Annonsering

Datingsider.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.

EliteSingles Anmeldelse

Kort fortalt

Elitesingles er en datingside som fokuserer på matchmaking. Det vil si at brukerne må fylle ut en personlighetstest som videre brukes til å matche dem. Alt i alt synes vi denne datingsiden fungerer svært godt i forhold til funksjon, antall norske brukere og mulighet for å faktisk møte noen man har interesse for. Tjenesten er verdt å sjekke ut etter vår mening.

Fordeler
 • Matcher etter personlighetstest
 • Jevn kjønnsfordeling
 • Retter seg mot velutdannede single
 • Ulemper
 • Ikke en god tjeneste hvis du er uten utdanning
 • Vår vurdering:

  Introduksjon

  Bilde av nettsiden til elitesingles
  Hovedmenyen til EliteSingles

  Nettdating har blitt mer og mer populært de seneste årene, og det melder seg stadig vekk nye aktører på banen.

  En finner datingtjenester som tar sikte på å matche deg med en spesifikk gruppe mennesker, som f.eks. kristendate.no eller turvenn.no hvor man (kanskje ikke så overraskende) blir matchet opp med henholdsvis kristne mennesker og mennesker som er glad i å gå på tur.

  Og så finner man datingtjenester som er mindre spesifikke, som rett og slett bare prøver å matche deg opp med mennesker uten tilhørighet til en bestemt gruppe. Eksempler kan være match.com eller tinder.

  Elitesingles hører til den første gruppen, og er en datingtjeneste for dem som ønsker et seriøst forhold med en person med høyere utdannelse. Over 90% av brukerne på elitesingles er over 30 år, og over 80% av brukerne har en universitetsgrad.

  Vi ønsket å foreta en grundig test av elitesingles der vi så på alt fra brukervennlighet, mulighet for å finne passende matcher, kundeservice og priser. Allerede nå kan vi røpe at elitesingles har overasket oss ekstremt positivt!

  Dette er en seriøs datingtjeneste med smarte funksjoner og gode muligheter for å finne en person som passer nettopp deg bra. Vi sitter på et bredt sammenligningsgrunnlag når det kommer til datingtjenester, og elitesingles er faktisk en av våre favoritter. Så les videre om du er interessert i hva elitesingles kan tilby deg.

  Grunnleggende om elitesingles

  Elitesingles ble startet opp i Tyskland i 2009. Det er en av de største online datingtjenestene i Europa med over 14 millioner medlemmer. Disse medlemmene er spredt utover hele 19 land.

  Eier av elitesingels er Affinatas GmbH, som også er eier av eDarling og PartnerMedNiveau. Det er over 300 medarbeider i selskapet. Elitesingels har vært i Norge siden 2012 og har i dag over 120.000 norske medlemmer.

  Registrering

  Som på datingtjenester for øvrig må man gjennom en registreringsprosess når man ønsker å gå i gang med elitesingles. Det første steget i registreringsprosessen er å oppgi kjønn, og dessuten om du ønsker å møte menn eller kvinner inne på elitesingles.

  Deretter må du skrive inn epostadressen din, og dessuten lage et passord. Disse stegene er unnagjort på et lite minutt, og deretter blir du veiledet over til elitesingles sin personlighetstest. Vi skal nå ta en nærmere kikk på denne.

  Personlighetstest

  Bilde av hovedsiden til personlighetstesten
  Personlighetstesten til EliteSingles lar dem matche deg med riktige partnere.

  Personlighetstesten starter med at du må bekrefte ditt kjønn og hvilket kjønn du ønsker å møte på elitesingles. Dette syns vi var en svært god «sikkerhetsventil» ettersom det er kjipt å måtte gå gjennom hele personlighetstesten på feil premiss (f.eks. at man med en feiltakelse i registreringsprosessen oppga at man ser etter kvinner, mens man egentlig ser etter menn).

