Annonsering

Datingsider.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.

eDarling Anmeldelse

Kort fortalt

eDarling er en datingside vi primært anbefaler til svenske brukere, da eDarling primært synes å fokusere på det svenske markedet. For disse fungerer datingsiden utmerket. Bor du i Norge vil vi heller anbefale andre datingsider som satser mer i det norske markedet. Da vil du sannsynligvis få mer igjen for tiden og eventuelt pengene du bruker.

Fordeler
 • Bra app
 • Enkel registrering
 • Jevn kjønnsfordeling
 • Ulemper
 • Gratis registrering, ellers relativt dyr
 • Få medlemmer i Norge
 • Logo

  Introduksjon

  Edarling hevder å være en datingtjeneste for de som ønsker et seriøst og langvarig forhold, slik som for eksempel Internasjonale Match.com eller akademiske EliteSingles. De forsøker å matche folk basert på personlighet, interesser, arbeid og personlige ønsker for en partner. De er opptatt av sikkerhet og hevder derfor å manuelt gå gjennom hver eneste profil på plattformen deres.

  Edarling er en del av Spark Networks Services Gmbhs virksomhet, et selskap som drives ut fra Berlin i Tyskland. Dette selskapet tilbyr flere ulike datingtjenester på nettet og har tilsammen over 13 millioner medlemmer i 25 land. Det er altså ikke noen lettvekter vi har å gjøre med her. Vi ønsket å teste eDarling inn og ut.

  Med havet av datingtjenester og apper der ute, er det en jungel som det er lett å gå seg vill i. Mange av datingtjenestene tar betalt, og det er greit å vite hva man betaler for før man registrerer seg som betalende bruker.

  Uten å nevne for mye helt innledningsvis kan vi så mye som at eDarling har slått oss som en grei datingtjeneste, med noen fordeler og noen ulemper. Les videre før å høre hva vi har funnet ut om eDarling.

  Hjemmeside og registrering

  Når man kommer inn på hjemmesiden til edarling blir man møtt av et bilde av en vakker kvinne omringet av lyse farger. Det hele ser svært tiltalende og profesjonelt ut, og man får umiddelbart inntrykk av at dette er en seriøst datingtjeneste.

  Til venstre for kvinnen er det en boks med mulighet til å fylle inn informasjon for å registrere seg som medlem. Her må man fylle inn kjønn, om man søker menn eller kvinner, og dessuten fylle inn en gyldig mailadresse.

  Når dette er gjort må man lage et passord, edarling har satt opp bestemte krav for at passordet skal bli godkjent: Det må bestå av minst 8 tegn, inneholde både bokstaver og siffer, og det kan ikke inneholde emailen din eller ordet «eDarling».

  Generelt råder vi alle til å lage et sterkt passord for å unngå at noen andre logger seg inn på kontoen din. Vi lever i en tid med økende muligheter og aktivitet på nettet, men samtidig øker risikoen for å bli offer for nettkriminalitet og misbruk av personopplysninger.

  Til slutt i registreringsprosessen må man godta eDarling sine vilkår og integritetspolicy. Vi skriver mer om disse nedenfor.

  Personlighetstest

  Etter at registrering er fullført blir man dirigert direkte over i edarling sin personlighetstest. Edarling skriver her at «de ser frem til å bli bedre kjent med deg, og jo bedre vi lærer å kjenne deg, jo bedre partnerforslag kan vi finne for deg».

  Generelt synes slike personlighetstester å være standard i bransjen og eDarlings personlighetstest ligner ganske mye på personlighetstesten til Academic Singles eller Zoosk sin personlighetstest.

  Dette gir mening, jo flere referansepunkter man har å gå ut ifra, jo lettere vil det trolig være å finne en som matcher med deg på flere forskjellige arenaer.

  Testen begynner med at man på nytt må bekrefte kjønn og om man ser etter menn eller kvinner inne på datingtjenesten. Vi syns det var fint at edarling hadde lagt inn denne «sikkerhetsventilen».

  Dersom testen uansett hadde lagt til grunn informasjonen som du oppga i registreringsdelen (og denne hadde vært feil), kunne man risikert at hele personlighetstesten bygde på feil premisser. Tommel opp til edarling her.

  Nest steg i personlighetstesten er si noe om utdanningsnivå, hvor viktig man syns det er med en partners alder, og hvor viktig man syns det er at en partner matcher når det kommer til utdanningsnivå.

  Deretter skal man fylle inn stillingstittel (som selvsagt også kan være student eller arbeidsledig (f.eks. hvis du er midt mellom to jobber), og dessuten oppgi høyde. Man blir bedt om å si noe om hvor viktig det er at en potensiell partner matcher i høyde.

