Annonsering

Datingsider.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.

Happy Pancake Anmeldelse

Kort fortalt

I likhet med eDarling er Happy Pancake en datingside vi primært anbefaler til svenske brukere. Grunnen til dette er at denne datingtjenesten primært satser i Sverige. På grunn av dette er tilbudet i Norge dermed begrenset. Da vil vi heller anbefale deg teste ut datingsider som faktisk satser i Norge.

Fordeler
 • 100 % gratis dating
 • Bra dating app
 • Jevn kjønnsfordeling
 • Ulemper
 • Få medlemmer i Norge
 • Logo

  Introduksjon

  Vi har i lang tid saumfart nettet etter ulike datingtjenester for å kunne hjelpe nettopp deg med å finne den tjenesten som passer deg best.

  Det er både store og små aktører der ute, forskjeller i funksjon, pris, og medlemsmasse. Enten man er på leting etter uforpliktende dating som c-date eller en livspartner som Møteplassen, er det viktig å bruke litt tid på å finne datingtjenesten som gir deg størst sjanse til å finne det du leter etter.

  Mange hopper rett inn på den første datingappen de hører om, men glemmer at denne f.eks. kan være tilpasset en helt annet brukermasse enn den du tilhører. F.eks. er vårt inntrykk at enkelte datingapper har et større utvalg av eldre brukere og kanskje er mer seriøse enn andre.

  Med seriøst mener vi her at folk på enkelte datingtjenester kanskje tenderer til å være mer på utkikk etter et langvarig forhold, enn det mange av brukerne på andre tjenester kan være.

  Det er klart at dette kan være i overkant generaliserende og subjektiv, men det er hvert fall vår erfaring når vi sammenligner mange av de datingtjenestene vi har prøvd ut.

  Vi ønsket å teste datingtjenesten «happypancake.com» for å finne ut hvor denne datingtjenesten plasserer seg i datinglandskapet. Ryktene skal ha det til at happypancake skiller seg ut fra mange andre datingtjenester idet det er en gratis tjeneste.

  De fleste roper hurra når de hører ordet gratis, men så lett er det ikke nødvendigvis! Hvis gratis-elementet går på bekostning av sikkerhet, funksjoner, og brukermasse, kan gratis være regelrett negativt!

  Dessuten er det slik at folk tenderer til å bry seg mer om noe de har betalt for, så kanskje gratis-elementet fører til at mange folk tar denne datingtjenesten mindre seriøst enn andre; dette kan igjen gjenspeile seg i brukernes atferd.

  Her har vi imidlertid nevnt mange «om» og «men», og vi bestemte oss for å forsøke å legge fra oss alle forutinntatte vurderinger av happypancake.com da vi gikk igang med testingen av denne datingtjenesten.

  En objektiv testing vil være mer informativ, og forhåpentligvis hjelpe deg i vurderingen av om happypancake er riktig datingtjeneste for deg.

  Grunnleggende om happypancake.com

  Happypancake.com er - i likhet med eDarling - en svenskdrevet datingtjeneste på nett. Det er drevet av selskapet Happy Pancake AB, 556850-4137.

  Skaperne av happypancake var frustrerte over at nettdating koster penger, og reagerte på at tjenester på markeder i vekst vanligvis blir billigere, mens det hevder at det motsatte er tilfellet for datingtjenester på nett.

  Happypancake ønsket å gjøre noe med dette, og utviklet derfor happypancake.com som ifølge nettsidene deres skal være helt gratis. De understreker at datingtjenesten skal inneholde alle de funksjoner som man kan forvente å finne på en velfungerende datingtjeneste, som f.eks. mulighet til å finne og kontakte andre brukere.

  En del datingsider og apper som vi har prøvd, har fordret at man registrerer seg som betalende medlem dersom man f.eks. skal chatte med andre, laste opp bilder, kunne se ordentlige bilder av andre brukere etc.

  Slike datingtjenester «tvinger» en i realiteten til å registrere seg som betalingsmedlem for å få noe ut av tjenesten. Det blir derfor spennende å se om happypancake holder det de lover når de sier at alt skal være gratis, for å være helt ærlige tror vi det ikke før vi ser det!

  Registrering

  For å registrere seg på happypancake må man fylle inn ønsket brukernavn, passord og i tillegg oppgi en gyldig epostadresse.

  Videre må man fylle inn litt grunnleggende informasjon om seg selv, blant annet fødselsdato, kjønn og bosted. Ettersom happypancake er en datingtjeneste som er utviklet for folk som bor i Sverige, må man velge en stat og kommune i Sverige.

  Til slutt må man velge om man søker menn eller kvinner via tjenesten, og dessuten akseptere gjeldende medlemsvilkår for siden. Vi kommer tilbake til disse nedenfor.