  Neste steg i personlighetstesten er å fylle inn fødselsdagen din, for deretter å rate hvor viktig alder er på en eventuell partner. Spørsmålet gir deg 7 svaralternativ med «Ekstremt viktig» og «Ikke viktig» som ytterpunktene. Deretter må du plotte inn sivilstatus, utdanningsnivå, og dessuten hvor viktig utdanningsnivået er på en potensiell partner er for deg.

  Også yrke skal plottes inn. Da får man opp en rekke forslag som f.eks. «salgsansvarlig», «advokat» eller «sykepleier», eller man kan skrive inn det yrket man har. Etter at disse stegene er gjennomført tar personlighetstesten en litt artig vri. En får nemlig opp to miniatyrbilder av det en må kalle kunstnerisk utfoldelse, og velge hvilket man foretrekker.

  Mens det ene bildet var litt kaotisk og hadde mange farger, var det andre mer strukturert og i svart hvitt. En blir bedt om å svare spontant (altså uten å tenke seg så nøye om).

  Det kan jo spekuleres i om det skaperne av personlighetstesten her har prøvd seg på er å identifisere personlighetstrekk basert på kunstneriske preferanser. Dette syns vi var en svært morsom vri, og noe vi ikke har sett før på andre datingtjenester.

  Personlighetstesten fortsetter med at man må oppgi hvilket forhold man har til tro, og hvor viktig det er at en partner har en bestemt tro. Heldigvis er det ikke slik at man bare kan velge mellom et sett religioner/ikke troende, man kan også oppgi f.eks. «annet» eller «troende, men ikke religiøs». Dette tar høyde for at folk kan tro på noe som ikke er en etablert religion, dette står i stil med vår filosofi om liberalisme og aksept for forskjellige verdenssyn. Pluss i boka til elitesingles.

  Videre i personlighetstesten går en gjennom noen kjappe spørsmål som f.eks. hvor fornøyd en er med ens eget utseende, og om du ønsker å møte en partner som kommer fra et spesifikt sted i verden. Så går en over til å skulle rate litt ulike trekk ved ens egen personlighet. Man blir bedt om å vurdere hvor viktig det er med planlegging, og man er en person som tar seg god til andre, og om man ofte blir overveldet av krevende situasjoner.

  Som for øvrige ratingspørsmål i personlighetstesten må man velge svaralternativer på en skala fra 1 – 7. Testen fortsetter i samme stil der man skal rate hvor rotete man er, om man ofte bidrar til å heve nivået på en samtale, om man prøver å sørge for at andre har det bra. Vi syns generelt det var mange gode spørsmål egnet til å si noe om ens personlighet. I en del andre personlighetstester vi har tatt når vi har prøvd ut forskjellige datingsider, har vi fått inntrykk av at testene har vært litt simple med spørsmål som kanskje ikke sier så mye om den personligheten man har.

  Utviklerne av elitesingles sin personlighetstest har definitivt truffet spikeren med de spørsmålene de har valgt å stille. For å trekke frem noen vi syns var ekstra gode, kan det nevnes: «Hvem betaler på første date?», «I en samtale, prater du mest, eller hører du mest etter?» og «Dersom daten gikk bra, hva gjør du etterpå?».

  Etter at spørsmålsstillingen er over går testen over til to nye aspekter. For det første får man opp en rekke ulike alternativer (rundt 30) innenfor ulike felt, og skal trykke på dem som man mener passer best for seg. Blant annet kan få opp følgende statement: «disse trekkene beskriver meg best».

  Så må man huke av på boksene som er mest treffende, eksempelvis «eventyrlysten», «kjærlig» eller «inkluderende». Og for det andre må man si litt om alkohol og tobakkvanene ens. Dette syns vi var lurt, ettersom f.eks. overdreven vs. ingen alkoholbruk kan være en dealbreaker i både den ene og andre retningen.

