Annonsering

Datingsider.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.

Når man trenger et dytt i riktig retning

Vi har alle hatt den følelsen før. Man får øye på en person man virkelig vil snakke med. Det er som om instinktene forteller at dette er en sjanse man ikke kan miste. Samtidig er det en liten stemme som forteller hvorfor det ikke er en god ide. Hva hvis jeg blir avvist? Hva hvis jeg ikke kommer opp med noe og si? Hva hvis personen er opptatt? Slike tanker er helt normale i en slik situasjon, enten dette skjer på nett eller i virkeligheten.

Det er til hvilken grad man lar disse tankene påvirke en som skaper forskjellen på de som ender opp med å angre på at de ikke tok initiativ og de som kanskje får et telefonnummer eller en kaffedate dagen etter. Det finnes en rekke mulige grunner til at det kan være skummelt og ta det første steget. I denne artikkelen skal vi se på mulige årsaker og løsninger til angst knyttet til dating.

Personlig hjelp av høyeste kvalitet

Torkel Guttormsen grunnla i 2009 Genuine Connections og har siden den tid jobbet fulltid som coach. Hovedsakelig innenfor dating og forhold, men også innenfor all type personlig kommunikasjon. Torkel har utdanning innenfor psykologi og pedagogikk, og har hovedfokus på personlig coaching. Dette er fordi alle mennesker er forskjellige, og har forskjellige behov, så personlig coaching er det som gir aller best resultat.

I tillegg holder han også en rekke foredrag og tilbyr flere nettkurs, som per dags dato har over 6000 brukere. Det blir lagt vekt på personlig utvikling fremfor “taktiske” fremgangsmåter.

Frykt for å feile

For å føle seg komfortabel med å ta initiativ innenfor dating er det viktig at man har de rette perspektivene. Frykt er noe man aldri kan bli kvitt, men noe man kan lære seg å mestre. De fleste frykter er irrasjonelle, og har sjelden rot i virkeligheten. Dette er selvfølgelig noe som høres fint ut, men når man kommer ut i en situasjon der følelsene tar overhånd, er det en annen sak.

For å overvinne frykten er det flere grep man kan ta. Det første man burde gjøre er å spørre seg selv; hvorfor skremmer dette meg? Når man går inn i seg selv og finner mulige svar vil det gjøre steg to litt lettere, som er å utfordre frykten. Ofte er det slik at jo lengre man tenker på noe, desto verre blir det. Forsøk og gradvis utfordre deg selv, så vil tiden vise at det aldri var noen grunn til å være redd.

Det er ofte slik innenfor dating at den andre parten blir skuffet over at du ikke tok kontakt, fordi vedkommende har prøvd å gjøre seg imøtekommende. Selv om det ofte er diskré hint, er det ofte dette som har skapt lysten til å ta det første steget.

Bruk internett til din fordel

Det kan være vanskelig å møte noen ute. De fleste har dårlig tid når de reiser fra A til B med offentlig transport, og kan avvise samtaler kun fordi de er stresset. Dersom man er på byen, som er et naturlig sted for å møte nye mennesker kan det også være faktorer som står i veien. Kanskje personen du vil snakke med feirer bursdag og vil tilbringe tid med vennene sine, kanskje musikken overkjører samtalen eller kanskje personen er opptatt.

Selv om det fortsatt er mulig å møte mennesker ute, har dette blitt mindre vanlig. De siste årene har dating på nett kun blitt mer og mer vanlig. Det er ikke lenger tabu og møte en partner over en datingside, godt voksen eller ung.

På en datingside vil man enkelt finne frem til potensielle partnere som er en god match. Dette er en prosess som i seg selv er enkel og smertefri. Men hva gjør man når man faktisk skal ut og møte en date?

Hvordan gå frem når man har fått en date

Når man har møtt en person man synes er interessant, kan det være lett å tenke at man må gjøre alt man kan for at daten skal være perfekt. Man kan overtenke situasjoner, noe som ofte kan føre til at man ikke får vist seg frem fra sine beste sider. Dette er noe mange kan kjenne seg igjen i, men det finnes flere løsninger.

Torkel Guttormsen har både skrevet bøker og laget kurs for personer som trenger et lite dytt når det kommer til dating. Boken heter “attraksjonskoden”, og kursene omhandler forskjellige temaer som blant annet hemmeligheten bak selvtillit og kommunikasjon, og hvordan man kan mestre sin frykt, ego og selvtvil.

Torkel mener at det fortsatt er mulig å møte folk på den gamle måten, men at det er fint å kombinere med online dating. Torkel har blitt profilert i norsk media over 100 ganger, og kan enkelt kontaktes via instagram på @tjguttormsen.

Oppsummering

Alle mennesker føler til en viss grad frykt når det kommer til å ta initiativ til å snakke med noen man synes er attraktive. Uansett hva frykten er finnes det løsninger. Enten dette er via et online kurs, personlig coaching eller å snakke med folk på en datingside. Så lenge man er villig til å jobbe med seg selv og kjempe mot hva enn som stopper en, er det ingenting i veien for at man skal kunne møte den rette.

Kommersielt samarbeid
INNHOLDSFORTEGNELSE