også her, ettersom Møteplassen på sine nettsider oppgir at over 120.000 har funnet partneren sin der. Vi bestemte oss for å gjennomføre en grundig test av møteplassen, der vi så på alt fra layout til kundeservice til "spenningsfaktor".

  Registrering

  Når man kommer inn på moteplassen.no blir en møtt av en stor oransje boks, med et hvitt felt i midten der en kan signe opp som medlem. Scroller en nedover vil en se bilder av ulike par og mennesker, og det er tydelig at Møtepassen prøver å få deg over i det romantiske hjørnet. Vi signet opp for å se hva som ville møte oss videre!

  Etter å ha fylt inn basisinformasjon som brukernavn, alder og epostadresse ble vi møtt av et hvitt skjema med overskriften "Hurtigfakta". Her skal en fylle inn ulik informasjon som brukes til å presentere en selv ovenfor andre medlemmer. Blant annet om man har barn, hvor man bor, hva man jobber som/studerer, og litt om utseendet ens.

  Man blir også bedt om å fylle inn informasjon om ens forhold til tobakk, litt merkelig spør du oss, men la gå! Etter at dette er fullført blir en navigert over til neste side der man skal skrive et par setninger om hvem man er, og hva man søker.

  Også denne teksten skal være en del av presentasjonen om deg til andre medlemmer. Når dette er gjort må en bekrefte epostadressen sin, og så er tiden inne for å laste opp et bilde. Det er bestemte kriterier for hva slags bilde en kan laste opp i denne fasen av registreringen.

  Helkroppsbilder og utydelige bilder godkjennes ikke, det som imidlertid alltid godkjennes er skarpe, portrettlignende ansiktsbilder som er tatt rett forfra. Bildet må åpenbart være av deg selv, og ikke noen andre. Man kan velge å utsette bildeopplastingssteget til senere, men da har man ikke mulighet til å skrive "megafoninnlegg" med mindre man er VIP-bruker (se neste avsnitt).

  Startsiden

  Når man er ferdig med bildedelen dirigeres en over på "startsiden" til møteplassen. Dette minner om newsfeeden på facebook, og det er her man kan poste såkalte "megafoninnlegg".

  Slike meganfoninnlegg kan sidestilles med en slags statusoppdatering på facebook. Dette var i og for seg artig og kreativt, men dessverre slår layouten oss som litt rotete. Det er svært mye informasjon på skjermen, en annonse på høyre hånd fra IKEA (vet ikke hvordan den poppet opp der), og layouten ser rett og slett litt simpel eller gammaldags ut.

  Megafonen kommer for øvrig opp på i miniversjon på høyre side når man f.eks er inne på “meldinger” eller “besøk” (les mer om besøk under).

  På “feeden” på startsiden er det ikke bare megafoninnlegg som kommer opp, men også ting som “datefølelser” og innlegg fra bloggen til moteplassen.no. Med “datefølelser” menes følelser som kan være vanlig å få i datingverdenen, og som medlemmer har oppgitt.

  Noen eksempler er: “Funnet mannen i mitt liv. Tur til helgen. Gleder meg”, eller “Jeg fant min halvpart av hjertet mitt, en snill og ærlig mann”. Innleggene man finner på startsiden er som sagt fra bloggen til Møteplassen, her kan det f.eks. være innlegg om hvorfor man skal date en singelpappa, eller datingstips til deg som har mistet håpet innen datingverdenen.

  Fra "startsiden" kan man trykke seg inn på profilen til andre brukere. Dette forutsetter imidlertid at en enten har lastet opp et eget profilbilde, eller at man er VIP-medlem. Det er også mange andre navigeringsmuligheter fra startsiden, vi skal nå gjennomgå noen av disse.

  VIP-medlem

  For det første kan man fra startsiden lett signe seg opp som VIP-medlem. Møteplassen tilbyr 3 ulike VIP-pakker (abonnement) avhengig av hvor lenge du ser for deg å benytte tjenesten. Du får 1 mnd. for 349 kr per mnd., 3 mnd. for 249 kr per mnd., og 6 mnd. for 149 kr per mnd. Velger man 6 mnd. abonnementet sparer 57% sammenlignet i månedlig kostnad sammenlignet med 1 mnd. abonnementet, men så forutsetter jo også dette abonnementet at man faktisk binder seg til 6 mnd.