  Når man har fylt ut nevnte informasjon og trykket på «registrer deg», kommer det opp litt informasjon som er rettet mot nye medlemmer.

  Blant annet for man beskjed om at det er sendt en aktiveringsmail som man gå inn og trykke på for å sørge for at medlemskapet blir aktivert. Aktiveringsmailen sendes naturligvis til den mailen du oppga under registrering, pass på å sjekke spam og søppelpost!

  Det opplyses også om at man vi Min Sida er siden man lander på når man logger seg på fremover, og at man har blant annet kan tipse venner om Happy Pancake. Det presiseres også to viktige ting på dette stadiet.

  For det første at man alltid skal respektere det andre skriver på sin profil, og at man skal opptre hensynsfylt ovenfor andre medlemmer.

  For det andre at dersom man kun er ute etter rene sexkontakter, så er ikke Happy Pancake riktig sted. Dersom man laster opp en presentasjon med et slikt ønskemål, vil ikke den bli godkjent på nettstedet. Er det dette du har i ønskene kan du heller teste uforpliktende Victoria Milan eller eventuelt noe mer casual Tinder.

  Min profil

  Inne på min profil kan man laste opp et profilbilde. Dette vil vises til andre brukere, og bør derfor være et bilde hvor man klart og tydelig kan se deg.

  Velger man f.eks. et gruppebilde kan det f.eks. være lurt å croppe det, slik at andre brukere ikke blir i tvil om hvem på bildet du er. Når man laster opp et bilde vil det ta litt tid før andre brukere kan se det, dette skyldes at bildet må godkjennes først. Dette antar vi at er for å unngå at støtende bilder blir lastet opp

  Man kan også legge inn en presentasjonstekst på min profil. Den må være på minst 200 tegn, og beskrive deg samt den du søker.

  Utviklerne av Happy Pancakes gir noen eksempler på ting de ikke ønsker på presentasjonen, og som kan føre til undergodkjenning: Linker til andre nettsider, oppramsing av presentasjonen som står under profilbildet ditt, dikt/låttekster osv.

  Dersom presentasjonen bryter flere regler, kan dette resultere i at hele kontoen din på happy pancake blir stengt. Dermed gjelder det å være litt påpasselig her.

  Fra min profil kan man navigere videre til 2 undersider: «Mer om meg» og «interesser». Under «mer om meg» kan man si noe om utseendet sitt, arbeid/utdannelse, holdninger (som f.eks. alkoholbruk, politisk ståsted, religion, om man røyker osv.).

  Man kan også oppgi stjernetegn, om man har barn, og om man har dyr. Under «interesser» får man opp mange alternativ som man kan huke av på, dette er kategoribasert og følgende kategorier dukker opp: Mat og drikke, musikk, film og tv, mote og skjønnhet, sport, reiser, spill, hobbyer, bøker og kultur, annet.

  Under hver av kategoriene kommer det opp alternativer, som f.eks. rap, disco, house, R&B, Metal på musikk. Det kommer også opp forslag til konkrete artister som f.eks. David Guetta eller Bruno Mars.

  Det er imidlertid ikke så mange konkrete artister som kommer opp, og vi syns det var litt rart at det ikke gikk an å fylle inn noe selv her (man må velge blant de få artistene som er nevnt).

  Min side

  På minside kan man se ting som har skjedd på siden sin. Blant annet kan man se besøkende på profilen ens, om man har mottatt noen flørter, og om man har uleste mail.

  Dessuten kan man finne et alternativ som heter hurtigmatching. Hurtigmatching fungerer slik at happypancake viser deg miniatyrbilder av 40 medlemmer som faller inn under kriteriene for det du søker etter, og som også søker det samme som deg.

  Man kan scrolle gjennom miniatyrbildene og dersom man ser en man liker kan man trykke seg inn på profilen til vedkommende. Her kan man ta en kikk på bilder, informasjonen som vedkommende har lagt ut, eventuell presentasjonstekst, og dessuten kan man se om brukeren har besøkt din profil ved en tidligere anledning.

  Dersom man tenker at vedkommende kan være en god match, kan man velge å sende en melding, legge til i favorittliste, eller sende en flørt. Dersom man sender en flørt eller legger noen til i en favorittliste, vil de dukke opp i egne mapper på profilen din slik at du kan gå tilbake og se på dem ved en senere anledning.

  Når det gjelder antall besøkende man kan forvente å få inne på sin egen profil vil dette selvsagt variere med hvor «god» profilen ens er. Vi lagde en såkalt minimumsprofil med kun et bilde og lite informasjon, etter ca. 1 døgn hadde vi fått 9 besøkende.

