Annonsering

Datingsider.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.

Gratis datingsider

Datingsider øker i popularitet for hvert år som går, noe som har ført til at en rekke forskjellige aktører har meldt seg på i nettopp denne bransjen. Blant disse finnes det selvfølgelig datingsider som de aller fleste, selv de som ikke driver nettdating, vet om, mens det også er helt nye sider. For å gjøre valget enklere for din del, så har vi gitt en oversikt over gratis datingsider.

Det er unektelig en stor fordel med gratis datingsider, da du slipper å bruke penger før du vet at siden virkelig er seriøs. For før eller siden vil nok det beste uansett være å investere noen kroner i funksjoner som hjelper deg å finne det rette. Disse funksjonene, samt optimalisering mot mobil, nye algoritmer, og mye mer har kommet på full anmarsj innenfor nettdating de siste årene.

For å gi deg den beste oversikten over gratis datingsider, så skal vi derfor gå gjennom en og en side og snakke om de viktigste fordelene og ulempene ved sidene. Dermed kan du selv bedømme hvilke gratis datingsider du mener er passende for deg selv. Realiteten er at det finnes så mange spesialiserte datingsider, at det helt sikkert finnes en som passer midt i blinken for deg.

Merk at vi har hentet informasjon knyttet til antall medlemmer, fordeling av kjønn, og annen statistikk direkte fra datingsidene. Dermed kan vi ikke stå inne for de eksakte tallene, da det tross alt kan hende at noen sider pynter på disse. Allikevel har vi troen på at tallene er nærme nok fasit til at dette ikke bør påvirke din mening.

EliteSingles er mer eller mindre det samme konseptet som Academic Singles. Her fremmes dating mellom mennesker som har høyere utdanning. EliteSingles har allikevel betraktelig færre medlemmer med rundt 150,000 aktive brukere i Norge. Mange av disse er for øvrig også aktive på Academic Singles, og det kan være en god ide å bruke begge for å øke sine sjanser.

Når det kommer til kjønnsfordelingen, så er denne noe mer balansert hos EliteSingles. De havner nemlig på 52 % menn og 48 % kvinner. Denne jevne kjønnsfordelingen er helt klart en stor fordel. Merk at majoriteten av brukere hos EliteSingles er på 28 år og oppover, noe som reflekterer det faktum at de tross alt har en høyere utdanning.

Som de fleste gratis datingsider, så kan du hos EliteSingles registrere deg, gå gjennom personlighetstesten, og ikke minst se hvem du matcher med. I likhet med Academic Singles og mange andre gratis datingsider, så lønner det seg derimot å velge et betalt abonnement. Da får du tilgang til mange flere funksjoner.

Det er liten tvil om at Match er en av de aller største datingsidene i Norge. De har faktisk vært med helt siden 2002, og i Norge har de i dag litt over 300,000 aktive medlemmer. Blant disse er 45 % kvinner, mens 55 % er menn. Grunnet det store antallet medlemmer er det ikke så farlig at det er litt flere menn på denne siden.

Match kommer med en rekke forskjellige funksjoner, men også gode fordeler offline. Blant annet vil de arrangere egne singelkvelder som kommer i tillegg til selve datingsiden. På denne måten kan en mingle med andre single som er ute etter et forhold, dersom en heller ønsker en personlig atmosfære for sin dating.

Der en tross alt kan registrere seg, utvikle profilen, ta personlighetstesten, og ikke minst søke etter andre brukere, så lønner det seg fortsatt å velge et betalt abonnement. Det er nemlig gjennom de betalte abonnementene at en blant annet kan få tilgang på de ovennevnte singelkveldene, samt få muligheten til å sende meldinger til andre brukere.

Singles50 sikter seg inn på de over 50 år. En stor ulempe med nettdating er naturligvis at de fleste som dater på nett er langt under 50 år. De største datingsidene har riktignok brukere i alderen over 50, men det er veldig sjeldent, og ikke minst vanskelig, å finne frem til disse brukeren. Singles50 har til gjengjeld 60,000 av dem, der du slipper å lete.