  For å bli VIP-bruker må man gjennomføre online betaling, til dette kan man benytte Visa, Mastercard eller Klarna. Ved gjennomføring av betaling godkjenner du vilkårene og betingelsene til Mötesplatsen i Norden AB. Ett av kjøpsvilkårene som det er verdt å bite seg merke i, er at det abonnementet du har valgt automatisk fornyes.

  Det betyr at dersom du har signet opp som 6 mnd. medlem, så vil du automatisk bli signet opp som 6 mnd. medlem igjen etter at den første 6 mnd. perioden er utløpt. Så det gjelder å være på vakt slik at man ikke plutselig har bundet seg til et nytt 6 måneders abonnement når man egentlig hadde tenkt å avslutte sin VIP-bruk av møteplassen. For å unngå fornyelse må en følge instruksjonene Instillinger/Konto og VIP.

  Oppsigelse må skje senest 1 dag før abonnomentet automatisk fornyes. For øvrig har en rett til å angre kjøpet (angrerett) i løpet av 14 dager etter at kjøpet ble inngått. Møteplassen oppgir at det holder å sende en mail til dem for å benytte seg av denne angreretten, jf. vilkår på møteplassen sine sider. Som VIP-medlem får en tilgang til mange funksjoner en ikke har som gratisbruker.

  Blant annet kan man sende ubegrenset med meldinger, se hvem som liker en tilbake, sende ubegrenset med komplimenter, og endringer i profilen ens vises med en gang. Dessuten kan det tenkes at andre brukere av datingtjenesten anser deg som mer seriøs når du faktisk har gått til det steget at du har blitt VIP-medlem. Som VIP-medlem kan man også benytte samtlige VIP-funksjoner på mobilen.

  Meldinger, besøk og likes

  Under meldinger finner en både beskjeder både fra “utvalgte” og “øvrige” samt beskjeder en selv har sendt. Med “utvalgte” menes både meldinger fra single innenfor den aldersgruppen du søker, samt meldinger fra møteplassen selv.

  Dette kan for eksempel være rabattmuligheter for VIP-abonnement, hvordan du kan ta datingen til neste nivå, og eksempel på suksesshistorier fra møteplassen (hvor for eksempel et par har møttes gjennom denne datingtjenesten og endt opp med å gifte seg). Under “øvrige” kommer meldinger fra single som er utenfor den aldergruppen som du har søkt på.

  Under besøk kan en se hvilke brukere som har vært inne på din profil. Da får man opp et slags “visittkort” av alle som har vært innom profilen, og man ka se hvor mange besøk en totalt har fått på profilen sin. Man kan også se hvilke profiler man selv har besøkt.

  Under “liker” seksjonen kan man få oversikt over de single man har likt, og de som har likt deg. Man kan også få oversikt over de som du har likt, og som dessuten har likt deg tilbake.

  Finn single

  På venstre hånd på startsiden finner man en seksjon som heter “Finn single” Her kan man for det første søke etter single brukere, og får opp mange ulike søkeparametere man kan benytte seg av i denne prosessen.

  Blant annet kan man velge et aldersspenn, om søket skal gjelde kun innenfor kommunegrensene (eller for eksempel 3 nærliggende kommuner isteden), om brukeren skal være VIP-medlem osv. Man kan også huke av for om vedkommende skal ha gjennomført “matchingstesten” (mer om denne i avsnittet under).

  Dessuten får en mulighet til å foreta søk etter brukernavn. Og hvis man er opptatt av å gjennomføre et virkelig detaljert søk kan man det også. Under “detaljert søk” kan man krysse av for alder, fylke, arbeid/utdannelse, vaner, politisk syn osv. Man kan altså virkelig søke opp drømmepartneren her.

  Matchningstest

  Møteplassen tilbyr en såkalt matchingstest. Denne består av ulike kategorier som for eksempel personlighet og interesser. Man får opp statements som f.eks. “Iblant gjør jeg spør ting for moro skyld”, “jeg liker å rydde”, “jeg får fort nye assosiasjoner”, “jeg har sjefsansvar på jobben” osv. og så skal man si seg enig eller uenig i dette utsagnet på en skal fra 1 – 7, der 1 er uenig og 7 er enig, i midten er nøytral.

  Denne matchingstesten likte vi godt, selv om den ble litt i overkant lang for vår smak. Bare under “Personlighet” dukket det opp litt mer enn 100 spørsmål. Men man får jo virkelig vist frem personligheten sin her, og hvis man finner en som har scoret likt på matchingstesten bør man virkelig finne en god match.