  Avslutningsvis i personlighetstesten må du oppgi hvor du bor, maksimal avstand til en eventuell partner, og dessuten hvordan du fikk høre om elitesingels.

  For å oppsummere personlighetstesten kan vi si så mye som at dette var en utrolig gjennomført test, der en virkelig går dypt inn i materien for å finne ut akkurat hvem du er. Dette likte vi svært godt. Alt for mange personlighetstester på forskjellige datingsider fremstår som enkle, useriøse og mer for «gøy».

  Med personlighetstesten til elitesingels er vi helt sikre på at resultatene gir et godt inntrykk av både deg selv til andre, og andre til deg. Og personlighetstesten burde dermed danne et godt fundament for å finne riktig partner for nettopp deg!

  Matching

  Basert på svarene som du avgir i personlighetstesten vil elitesingles forsøke å matche deg med passende partnere basert på en matematisk algoritme. Iom. at personlighetstesten er såpass omfattende tror vi at det skal være gode muligheter for faktisk å møte en som en kan passe bra sammen med gjennom dette matchingsystemet.

  Testen tar for seg demografiske forhold, personlighetstrekk og individuelle preferanser, og dekker således et bredt spekter av menneskelige forhold.

  Av alle datingtjenester vi har testet er elitesingles den som har hatt den mest omfattende (og beste etter vår mening) personlighetstesten. Vi anser det som sannsynlig at dette også gir utslag på kvaliteten på matchingen.

  Profilbilde og epostverifisering

  Når du er ferdig med personlighetstesten blir du bedt om å laste opp et profilbilde og dessuten verifisere eposten din. Det er to ting som det er verdt å bite seg merke i her. For det første er du ikke nødt til å opplaste et bilde, men du blir sterkt anbefalt å gjøre det.

  Det er vel bred enighet i datingmiljøet om at brukere som har lastet opp profilbilde (og gjerne flere) har større sjanse for å få matches. Det andre som er viktig å huske på er i forbindelse med epostverifiseringen.

  Vi holdt på å lete oss grønne gjennom mailboksen for å finne verifiseringsmailen fra elitesingles, men så gikk det opp et lys: kanskje den har lagt seg under «reklame» eller en annen mappe inne på gmail. Vi fant den imidlertid ikke der heller. Først når vi søkte gjennom «all epost» dukket verifiseringsposten opp.

  EliteSingles sammenlignet med andre datingsider

  Bilde av hovedsiden til Academic Singles
  Academic Singles er så og si identisk med EliteSingles.

  Det finnes mer enn bare en datingside i Norge og derfor blir det ikke fullendt å bare teste datingsiden uten å sammenligne den med andre aktører på markedet. Slikt sett er EliteSingles bare en del av et større marked som består av over 30 forskjellige gode datingsider.

  Konseptet til EliteSingles er altså primært å matche velutdannede single som primært er ute etter et seriøst forhold via en personlighetstest. Slikt sett blir det naturlig å sammenligne EliteSingles med de datingsidene som er nærmeste dette konseptet.

  Her er Academic Singles absolutt en stor konkurrent, da konseptet bak denne datingsiden så og si er helt identisk med EliteSingles. En skulle nærmest tro det var samme selskap som hadde laget begge tjenestene.

  Det er imidlertid vanskelig å kåre en klar vinner her, da begge datingsidene er utrolig like. Medlemsantallet er relativt likt, og det samme gjelder kjønnsfordelingen, funksjonen på plattform og apper, personlighetstesten og lignende. Slikt sett blir du nesten bare nødt til å se hvilken du liker best selv. Et alternativ kan selvfølgelig være å teste begge to.

  EliteSingles kan til en viss grad sies å være en generell datingside, og kan slikt sett sammenlignes med andre sider som Internasjonale Match, dating appen Tinder, Zoosk, Møteplassen og lignende. I forhold til disse synes vi EliteSingles presterer overraskende bra til egentlig å ikke være bare en generell side.

