Annonsering

Datingsider.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.

Happn Anmeldelse

Kort fortalt

Happn er en ganske bra dating app, og har mye til felles med Tinder. Konseptet er at du kan matche med folk du har gått forbi på gaten. Happn har veldig mange medlemmer og få falske brukere. Skal du benytte deg av alle funksjonene må du imidlertid betale en del, og dette trekker noe ned. Alt i alt anbefaler vi imidlertid appen.

Fordeler
 • Brukervennlig app
 • Mange norske medlemmer
 • Ingen falske profiler
 • Ulemper
 • Veldig hard konkurranse
 • Logo

  Introduksjon

  Happn er en datingapp for mobil der essensen er at du skal kunne finne igjen personer du har gått forbi. Appen virker nemlig slik at når du befinner deg i nærheten av en annen bruker som også benytter happn vil denne personen dukke opp på din app.

  Derfra kan du velge om du vil like eller skjule personen. Dersom du har liket en person som også har liket deg tilbake, kan du begynne å chatte med vedkommende. Vi ønsket å foreta en grundig test av happn der vi så på alt fra brukervennlighet, til priser, til muligheter for å linkes opp med personer som kan være en bra match for nettopp deg!

  Om happn

  Hovedkontoret til happn er i Paris, mens web-hostingen befinner seg i Irland. Skaperen av og daglig leder i happn er Didier Rappaport som også har startet en rekke andre selskaper, deriblant Dailymotion og Nomao.

  Vi er usikre på hvor mange brukere det er av happn, men vi har brukt appen i noen uker her hjemme i Norge og det dukker stadig opp nye brukere. Vårt inntrykk så langt er at det er brukere i alle aldersklasser, og dessuten få eller ingen falske brukere. Ønsker du å komme i kontakt med kundestøtten til happn kan du enten gjøre det via happn sine nett-/mobilsider eller sende dem en mail.

  Du kan også chatte med happn sin boot som leter opp relevante artikler for deg basert på de søkeordene du skriver inn på chatten. Happn applikasjonen er tilgjengelig på Apple, Google og Microsoft sine plattformer, og er kan lastes ned gratis på de respektive app-plattformene.

  Registrering

  Registrering kan gjøres enten gjennom facebook eller mobil. Dersom du gjør det gjennom mobil må du taste inn telefonnummeret ditt, og så mottar du en kode på mobilen din som du må oppgi på appen for å verifisere at du er du.

  Videre må du laste opp et bilde, og oppgi kjønn. Du må også oppgi om du ønsker å møte menn eller kvinner. Når du registrerer deg godtar du happn sine brukervilkår, vi skal kjapt gå gjennom noen av de brukervilkårene vi anser som mest sentrale.

  Brukervilkår

  I brukervilkårene kan man lese at happn ikke er ansvarlig for ting som måtte skje på «real life meet ups». Det legger vekt på at man selv må sjekke identiteten til en person som man kanskje kunne tenke seg å møte i det virkelige liv.

  Det fremgår dessuten at happn ikke skal benyttes til å sette opp gruppeaktiveter som f.eks. en demonstrasjon eller et offentlig opptog. Når det gjelder chatting fremgår det av brukervilkårene at man forplikter seg til å være ærlig og oppriktig i det man skriver, og dessuten at man skal unngå å dele innhold som andre brukere skriver til en på chatten.

  Ang. bilder så legges det til grunn at støtende og pornografiske bilder er forbudt. Det er altså en del «standard» brukervilkår som ser ut til å gå igjen på forskjellige typer datingapper.

  Min konto

  Inne på «min konto» finner du 5 forskjellige innstillinger som vi nå skal gå gjennom.

  For det første finner du preferanseinnstillinger. Her skal du blant annet velge hvilke brukere du ønsker å komme i kontakt med etter at du har krysset veier med dem. Du kan f.eks. angi at du kun ønsker å få opp kvinner i alderen 20 – 30 år på appen din, og ingen andre.

  Dessuten kan du oppgi at du ønsker å være usynlig for en periode, og dessuten kan du skjule alder, avstand, og dato for sist aktivitet for andre brukere.

  De to neste innstillingene du finner er «favoritter» og «verv venner». Favorittinnstillingen betyr rett og slett at du kan lagre brukere du har kommet over i en egen favorittmappe. Verv venner funksjonen gjør at du kan samle opp «Hei».

  Med «Hei» menes rett og slett muligheten til å kontakte folk uten at du har betalingsversjonen av happn. For hver venn du verver mottar du 5 «hei».

  Det tredje du finner her er «appinstillinger». Her kan du blant annet velge når du skal motta varslinger fra appen, f.eks. om du vil bli varslet kun når du mottar meldinger, eller om du også vil blir varslet når noen «liker» deg.