Datingsiden passer dessuten godt de litt eldre med tanke på funksjoner og navigasjon. Her er det enkelt å finne frem til akkurat det en måtte være ute etter. Det beste er som nevnt at en slipper å sile gjennom en rekke irrelevante, unge brukerprofiler, og en kan hoppe rett til de som er på over 50 år her.

Registrering, personlighetstest, og en rekke funksjoner er gratis. Ønsker du derimot å sende meldinger, eller ta del i de aller beste funksjonene som Singles50 har å by på, så er du nødt til å oppgradere til et betalt abonnement. Singles50 har derimot en fornuftig og rimelig pris.

Academic Singles er en side som retter seg mot velutdannede mennesker i alle aldre. Riktignok er det allikevel noe flere eldre mennesker blant de over 200,000 norske brukerne. Dette vil derimot si eldre enn mange andre gjennomsnittlige datingsider, som også tiltrekker seg store antall av de i alderen mellom 18 og 30.

Kjønnsfordelingen er fordelaktig for menn, i den grad at det er 55 % kvinner og 45 % menn. Dette er ganske uvanlig for datingsider. Allikevel er kjønnsbalansen såpass god at også flere kvinner selvfølgelig kan melde seg på. Registreringen er enkel og rask, og du får gjennomgå en helt gratis personlighetstest her. Denne bruker så en algoritme for å matche deg med andre brukere.

Academic Singles er en flott datingside, men det bør presiseres at det lønner seg å betale for å virkelig få noe ut av den. Som de fleste gratis datingsider, så er denne siden begrenset til registrering, personlighetstest, og muligheten til å se hvem en er best matchet til. Skal en derimot få muligheten til å snakke med disse personene, så må en registrere seg for et abonnement.

C-date er en god del mer kjent blant nordmenn enn de to ovennevnte datingsidene. Dette kommer nok av det faktum at C-date har eksistert en god del lengre, pluss at siden retter seg mot flere typer mennesker. Dette reflekteres i de litt over 475,000 nordmenn som har registrert seg hos denne datingsiden så langt.

Kjønnsfordelingen her er på 48 % menn og 52 % kvinner. De befinner seg dermed så nært en jevn kjønnsfordeling som en kan forvente, men med en ørliten fordel for mennene. Siden det er såpass mange brukere har derimot ikke kjønnsfordelingen så mye å si her, da det er mer enn nok av potensielle kandidater å vurdere her.

C-date passer best for uforpliktende dating, men du kan også finne kjærligheten her. Siden er uansett gratis for registrering, personlighetstest, og når det kommer til å se gjennom de mange andre profilene på siden. For å øke nivået av siden er det allikevel nødvendig for de fleste å oppgradere til et betalt abonnement, da det for eksempel åpner muligheten for å sende meldinger til andre.

Be2 er en annen kjent og stor datingside. De melder på sine egne sider at de har 766,000 norske medlemmer, noe som mest sannsynlig referer til hvor mange norske profiler som noensinne har blitt registrert. Dette er et antall som beviser den store populariteten til Be2. Kjønnsfordelingen her er for øvrig på 57 % kvinner og 43 % menn, noe som er veldig positivt.

Som mange andre gratis datingsider, så er det lov å være litt suspekt i møte med Be2. Mange har dessverre klaget over siden, da blant annet grunnet hvor vanskelig det er å si opp sitt abonnement. Det er verdt å merke seg at Be2 derimot opplyser om sin oppsigelsesmetode, slik at det ikke er snakk om svindel.

Det kan allikevel være en god ide å ta en nærmere titt på det som er gratis før en registrerer seg med betalt abonnement. Du kan tross alt registrere deg, ta personlighetstesten, og se gjennom en rekke forskjellige profiler, før du betaler for å sende meldinger frem og tilbake mellom brukere.

50PlusMatch er en annen side som er rettet mot de over 50 år. Skal du få full uttelling av din nettdating, så er et godt råd å melde seg på begge. Det finnes en del overlapp her, men melder du deg på begge, så er sjansene dine mye større for å finne den rette partneren på over 50 år, dersom du ser etter dette naturligvis.