  For noen kan dette være helt avgjørende, vår erfaring på diverse nettdatingtjenester er at spesielt kvinner syns det er viktig med en mann som er høyere enn dem når det skal settes opp en date.

  Det er selvfølgelig ikke slik at dette gjelder for alle kvinner, men våre mannlige representanter har flere ganger opplevd å ha blitt spurt om høyde av kvinner, og har opplevd at dette i enkelte tilfeller har vært en dealbreaker dersom høyden deres er lavere enn hennes.

  I denne delen av registreringsfasen blir en også bedt om å oppgi om man er religiøs (og i så fall hvilken religion en tilhører), og dessuten om det er viktig at en potensiell partner matcher din religion. For enkelte troende kan dette være skjebnesvangert, så det var fint at edarling har inkludert dette spørsmålet.

  Videre i personlighetstesten skal man si noe om hvor fornøyd en er med sitt eget utseende og dessuten hvor viktig utseendet er for deg hos en partner.

  En skal også gjøre det samme når det kommer til etnisitet, altså oppgi hvor man selv kommer fra, og hvor du ønsker at en potensiell partner skal komme fra. En må også oppgi hvor viktig det er at en partner kommer fra et bestemt sted.

  Når man er ferdig med denne grunnleggende delen i personlighetstesten går man over til å beskrive ulike karaktertrekk hos seg selv. Man skal blant annet besvare hvor viktig man syns det er å hjelpe andre, om man tar seg tid til andre, og om man ofte føler seg overveldet av situasjoner.

  Testen fortsetter i samme stil med en rekke spørsmål og statements for å avdekke hvordan du er som person: «jeg blir lett stresset», «jeg kan håndtere mye informasjon», «jeg trives best når det er orden», «jeg er utålmodig» osv.

  I andre halvdel av testen kommer det en del morsomme spørsmål, som gjerne er av den typen som folk tenker mye på når det kommer til parforhold og dating.

  Eksempler er om man sover med vinduet åpent, hvem man syns at skal betale på den første daten, og forutsatt at du er fornøyd med en date – tar du da kontakt igjen? (og om man i så fall venter noen dager).

  I siste del av testen skal man skrive litt forskjellige ting. Blant annet skal man skrive 3 hendelser som en man ekstra takknemlig for ila. livet, og hva man brenner for (fotball, kunst, venner, hva det nå skal være).

  Det kommer dessuten litt flere spørsmål for at edarling skal vite svært godt hvordan du er som person, og dermed kan presentere deg så nøyaktig som mulig til andre medlemmer.

  Helt i slutten av testen skal man oppgi sitt forhold til alkohol og tobakk, og dessuten si noen om hvor viktig det er at en partner deler ditt syn på alkohol og tobakk. Testen avslutter med at man skriver inn stedet man kommer fra, og hvor langt en er villig å reise for å treffe en partner.

  Alt i alt var dette en svært omstendelig personlighetstest, som en gjerne må sette av en halvtimes tid til å utføre.

  Det er klart at en slik omfattende personlighetstest virkelig kan være med å skape gode matcher, men vi stiller oss litt tvilende til hele konseptet. Det er jo av og til slik at det er mye som ikke kan fanges opp gjennom personlighetstester og matchingsalgoritmer, ekte kjærlighet har jo ingen klare regler.

  Vi vil derfor anbefale denne personlighetstesten til alle som syns det er gøy å gjennomføre personlighetstester, og som tror på denne typen matchingsteknologi. For andre kan det kanskje være greit å benytte seg av en datingtjeneste med en mindre omfattende personlighetstest.

  Startside og meldinger

  Fra startsiden ens kan man navigere rundt til ulike funksjoner på datingplattformen. Øverst på verktøylinjen kan man komme inn på meldinger, se partnerforslag som har dukket opp, se hvem som har besøkt profilen din, og dessuten trykke på noe som heter «lykketreff».

  Lykketreff-funksjonen viser deg ulike brukere som du kan sende melding til. Du får se et par ord som beskriver vedkommende, og blir presentert med grunnleggende informasjon om vedkommende.

  Blant annet får du se hvor vedkommende kommer fra, religion, høyde, og om vedkommende ønsker barn. Om du ikke ønsker å sende melding til brukerne som du finner inn på «lykketreff», kan du alternativ trykke «like» eller krysse noen bort. Dette minner en del om swipefunksjonen på tinder. For øvrig kan dette også sammenlignes med funksjonene til dating appen Happn.