  Din kan også velge om du vil motta et varsel for din daglige opsummering og hvorvidt du vil motta andre varsler fra appen. Det bemerkes at man på de fleste mobiltelefoner også kan administrere varslingsinnstillinger inne på mobilens eget system. Så hvis man ønsker å unngå en eneste varsel fra happn kan det være lurt å endre på innstillingene også der. Under «appinnstillinger» kan man også koble til eller fra andre apper/kontoer, som f.eks. instagram og spotify.

  Dessuten kan man velge om man vil se avstander i km. eller miles, avhengig av hvilken nasjonalitet man har. I tillegg til de nevnte er det også noen juridiske merknader under «appinstillinger», blant annet kan man navigeres over til brukervilkår og personvernsrettningslinjer herfra. Til slutt under «appinstillinger» kan man sette kontoen sin på pause, eller logge ut.

  Happn premium

  Dersom du er opptatt av å benytte alle funskjonene på happn må du gå til anskaffelse av happn premium. Vi skal nå se litt på hva som medfølger i premium-abonnementet.

  For det første kan du se hvem som har «liket» deg. Du blir altså kvitt hemmelighetskremmeriet med at du får opp et varsel om at noen har liket deg, men så kan du ikke se hvem, slik det er i gratisversjonen. Det å kunne se hvem som har liket deg er etter vår mening en ganske sentral funksjon, ettersom sjansen jo vil være størst for at han/henne responderer positivt når du liker tilbake/tar kontakt.

  Videre kan du sende opptil 10 «hei» hver dag. Det å kunne sende mange «hei» er ganske viktig, ettersom du får matches (crushes) gjennom at du har sendt enten et «hei» eller et hjerte til en person, og den personen har gjort det samme tilbake til deg.

  Med happn premium kan du også gjøre deg usynlig akkurat når du måtte ønske. Det betyr at du kan gå forbi andre personer som benytter happn, uten å bli sett på appen. Dette kan være svært fint om man f.eks. vet at man skal møte noen som en kanskje ikke burde matche med, eller hvis man er i en mellomting mellom singel og sammen med noen, eller hvis man bare ønsker en liten pause fra hele datingkjøret (uten å måtte deaktivere happn-kontoen sin, eller slette hele appen).

  Premuim-abonnementet tillater deg også å skjule informasjon fra andre brukere. Du velger helt selv hvilke opplysninger du ønsker å holde skjult, og dette er jo naturligvis noe en kan endre på underveis. Med å holde opplysninger skjult, kan du som happn selv formulerer det: holde på mystikken. Dette er ikke dumt mtp. at noe forskning har vist at mystikk er det viktigste elementet når det gjelder tiltrekning.

  En siste fordel med å gå til anskaffelse av premium-abonnementet er at du slipper all reklame. Vi for vår del syns dette veier tungt, det er ekstremt irriterende når du er inne på en app og det tilstadighet popper opp reklame om både det ene og det andre.

  Priser på de ulike premium-abonnementene

  Det er 3 ulike premium-abonnement man kan velge mellom på happen. Det første og dyreste abonnementet har bindingstid på 1 måned og koster 269 kr.

  Dette anbefales til alle som kun har lest til å teste premium-versjonen og som er usikre på om premium er noe for dem. Deretter har man et abonnement til 163,17 kr per måned, og dette har en bindingstid på 6 måneder. Med dette abonnementet sparer en 93% i månedlige kostnader sammenlignet med det dyreste. Det billigste abonnementet har bindingstid på 12 måneder, men koster kun 107,50 i måneden.

  Dette abonnementet sparer en hele 60% i månedlige kostnader sammenlignet med det billigste, men så binder man seg også til å ha det i ett år. Totalsummen i løpet av et år med det billigste abonnementet blir 1290 kr. Vi anbefaler det billigste abonnementet til de som vet at de skal benytte happn over lang tid, og det kan kanskje være lurt å teste et av de billigere abonnementene før man går til anskaffelse av dette.

  Ulike funksjoner på happn

  Vi har tidligere nevnt at man kan gjøre to forskjellige ting for å komme i kontakt med andre på happn, dette er henholdsvis å sende en «like» eller å sende en «hei». Noen spør seg kanskje hva som er poenget med å skille mellom to ulike måter å ta kontakt på.

  Det er imidlertid slik at «hei`et» og liken ikke er identiske. Men liken er skjult er «hei`et» på den annen side synlig for vedkommende som du har sendt det til. For at man skal få kontakt med noen gjennom å sende en like, forutsetter det dermed at vedkommende du har liket også har liket deg tilbake.