Kjønnsfordelingen hos 50PlusMatch ligger i skrivende stund på 43 % menn og 57 % kvinner. Det er selvfølgelig fordelaktig for menn, selv om det ikke er så skjevt at kvinner ikke vil få noe ut av det. Hvert eneste år finner mange kjærligheten her, slik at kjønnsbalansen i hvert fall fungerer for 50PlusMatch.

Det er gratis å både registrere seg, ta personlighetstest, og se gjennom brukere. Skal en derimot bruke datingsiden til å finne den rette, så trenger en å betale litt. Det er allikevel fint å bruke 50PlusMatch sine gratisfunksjoner for å se om en trives med selve siden, og om en kanskje ser en interessant profil.

Datingsider sikter seg ikke alltid inn på single, og Victoria Milan er en av de som faktisk tiltrekker seg gifte mennesker. Denne tjenesten har i dag over 170,000 norske brukere, noe som vitner om hvor populært dating for gifte er blitt. Spesielt populært er det for menn, noe kjønnsbalansen her viser. Den sier at 75 % av brukerne er menn, mens 25 % av brukerne er kvinner.

Den store fordelen med Victoria Milan er at de jobber aktivt med å skjule din personlighet. All personlig informasjon skal du kunne holde for deg selv, og fra betaling til kommunikasjon med andre, så krypteres og skjules alt. Dette er jo tross alt veldig viktig dersom en skal holde en affære skjult fra sin ektefelle.

Anonymiteten begynner med en gang, og det er både gratis å registrere seg og benytte personlighetstesten. Utover dette anbefales derimot et betalt abonnement. Det er ikke slik at identiteten din blir avslørt eller lignende, men som gratis datingside er Victoria Milan rimelig begrenset, da du får tilgang til veldig få funksjoner.

Tinder er en av verdens best kjente datingtjenester. I motsetning til de tidligere nevnte datingsidene, så er Tinder best tilgjengelig over mobil. Med sine over 500,000 medlemmer på denne plattformen, så er det ingen tvil om at Tinder er den største datingtjenesten i Norge. Dette er med et litt frynsete rykte, men realiteten er at Tinder er hva en gjør det til.

Datingtjenesten har ikke noen personlighetstest, og en sveiper bare til den ene eller andre siden for å velge andre brukere. Det kan nok virke overfladisk, men appen er hva en gjør den til. En stor fordel med Tinder er at det er veldig få falske brukere blant de over 500,000 brukerne du finner her. Det samme kan ikke sies om mange andre datingsider.

Tinder er helt gratis, og du kan finne kjærligheten her uten å bruke en eneste krone. Dette er ikke tilfelle for de ovennevnte sidene. Allikevel er realiteten at det å bruke penger alltid gir en fordel. Hos Tinder handler dette om å booste sin profil, slik at en får ekstra likes. Du kan leve fint uten dette, men ønsker du å maksimere sjansene dine, så er boosting best for deg.

Happn er en stor utfordrer til Tinder, men med et litt annerledes og ganske så unikt konsept. Appen lar deg nemlig se mennesker du akkurat har gått forbi, med forbehold om at de også er med i appen. Dersom du for eksempel ser en søt jente på trikken, så kan du matche med henne på Happn senere, i stedet for å ta den ukomfortable kontakten i person.

I likhet med Tinder, så er en stor fordel ved Happn at denne tjenesten har veldig få falske profiler. Samtidig er appen litt overfladisk, og mange bruker Happn bare for å chatte litt mens de kjeder seg. Det er allikevel mulig å bruke appen akkurat slik en selv måtte ønske å gjøre det.

Hele tjenesten er for øvrig gratis, noe som gjør den til en av de eneste i verden som er helt gratis, uten muligheter for oppgraderinger. Det kan selvfølgelig hende at disse kommer i senere tid, men i skrivende stund er gratisversjonen av Happn tilstrekkelig.

Kommersielt samarbeid
INNHOLDSFORTEGNELSE