Annonsering

Datingsider.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.

Kristendate Anmeldelse

Kort fortalt

Kristendate er en datingtjeneste som er ment for kristne mennesker. Totalt sett synes vi Kristendate er en forholdsvis bra datingtjeneste. Tjenesten er etablert av en norsk tjeneste som har eksistert siden 2009.

Fordeler
 • Jevn kjønnsfordeling
 • Norsk datingside
 • Ulemper
 • Ikke den største brukerbasen
 • Logo

  Introduksjon

  Kristendate.no er en online datingtjenesten som er levert av Social Garden AS. Dette er et selskap som ble etablert i 2009, og som faktisk driver en rekke andre datingsider på nett. Blant annet er turvenn.no, skeiv.no, og seniordate.no også drevet av Social Garden AS.

  Dette er altså en aktør som har mye peiling på datingtjenester på nett, og som antakeligvis kjenner det norske markedet godt ettersom det er et selskap som er etablert i Norge. Det kan nok kjennes trygt for mange at man opererer på nettjenester som springer ut fra Norge.

  Man kan da være trygg på at selskapet må forholde seg til norsk lovgivning, og dessuten at man ved eventuelle henvendelser kan få hjelp på norsk. Som de aller fleste vil gjette seg til er Kristendate.no en datingtjeneste for å sette kristne i kontakt med hverandre.

  Man kan altså kalle dette en nisjespesifikk datingtjeneste i motsetning til mange andre datingtjenster som tar sikte på å etablere kontakt mellom all slags folk, uavhengig av religion. Når det er sagt må også mennesker som ikke er kristne fritt kunne benytte seg av Kristendate, men det er kanskje mer fristende for de som er på søken etter en kristen person.

  Vi ønsket å teste Kristendate.no. Vi ville finne ut hvordan registeringsprosessen foregår, om kundeservicen er god, om nettsidene/mobilappen er brukervennlig, om det er lett å komme i kontakt med noen via Kristendate, og mange andre ting!

  Uten å røpe for mye kan vi si at vi er relativt fornøyde med denne datingtjenesten; sjansen for å møte andre kristne er stor, og helhetsinntrykket er godt.

  Det skal riktignok sies at brukerbasen ikke er den største, slik at det ikke er det største utvalget å velge fra. Dette er nok det vi synes er det største minuset med tjenesten. På den annen side er dette også et kjent problem med nisjedatingsider.

  I det følgende skal vi beskrive forskjellige nyttige fakta om Kristendate.no, samt vår mening om datingtjenesten.

  Hjemmeside og registrering

  Det første som slår en når en kommer inn på hjemmesiden til Kristendate.no er et bilde av et lykkelig par som står og holder rundt hverandre. Like under finner man miniatyrbilder av nye medlemmer, samt nylig innloggede medlemmer.

  Øverst ser man dessuten statusoppdateringer fra forskjellige medlemmer, som f.eks. kan være noe i duren «hyggelig mann fra Hordaland ønsker alle en fin dag». Scroller man seg nedover på siden blir man presentert for en rekke ulike lykkehistorier.

  Her vil man se bilder av par som har møttes gjennom Kristendate.no og dessuten kunne lese et par linjer om deres historie med netsiden. Vi kunne blant annet lese om et par som opprinnelige bodde på hver sin side av landet, men ble sammen via Kristendate. Et annet par hadde giftet seg og fått to barn sammen.

  En tredje historie som vi likte ekstra godt, var om et par som hadde forlovet seg i Frankrike under Champs-Elysées (med tilhørende bilde av seansen). På høyre side av skjermen finner man statusoppdateringer fra Kristendate selv, disse er linket opp mot facebook.

  Totalt sett syns vi hjemmesiden til Kristendate.no ga et relativt godt inntrykk, og vi merket en fristelse etter å registrere oss som brukere. Det er alltid et godt tegn når hjemmesiden til en datingside frembringer slike følelser. Dating på nettet skal jo være noe lystbetont! Ellers er det kanskje like greit å holde seg til dating i det virkelige liv.

  Dersom man ønsker å registrere seg på Kristendate.no må en oppgi litt forskjellig informasjon. Blant annet må man lage et ønsket brukernavn (obs: en del populære kallenavn kan allerede være tatt, så det gjelder å bruke sin kreative sans litt her), fylle inn for- og etternavn, angi kjønn, og angi når man er født.

  Dessuten må man oppgi mailadresse og lage et ønsket passord. Vi pleier som regel å anbefale at man lager et passord som består av små og store bokstaver, ett tall, og ett tegn. (Det er viktig å lage et sterkt passord slik at du unngår at noen lurer seg inn på profilen din uten din tillatelse).