  Avslutningsvis kan vi dermed si at vi synes EliteSingles er en god tjeneste sett i sammenheng med andre datingsider på det norske markedet.

  Inne på plattformen

  Når personlighetstest, eventuell bildeopplastning, og epostverifisering er unnagjort, kommer du inn på plattformen til elitesingles. Der skal du starte med å besvare 7 spørsmål (skriftlig besvarelse) for å sikre deg en mer treffende partnermatcher.

  Eksempelvis blir du spurt om hva som er viktig for deg i et forhold, og om du kunne fått ett ønske oppfylt – hva hadde det vært. Du er imidlertid ikke tvunget til å svare på disse spørsmålene, men jo mer info datingsiden har om deg, jo lettere er det nok å matche deg opp med riktig partner.

  Når de 7 spørsmålene er unnagjort kommer man inn på din personlige hjemmeside på plattformen. Her vil man på øverste linje kunne se meldinger, partnerforslag (dette baserer seg på infoen som du har fylt inn blant annet i personlighetstesten), profilbesøkere, samt en kategori som heter «hva om».

  Trykker man på «hva om» vil det komme opp en profil som man enten kan «like» eller krysse ut. Det minte oss litt om tinder, og vi syns det var utrolig artig at de også har innlemmet en slik funksjon på datingplattformen. Alle elsker jo å swipe litt!

  Selve layouten er simpel og intuitiv. Og det føles godt å være inne på elitesingles. Man blir f.eks. ikke bombardert av reklame eller alt for mye som skjer på skjermen. Ting er rolig, og man finner de valgalternativene som man forventer å finne på en datingside, inten mer, intet mindre.

  Det er verdt å merke seg at det er noen funksjoner som krever at man har betalingsversjonen av elitesingles. Blant annet å sende meldinger.

  Dette er en helt vesentlig funksjon inne på en datingside, og det vil nok være vanskelig å komme noen vei uten kommunikasjonsutveksling. Så vi anbefaler at man går til innkjøp av et betalingsabonnement dersom man er seriøs om å møte noen på elitesingles. Vi skal nå ta en nærmere kikk på de ulike abonnementene.

  Premium Abonnement

  Man kan velge mellom 3 ulike premium-abonnement på elitesingles. Det første har en bindingstid på 3 mnd. og da får man inkludert intelligent matching og ubegrenset kommunikasjon.

  Dette koster 449 per mnd. Det andre abonnementet har 12 mnd. bindingstid og da får man inkludert samtlige funksjoner. Blant annet vil dette si at man kan se alle bilder, få meldingsbekreftelser og dessuten se hvem som har besøkt profilen din.

  Dette abonnementet er oppgitt som medlemsfavoritten, og koster 159 kr. per mnd. Det tredje tilbyr tilsvarende funksjoner som medlemsfavoritten, men har en bindingstid kun på 6 mnd. Dette abonnementet koster 269 kr. per mnd.

  Konklusjon

  Elitesingles er datingtjenesten som har «alt». Det er mange brukere, inngående og spennende personlighetstest, matematisk matchmaking system, og dessuten er det hele svært enkelt. Sammenlignet med andre datingtjenester er heller ikke prisen dyr, og det er noe som overasker oss med tanke på alt elitesingles tilbyr.

  I tillegg til det som allerede har blitt nevnt gjennom denne anmeldelsen, er det verdt å peke på at elitesingles verifiserer alle kontoer. Det betyr at sjansen for at falske profiler er på elitesingles er svært liten. Dessuten har det vi har hatt av kontakt med kundestøtte vært svært bra.

  De har svart raskt, profesjonelt og løst de problemene vi har møtt dem med (i realiteten har vi ikke hatt noen problem med elitesingles, men ønsket uansett å teste kundestøtten dems). Til alle som er single der ute, kom dere på elitesingles! Vi tar rett og slett av oss hatten for elitesingles.

  Kommersielt samarbeid
  INNHOLDSFORTEGNELSE