  På den nevnte verktøylinje kan man dessuten komme inn på sin egen personlige profil. Profilen ligner litt på en facebookprofil, med bilde, litt diverse informasjon om deg, og dessuten kan du legge til en beskrivelse av deg selv.

  Når det gjelder bilder av brukere og hvem som har besøkt profilen din, er dette noe man kan navigere til fra startsiden, men dessverre får man ikke sett dette dersom man har en gratisprofil. Vi skal derfor gå gjennom de ulike betalingsmedlemskapene man kan velge hos edarling.

  Ulike medlemskap

  På edarling finner man 3 forskjellige betalingsmedlemskap. Det mest populære er «classic» abonnementet, som koster 129 svenske kr. per mnd. Dette er egentlig ganske billig, særlig sammenlignet med andre datingtjenester som den nordiske tjenesten Møteplassen eller Sukker.no.

  Med dette abonnementet binder man seg til 12 måneder, og får tilgang til alle funksjoner som datingtjenesten kan tilby. De billigste abonnementet heter «premium light» og koster 299 svenske kr. per mnd.

  Med dette abonnementet kan man kommunisere uten begrensninger, og dessuten lese og laste ned din unike personlighetsprofil. Det er imidlertid noen funksjoner en ikke får med dette abonnementet, blant annet kan man ikke se hvem som har besøkt profilen ens.

  Dersom man ønsker et abonnement i mellomsjiktet, går man for «premium comfort». Dette koster 249 svenske kroner i måneden, og har en bindingstid på 6 måneder. Abonnementet gir deg samme funksjoner som «classic» abonnementet.

  Vilkår og integritetspolicy

  Det er mange vilkår en godtar når en registrerer seg som bruker på edarling. Vi skal her gå gjennom noen av dem.

  For det første fremgår det i punkt 7 at man selv er ansvarlig for den informasjonen en laster opp på edarling, og at denne informasjonen er korrekt og sannferdig. Et ting som overrasket oss litt her under punkt 7 var det faktum at man ved registrering må forsikre om at han/hun ved registrering ikke er i et langvarig forhold.

  Edarling ønsker altså ikke å fasilitere til noe utroskap, noe som vi i og for seg stiller oss bak, men at man ikke skal kunne registrere seg her dersom man er i et langvarig forhold var kanskje litt i strengeste laget.

  Edarling legger til grunn at dersom de mistenker at du gjør noe ulovlig på sidene deres, kan de sperre kontoen din. Under integritetspolicyen til edarling kan du få en fullstendig oversikt over hvilke personopplysninger edarling har om deg, og hva disse benyttes til.

  Det er forskjeller i hvilke opplysninger som lagres avhengig av om du har gratis- eller betalingsmedlemskap, så husk å lese på de reglene som er relevante for deg.

  Oppsummering

  Etter å ha testet edarling sitter vi igjen med blandede følelser. Den første følelsen, som må sies å være av negativ karakter, er at ting er litt tidkrevende.

  Registreringsprosessen, som fordrer at du går gjennom personlighetstesten, er ikke gjort på et blunk. For å være helt ærlig føles det som at du må sette av en hel kveld for denne testen. Nå skal det jo sies at en såpass omfattende og seriøs personlighetstest naturligvis kan bidra til å linke deg opp med en partner som passer helt perfekt, men vi er ikke så sikre på dette egentlig er tilfellet.

  Kjærligheten følger ofte egne regler, og matchingsalgoritmer er ikke alltid det som skal til for å skape den følelse av forelskelse og kjærlighet som vi alle leter etter. Dersom man er en utålmodig sjel, kan det derfor være greit å tenke seg om to ganger før man registrerer seg som bruker på edarling.

  En annen følelse vi sitter igjen med, også denne en smule negativ, er at man i praksis kommer svært kort med gratisversjonen av edarling. Dersom man ønsker å benytte mange essensielle funksjoner på denne datingtjenesten, må man registrere seg som betalingsmedlem.

  Prisene er derimot ikke så alt for dyre, så dette er noe som trekker opp. En annen ting som trekker i positiv favør for edarling er det faktum at det fremstår som en svært seriøs datingtjeneste. De hevder å ha manuell gjennomgang av samtlige brukerprofiler, og vilkårene og integritetspolicyen deres er omfattende og omstendelige.

  Dersom man er ute etter et langvarig forhold og tror på effekten av matchningsalgoritmer kan det være verdt å teste ut edarling. Hvis ikke, kan man trygt prøve seg på en mindre omfattende datingtjeneste.

  Kommersielt samarbeid
  INNHOLDSFORTEGNELSE
  Logo