  En funksjon som vi anser som viktig på enhver datingapp og datingtjeneste er muligheten til å slette ting. På happn kan kan man slette en chattesamtale på 2 måter. Enten ved å dra den til venstre når man er inne på meldingsoversikten, eller ved å trykk på de 3 dottene øverst til venstre når du er inne på en samtale.

  En ting man ikke kan slette på happn er imidlertid personer man har lagt til som favoritter. På happn sine hjelpsider står det at dette er en funksjon som de jobber med å lage, men som enda ikke er kommet på plass. Dersom man på død og liv ønsker å bli kvitt en person som man har inne på favorittlisten sin, kan man imidlertid blokkere vedkommende.

  Datalagring

  Det følger av brukervilkårene til happn at de blant annet lagrer følgende informasjon om deg: aktivtetsdata (din aktivitet inne på appen), lokasjonsdata, enhetsdata (hvilken type enhet du bruker når du benytter appen og søkepreferanser. De bruker denne dataen på 5 forskjellige måter: 1. For at du skal kunne opprette og benytte medlemskontoen din. 2.

  For at du skal matche med andre brukere som du måtte passere. 3. Gjennomføring og lagring av meldingskorrespondanser mellom deg og andre brukere. 4. Utsendelse av nyhetsbrev. 4. For at happn skal kunne sende informasjonsmeldinger til deg ang. meldinger som du sender til andre brukere.

  Happn sammenlignet med andre datingsider

  Happn er en relativt ny dating app som har tatt markedet med storm. Primært fungerer tjenesten som en app. Den nærmeste konkurrenten til Happn for øyeblikket er nok Tinder. I likhet med Happn er Tinder veldig ny og har rukket å få seg ekstremt mange medlemmer på kort tid.

  Brukermessig er imidlertid Happn ikke like stor som Tinder eller Badoo, og slik sett kan man kanskje heller anbefale Tinder dersom du er ute etter en app med mange medlemmer. Happn har jo et unikt konsept - du kan matche med mennesker du går forbi på gaten - men radiusen er stilt inn på så ekstremt lang avstand slik at tjenesten egentlig ender opp med å være som en helt annen datingside.

  I likhet med Tinder synes vi at Happn kan bli noe overfladig. Selv om det er mange mennesker der som er interessert i å møte en andre, virker det også som om mange er der kun for å markedsføre seg selv, få flere følgere på Instagram og lignende.

  Slikt sett kan tjenesten være noe frustrerende, og er du ute etter å slippe dette vil vi heller anbefale andre datingsider som Møteplassen, EliteSingles, C-date, Match, Sukker, Zoosk og lignende.

  Er du ung vil vi imidlertid absolutt anbefale Happn foran mange av disse tjenestene, da Happn skiller seg ut med et mye yngre klientell enn i forhold til mange av datingsidene som er nevnt over, slikt sett kan Tinder også være et aktuelt alternativ. Er du over 30 vil vi nok kanskje heller anbefale å teste ut en noe mer rendyrket datingside.

  Totalvurdering

  La oss aller først starte med å si at vi likte happn. Appen er enkel å laste ned, enkel i bruk, og det er gøy å matches med folk man har gått forbi. Ved et par anledninger har noen fra teamet vårt vært på et utested og sett en person som de har tenkt på som en potensiell partner (uten å si hei til vedkommende), men senere matchet på happn. Sånn sett må man si at happn har reell nytteverdi.

  Når det gjelder gratisversjonen av happn var vi litt skuffet over denne, det er mange helt sentrale funksjoner som ikke er tilstede, og dessuten kan reklame som popper opp både i tide og utide irritere en grønn. Betalingsversjonene, på den annen hånd, fjerner alle manglene fra gratisversjonen og gjør appen mye bedre i bruk.

  Vi vil nok egentlig gå så langt som å si at man er avhengig av betalingsversjonen for å kunne ha det moro på happn. Videre har vi ikke kommet over noen falske profiler på happn, og de samtalene vi har hatt med andre brukere har vært svært ordentlige. Vi har testet noen datingapper/tjenester hvor folk har tendert til å være litt ukalibrerte og nesten nedlatende ved enkelte anledninger, men slik har det ikke vært på happn.

  Videre syns vi hjelpesidene til happn på nettet er svært gode, og vi har enda ikke vært borti at appen har hengt seg opp eller lignende. Tatt i betraktning den forholdsvis lave prisen på premium-abonnement, anbefaler vi alle single der ute til å komme seg på happn og investere i et av Premium abonnementene.

  Kommersielt samarbeid
  INNHOLDSFORTEGNELSE
  Logo