  Når angitte informasjon er tastet inn, må man bekrefte at man godtar medlemsavtalen, samt Kristendate sin håndtering av personopplysninger. Deretter kan man trykke «neste», og blir da tatt videre til neste steg som er verifisering. Verifiseringen er for å unngå at noen lager en bruker i noen annens navn, eller kanskje en tvers gjennom falsk bruker.

  Verifiseringsprosessen foregår ved at du får en sms med en kode tilsendt på det telefonnummeret du har oppgitt, denne koden må deretter tastes inn på skjemaet til Kristendate.

  Beskrivelse

  Når registreringen en fullført skal man gå over til en beskrivelse av seg selv. Dette skjer gjennom en liten «personlighetstest» der man skal oppgi litt info om seg selv, rangere litt forskjellige sider av personligheten ens, og dessuten skrive litt om seg selv og hva man ser etter på Kristendate.

  Klok av skade vet vi at det kan være verdt å bruke litt tid på disse stegene. Særlig er rubrikken hvor man skal skrive om seg selv, og hva man ser etter, viktig. Det du skriver her kan få stor innvirkning på hvorvidt drømmepartneren tar kontakt eller ikke.

  Når det gjelder rangeringsbiten foregår den slik at man først skal rangere enn rekke ulike interesser på en skala fra 1 til 3. Blant interessene er musikk, sport, bøker, data, og interiør. Det er viktig å være så ærlig som mulig her, man vil jo at folk skal få et innblikk i hvordan man faktisk er som person.

  Neste del i rangeringsbiten foregår ved at man skal rangere ulike personlighetstrekk på en skala fra 1 til 3. Eksempler på disse personlighetstrekkene er utadvendthet, økonomisk, humoristisk, spontan, lidenskapelig og selvstendig.

  I tillegg til rangeringen må en huke av på noen forskjellige spørsmål, blant annet om man har barn, om man røyker/drikker, og oppgi siviltilstand. Man skal si noe om utseendet sitt, utdanning, tro, og hva man jobber som (eventuelt om man er student).

  Når man er ferdig med å beskrive seg selv kommer man til bildeopplastningsdelen. Her skal man laste opp et bilde av seg selv, gjerne et som tydeligvis viser hvordan du ser ut ettersom dette er nyttig for andre brukere.

  Selv om utseendet ikke er alt, er det nok viktig for de aller fleste på en nettdatingside at man får se at bilde av de man vurdere å chatte med. Det er valgfritt om man vil laste opp bilde.

  Medlemsavtale og personopplysninger

  Umiddelbart etter registrering trer medlemskapet hos Kristendate.no i gang. Det er heldigvis ingen bindingstid, noe som betyr at man kan avslutte medlemskapet akkurat når man måtte ønske.

  Dette syns vi var veldig fint, ettersom enkelte datingsider opererer med strengere regler for bindingstid, noe som kan være irriterende. Det er en nedre aldersgrense for å blir medlem av Kristendate på 15 år.

  Alle som registrerer seg som medlemmer på Kristendate må gjennom den allerede nevnte verifiseringsprosessen hvor man mottar en verifiseringskode på sms. Denne verifiseringsprosessen er ifølge medlemsavtalen til Kristendate for å sikre «at du er en gyldig bruker og at tjenesten ikke blir misbrukt».

  Dersom det skulle oppstå uforutsette feil eller tekniske problemer med Kristendate sine tjenester har de fraskrevet seg ansvaret for dette, såfremt det ikke skyldes grov uaktsomhet fra deres side.

  De har også fraskrevet seg ansvaret for måten medlemmer måtte oppføre seg på på nettsidene dems, det bil blant annet si det innholdet som blir delt med andre brukere, eller informasjon som legges ut på sidene av brukere.

  Kristendate presiserer at de vil gjøre alt de kan for forhindre problemer med tjenesten dems, og dette vil bli gjort så fort som mulig.

  Det er enkelte ting som er forbudt på Kristendate ifølge medlemsavtalen deres. For det første er det ikke lov til å opprette falske profiler, det inkluderer profiler som utgir seg for å være en annen person enn den virkelig er, eller en profil som fremstiller en person som ikke i det hele tatt eksisterer.

  For det andre er det ikke lov til å drive markedsføring via Kristendate, dvs. at man driver reklame for egne produkter på sidene deres. En kunne f.eks. tenke seg at man ønsker å promotere et eget produkt i chat med andre brukere, men dette er altså ikke lov.