  Matchingsfunksjon

  Happypancake har laget en funksjon hvor man kan søke på sin idealprofil. Det man må gjøre da er å trykke på knappen «min idealprofil» og fylle ut informasjonen som er krevd der.

  Det er noe informasjon som er krevd, og noe som er valgfri, men det presiseres at jo mer informasjon du fyller ut, jo bedre vil matchingsfunksjonen fungere. Blant informasjonen som skal/kan fylles inn her er: kjønn, bosted, alder, utseendet, personlige detaljer, arbeid/utdannelse, og interesser.

  Det er noe krevende å fylle ut all informasjonen, men hva gjør man ikke for å finne drømmematchen! Da vi forsøkte dette verktøyet ble vi litt skuffet, det var en litt omstendelig og kjedelig prosess og dessuten var det ingen av idealmatchene som vi opplevde som faktiske idealmatcher.

  Vi syns systemet med personlighetstest og automatisk matching som mange andre datingtjenester tilbyr, er både morsommere og bedre enn det som happypancake tilbyr. Imidlertid må vi gi happypancake creds for å ha en matchingsfunksjon i det hele tatt mtp. at det er en gratis tjeneste.

  Generelt synes vi nok matchingfunksjonen til EliteSingles var bedre. Også Academic Singles sin matchingsfunksjon nok bedre.

  Layout og brukervennlighet

  Layouten til happypancake er simpel og spartansk. Hovedfargene på nettsidene er hvitt og oransje, som dessverre skaper et noe billig preg.

  Nettsidene ser ut som de kunne vært fra 90-tallet og har ikke det moderne preget som er vanlig på mange nettsider i 2022. Imidlertid er det hele svært oversiktlig, det er lett å navigere rundt og man vet hele tiden tydelig hvor man skal trykke for å komme inn på ønsket funksjon.

  En ting vi syns var ekstra brukervennlige og oversiktlig var det faktum at når man går inn på en profil, så vil en eventuell meldingsutveksling ligge direkte under profilinformasjonen til vedkommende.

  Man slipper altså å trykke seg inn på en separat chatteknapp som gjerne er vanlig på mange kommunikasjonsplattformer (datingsider inkludert).

  Det kan også nevnes at happypancake finnes som app til mobil. Denne hadde et mer moderne design enn nettsidene og må nok sies å være en bedre versjon enn den som er på nettsidene.

  Kundekontakt

  Happypancake kan kontaktes via epost på [email protected], eller alternativt via post på følgende postadresse: Happy Pancake AB, Box 38137, 10064 Stockholm.

  Man kan også kontakte support via et skjema på nettsidene deres, man klikker enkelt og greit på «Kontakta support» for å bli navigert inn på dette skjemaet.

  Medlemsvilkår og sikkerhet

  For å trekke frem de viktigste medlemsvilkårene kan vi nevne at alle skal opptre hensynsfult og med respekt på happypancake.

  Materiale og meldinger av støtende, pornografisk, og nedlatende karakter skal ikke forekomme. For fullstendige medlemsvilkår henviser vi til happypancake sine nettsider.

  Happypancake har inkludert en del tips for sikker dating på nettsidene sine. Blant annet nevner de at man bør være forsiktig med hva man gir ut av personlig informasjon, og at man møtes på en offentlig plass første gang man eventuelt skal møtes i det virkelige liv.

  Vi syns det var fint at happypancake har fokus på dette rundt sikkerhet ettersom man aldri kan være 100% sikker på hvem man egentlig chatter med på en datingtjeneste.

  Oppsummering

  Alt i alt har vi fått et greit inntrykk av happypancake. Hvis vi skal trekke frem det som trekker opp med denne datingtjenesten er det oversiktlighet og enkelheten.

  Det er svært enkelt å navigere seg rundt på sidene, registreringsprosessen er gjort unna i en fei, og dessuten vet man alltid hvor man skal trykke for å komme inn på ønskede funksjoner. I tillegg til enkelheten og oversiktligheten er det et pluss at tjenesten er gratis.

  Vi var redde for at happypancake skulle mangle en del grunnleggende funksjoner fordi det er gratis, men det er ikke et inntrykk vi sitter igjen med. Når det gjelder ting som vi syns kunne vært bedre med denne datingtjenesten kan vi trekke frem matchingsfunksjon og det faktum at nettsidene gir et noe billig preg.

  Vi har vært borti datingtjenester med sofistikerte matchingsfunksjoner, som i tillegg har et veldig forseggjort design. Men ettersom happypancake er en gratis datingtjenesten, er det forståelig at ikke alt er 100%.

  Kommersielt samarbeid
  INNHOLDSFORTEGNELSE
  Logo