Annonsering

Datingsider.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.

Dette burde du unngå å gjøre på date

Ifølge SSB finnes det over 1 million nordmenn uten fast partner, og et stadig økende antall av disse søker etter kjærligheten på nettet. Når du møter noen gjennom en datingtjeneste, vil spørsmålet om å møtes i det virkelige liv dukke opp før eller siden. Den aller første daten kan ofte bli ukomfortabel, da det gjerne er mange nerver med i spillet. Er du nervøs nok, kan du ende opp med å gjøre noe du ellers ikke ville ha gjort. Forberedelser er nøkkelen til en vellykket date, enten du skal på din første, andre eller tredje. Her gir vi deg derfor en oversikt over hva du bør unngå å gjøre på date.

Unngå å møtes på et uegnet sted

Det første dere må bli enige om er hvor dere skal møtes. Selv om møtet ikke skal føles som et intervju, er det viktig å møtes et sted der man faktisk kan prate sammen. Dermed bør du unngå å legge den første daten til en konsert, en kino, operaen eller teateret. Ikke kan man prate sammen, og i tillegg er man nødt til å bli til arrangementet er over. Skulle det vise seg at dere ikke har kjemi, er det veldig ubehagelig å ikke kunne avslutte daten.

Du bør også unngå å invitere vedkommende hjem til deg. Mange synes dette er veldig ukomfortabelt, og det sender i tillegg ut feil signaler. Dette gjelder også selv om du egentlig bare har tenkt å invitere på middag.

Gode steder for en date vil altså være noe sosialt dere kan gjøre sammen, der dere kan slappe av, prate og bli bedre kjent. Mange velger derfor å legge den første daten til en hyggelig kafé, en bar, arrangere en piknik eller gå på tur.

Dårlige samtaleemner

Dersom du har en første date med en du gjerne vil møte igjen, bør du unngå å bruke hele kvelden på å snakke om tidligere kjærester. Omtaler du vedkommende i positive tonefall, vil det virke som om du fremdeles ikke har kommet over personen. Om du er negativ i din omtale, setter du deg selv i et svært dårlig lys.

Vonde brudd og andre traumer er det også viktig å unngå. Prøv å lytte mer til daten din, still åpne spørsmål og vis at du er interessert i å bli kjent med ham eller henne. Husk at det er viktig å være ærlig, så hvis du egentlig kun er ute etter et vennskap eller en sexpartner, kan det være greit å ta dette opp på et tidlig tidspunkt.

Unngå å få i deg for mye alkohol

En drink eller et glass øl kan være det som får dere til å slappe litt av, slik at daten blir en hyggelig affære. Her er det imidlertid viktig å kjenne sine grenser, og ikke drikke for mye. Å være på date med en som drikker seg full er sjelden en hyggelig opplevelse. Vi sier og gjør ofte ting vi aldri ellers ville ha gjort når vi er påvirket av for mye alkohol. Av respekt for hverandre er det derfor viktig å passe på alkoholinntaket.

Ikke snakk om deg selv hele tiden

De fleste vil synes at det er fryktelig kjedelig å møte noen som snakker hele tiden eller kun snakker om seg selv. Ikke bare gir dette et dårlig inntrykk, men det lar deg heller ikke bli kjent med partneren din. Prater du i vei fordi du er nervøs, kan du prøve å trekke pusten et par ganger slik at du får nervøsiteten under kontroll.

I stedet bør du stille spørsmål, og vise interesse for det partneren din forteller. På den måten får dere i gang en samtale, som sørger for at dere blir kjent med hverandre på en naturlig og hyggelig måte.

Unngå å bruke tid på mobilen

Mobilen har blitt allemannseie, og vi har den med oss over alt. Det er nesten slik at hele livet vårt er på den lille dingsen vi tar med oss i lomma eller vesken. Antagelig har du også møtt den du er på date med fordi du lastet ned en datingapp til nettopp mobilen.

Til tross for at du elsker mobiltelefonen din, er det viktig at du ikke drar den opp når du er på date. Å bruke mer tid på mobilen enn på daten sender et kraftig signal om at vedkommende du dater egentlig ikke er så viktig eller interessant. De fleste vil finne personer som ikke kan la være å sjekke telefonen hele tiden ganske uattraktive.

Ikke fortell løgner

Det kan være fristende å vri på sannheten når man skal fortelle om seg selv til et fremmed menneske. Det kan være å tilbakeholde informasjon, eller fortelle en hvit løgn. Som regel gjør vi dette fordi vi ønsker å fremstå som interessante mennesker, og fordi vi er redde for at vi ikke blir likt om vi bare er oss selv.

Det er like enkelt som det er vanskelig. Dersom en person ikke liker deg for den du er, er ikke dette en person du bør starte et forhold med. Fordelene med å være ærlig fra starten av er flere. Det ene er at du kan være sikker på at vedkommende liker deg for den du faktisk er, og det er andre er at du slipper å gå rundt å huske hvilke løgner du har fortalt. Det er fort gjort å rote seg inn i en ordentlig suppe, som det kan være vanskelig å komme seg helskinnet ut av.

Oppsummering

Om du vil ha en vellykket date, er det visse ting du bør unngå å gjøre. Disse tingene handler om å ikke bruke mer tid på deg selv eller telefonen enn på daten din. I tillegg vil det være lurt å ikke drikke for mye alkohol. Da ender vi gjerne med å si og gjøre ting som vi normalt ikke ville ha gjort. Bruk heller tiden på å bli kjent med partneren din for å finne ut om dere har kjemi og potensiale for et forhold. Stiller du forberedt, er sjansene store for at du og personen du skal møte får en hyggelig date.

Kommersielt samarbeid
INNHOLDSFORTEGNELSE