  For det tredje er det ikke lov å «spamme» på sidene deres, f.eks. ved å sende ut enorme mengder meldinger til andre brukere av tjenesten. For det fjerde er det ikke lov til å publisere krenkende eller støtende innhold på siden, det vil deriblant innebefatte innhold av pornografisk, rasistisk eller sjikanerende karakter.

  Generelt sett forplikter man seg som medlem av Kristendate å opptre høflig og respektabelt både ovenfor andre brukere og tilbyderne av tjenesten. Dersom man ikke overholder medlemsavtalen til Kristendate kan man risikere å bli kastet ut fra tjenesten, enten gjennom deaktivering eller sletting av brukerprofil.

  Når det gjelder behandling av personopplysninger har Kristendate utformet en egen personvernerklæring. Vi skal nå gå kort gjennomgå denne.

  I introduksjonen til personvernerklæringen understrekes det at målet til Kristendate er at man som bruker skal føle seg trygg og ha tillitt til leverandøren av tjenesten. De presiserer også at man når som helst kan ta kontakt med dem dersom man har spørsmål rundt dette med personvern.

  Dersom det skulle skje store endringer av personvernreglene til Kristendate vil man som bruker får beskjed om dette, i enkelte tilfeller kan det også være aktuelt at man som bruker må godkjenne de aktuelle endringene.

  En slik praksis syns vi var svært god. Det sikrer at man ikke plutselig har overlevert masse informasjon til Kristendate mot ens vilje. I den tidsalderen vi lever i nå er det avgjørende å være påpasselig med den informasjonen man deler via tjenester på nettet, informasjon kommer fort på avveie eller kan bli benyttet til uønskede formål.

  Når det gjelder den konkrete informasjonen som Kristendate samler inn fra deg som bruker, er dette blant annet: Personopplysninger (som oppgis ved registrering), profilinformasjon (informasjonen som du har tastet inn for å presentere deg selv ovenfor andre brukere), bilder du deler, og kommunikasjon med andre medlemmer.

  KristenDate registrere også sist du logget inn, og hvilke profiler du har besøkt. Disse to siste tingene registreres antakeligvis for å kunne vise brukere av tjenesten nettopp sist innloggende medlemmer, og om noen har besøkt profilen din.

  Når det gjelder øvrig medlemsavtale og personvernerklæring henviser vi til Kristendate sine sider.

  Medlemskap

  Kristendate tilbyr ulike betalingsmedlemskap for at man skal få tilgang til samtlige funksjoner. Man vil da blant annet kunne chatte ubegrenset, samt sjekke hvem som har besøkt profilen ens. Prisen på de ulike medlemskapene varierer fra 49 kroner til 499 kroner.

  Abonnementet til 49 kroner må betales med kort og har ingen bindingstid. Alternativt til kortbetaling kan man velge et medlemskap til 99 kroner i mnd., man må da betale via mobil. Heller ikke dette medlemskapet har noen bindingstid.

  Alternativt kan man velge samme betalingsløsning, men binde seg til 3 måneder. Det koster 199 kr. totalt. Det dyreste abonnementet til 499 kroner kan registreres via giro/bankoverføring, og man får da medlemskap i 12 måneder.

  Mobilversjon

  Kristendate har utformet en gratis mobilapp som fungerer både til iphone og android. Vi er svært fornøyd med mobilappen, det er enkelt å navigere rundt og alt er brukervennlig og intuitivt.

  Appen kan lastes ned på enten Appstore eller Google Play avhengig av om man har iphone eller android telefon.

  Totalvurdering

  Totalt sett syns vi Kristendate var en forholdsvis bra datingtjeneste. Det er enkelt å registrere seg, brukergrensesnittet er intuitivt og enkelt, og det er ingen tvil om at det skal være fullt mulig å møte en annen kristen her.

  Vi likte godt at det første som møter en når man går inn på Kristendate er suksesshistorier som har blitt muliggjort via Kristendate.no. Det gjør at man blir ivrig etter å komme seg i gang, og går inn i datingverdenen med optimisme.

  Hvis vi skal ha noe å utsette på Kristendate må det være at det er litt få medlemmer der sammenlignet med de større datingaktørene på nett.

  Og dessuten kan man jo møte andre kristne også på datingapper som ikke er skreddersydd for kristne, men det er klart at en brukerspesfikk datingtjeneste som Kristendate forenkler der. Dersom man er kristen og på jakt etter kjærligheten anbefaler vi alle datingklare der ute å teste ut Kristendate.no.

  Kommersielt samarbeid
  INNHOLDSFORTEGNELSE
  Logo