  Omgås

  På høyre side av displayet finner man også en kategori som heter “omgås”. Her kan man for det første se hvilke brukere som har lagt ut nye bilder, og scrolle seg gjennom disse bildene. Videre kan man oppgi hva man liker å gjøre på en date.

  Dette kan være alt fra å ta en øl, til å gå en spasertur, til å gå på museum. Andre alternativer er kino, utflukt, bowling, danse, teater, restaurant, konsert, biljard. Man kan også se hva andre single har valgt her, så da kan man jo eventuelt finne en singel som har samme ønsker som en selv for datingaktivitet.

  Videre under kategorien “omgås” kan man både lage en egen quiz, samt skrive dagbok. Dessuten kan man ta andre sin quiz og lese andre sin dagbok. Andres quiz kan man ta selv om man ikke er VIP-bruker.

  Når denne er tatt, får man til slutt opp fasiten, da kan en se hvilke spørsmål en svarte feil og riktig på. Når møteplassen kaller det dagbok er det ikke nødvendigvis en dagbok slik vi vanligvis tenker på det. Det kan like godt være et morsomt sitat, eller et interessant spørsmål som oppfordrer til svar.

  Kundeservice

  Møteplassen kan nås på forskjellige mailadresser avhengig av hvilket spørsmål man har. For spørsmål om tjenesten eller medlemskap må en ta kontakt på kundeservice@moteplassen.no. For pressehenvendelser må en ta kontakt på marked@moteplassen.no. For øvrig finner man postadresse og organisasjonsnummer inne på kundeserviceseksjonen på nettsidene til møteplassen.

  Møteplassen i forhold til andre datingsider

  Vi anmelder jo en rekke forskjellige datingsider og har dermed relativt god innsikt i hvordan Møteplassen er i forhold til andre datingsider på det norske markedet.

  Vi må si at vi synes Møteplassen presterer veldig bra hvis du skal sammenligne datingsiden med det gjengse utvalget. Møteplassen skiller seg ut ved tjenesten er nordisk og ikke internasjonal. Dette gjør at Møteplassen faktisk kan fokusere på det norske markedet.

  Det man kan si er at Møteplassen faktisk er nødt til å promotere mye i Norge for å få nye medlemmer, og dette fører faktisk til at tjenesten får mange norske medlemmer.

  Dette er ofte problemet med store internasjonale datingsider som Zoosk, Elitesingles eller Academic Singles. De flyter bare på navnet sitt slik at de kan få akkurat nok brukere i Norge til at de tjener penger på det. Imidlertid blir det aldri helt det store, da disse internasjonale selskapene naturligvis prioriterer større land som USA, Tyskland, Storbritannia og lignende.

  Slikt sett kan et generelt råd faktisk ofte være å velge en datingside som man vet kun eksisterer i Norden. På den måten blir dette en slags garanti for at selskapet er nødt til å lage en god tjeneste nettopp i Norge. Møteplassen er et veldig godt eksempel på dette.

  Møteplassen er en såkalt generell datingside og ikke en nisjeside, og de største konkurrentene i norsk sammenheng er nok Sukker.no, Match, EliteSingles, Academic Singles og lignende. I forhold til disse synes vi Møteplassen fungerer relativt bra, men det kan selvfølgelig også være et poeng å teste ut litt forskjellige. Det er jo gratis å registrere seg hos alle de forskjellige tilbyderne. Er du yngre enn 30 vil vi nok kanskje anbefale deg å teste ut andre tjenester.

  Totalvurdering

  Møteplassen er utvilsomt er omfattende datingtjeneste med mange forskjellige funksjoner. Vi syns imidlertid det hele blir litt for omfattende. Det er klart at man kan benytte seg av tjenesten på en ganske enkel måte, men da havner en kanskje bak i køen for de som har gjort seg flid med å ta matchingstesten, laste opp flotte bilder, og skrive hyppige oppdateringer både på dagboken og på megafonen.

  Når det er sagt er det noen ting vi likte svært godt med Møteplassen. Blant annet var det gode søkefunksjoner av single, matchingtesten var artig (om enn litt omstendelig), og det var forholdsvis enkelt å navigere seg rundt på siden.

  Noen minus vi vil trekke frem er at det er begrenset med muligheter uten VIP-medlemskap, layouten slår oss som litt rotete/gammaldags, og det skjer automatisk fornyelse av medlemsskap. Alt i alt er Møteplassen er grei datingtjeneste etter vår mening.

  Kommersielt samarbeid
  INNHOLDSFORTEGNELSE
  Logo