Annonsering

Datingsider.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.

C-Date Anmeldelse

Kort fortalt

C-date er en bra datingside dersom ditt formål er å lete etter uforpliktende dating. Kjønnsfordelingen er jevn, det er relativt mange medlemmer, og funksjonene på datingsiden fungerer bra. Dersom du er ute etter noe mer seriøst kan vi kanskje anbefale deg å også teste ut datingsider som Match, Academic Singles eller lignende.

Fordeler
 • 36 millioner medlemmer verden over
 • Registrering med e-post
 • Både betalt og gratis datingtjeneste
 • Ulemper
 • Middels mange medlemmer i Norge
 • Logo
  Vår vurdering:

  Introduksjon

  Forsiden til C-date på PC og Mobil

  C-date har over 36 millioner medlemmer over hele verden. 48% av brukerne deres er menn, mens de resterende 52% er kvinner. Dette er en god kjønnsbalanse. Vi har vært på noen datingsider som vi har inntrykk at det kan være overvekt av enten menn eller kvinner på, dette er litt uheldig.

  C-date er videre en datingtjeneste som ifølge hjemmesiden deres har maksimal beskyttelse mot falske profiler og svindelsforsøk, og som dessuten hevder at de er det beste valget for uforpliktende dating. Vi ønsket å teste om det c-date hevder stemmer, og dessuten hva slags generelt inntrykk vi får av denne datingtjenesten.

  Er det enkelt å registrere seg? Er det enkelt å navigere rundt på sidene deres? Føles det gøy, spennende og trygt å være på c-date? Les videre for å høre hva vi fant ut om c-date.

  Startside og registrering

  Når man kommer inn på hjemmesiden til c-date blir man møtt av et stort bilde av ansiktet til en attraktiv dame. Damen har oppfyller de klassiske skjønnhetsidealene med store fyldige lepper, intense blå øyne og litt rufsete langt hår. Huden er selvsagt perfekt, og blikket til kvinnen oser av kjærlighet og erotikk.

  Her er det åpenbart at det har vært noen markedsføringseksperter inni bildet! Kvinnen appellerer nok mest til menn, men også kvinner kan nok merke at det er vanskelig å ta øyene bort fra denne kvinnen. Mange kvinner drømmer jo om å leve opp til skjønnhetsidealene i den vestlige verden, og derfor kan det være fascinerende å se bilde av en kvinne som oppfyller disse idealene så til de grader.

  På venstre side av startsiden finner man en boks med mulighet for å registrere seg som bruker. Der må man velge om man er kvinner eller mann, og om man søker en kvinne eller mann. Det presiseres at registreringen er gratis, og så står det følgende med liten skrift under: 1. Det er anonymt, trygt og uforpliktende. 2. Det er diskrete partnersøk og lidenskapelige treff. 3. Det er seriøs profilkontroll og manuelle bildekontroller.

  Disse 3 punktene gjorde oss komfortable i registreringsprosessen. Ikke bare syns vi det hørtes svært tiltalende og spennende ut med lidenskapelige treff, men i tillegg ble vi glade for at det virker som at c-date tar sikkerhet på alvor. Det er kjedelig å komme inn på en datingportal med mange falske profiler, fare for at informasjon kommer på avveie, eller at anonymiteten står på spill. C-date har tatt høyde for alle disse tingene, noe som definitivt vil være tiltalende for brukerne av denne datingsiden.

  Etter å ha fylt inn hvorvidt man søker kvinner eller menn, trykker man på «registrer deg» knappen. Da popper det opp 6 ulike bilder med tekst på. Man blir spurt om man er på c-date fordi man vil flørte, møte single, leke, chatte, se på, eller ha en diskret afære. Det er fint at c-date har lagt til alle disse alternativene. Vi tror på skreddersydde opplevelser, og da er det viktig å ha denne informasjonen i bakhånd.

  Etter å ha trykket på et av disse alternativene ledes en over på et bilde av en attraktiv kvinne og en kjekk mann. Spørsmålet man blir stilt er «hvem tenner deg?». Når man har trykket på den personen som tenner en mest kommer en over til neste slide, hvor man skal oppgi hvor man kommer fra.

  Dette er åpenbart for at man skulle kunne matche folk som kommer fra noen lunde samme geografiske område. Det kan være litt kjedelig og tungvint om man selv kommer fra Oslo, og så popper det opp en haug med potensielle partnere i Tromsø. Vi sier ikke at kjærligheten ikke kan trosse geografien, men det er utvilsomt enklere å legge til rett for matching i samme område. I neste slide må man oppgi fødselsdato og sivilstatus.

  Når det er gjort må man si litt om utseendet sitt; hvor høy man er, hvilken øyefarge man har, og hvilken kroppstype en har. På neste og siste slide i registreringsprosessen skal man oppgi hvordan man hørte om siden, samt fylle inn epost adresse, og ikke minst opprette et passord.

  Når alt dette er gjort gjenstår det bare å godta vilkår, og vipps så er brukeren opprettet. Det tar rundt et par – fem minutter, og var en nokså enkel prosess. Vi har vært borti datingportaler hvor dette har vært av en mye mer omstendelig karakter, så vi satte pris på et nettside som holdt dette enkelt.

  Logo

  Chatting

  Vi kom enkelt i gang med mange chatter på c-date. Det kan hende at det har vært helt tilfeldig, men svarprosenten på dem vi har sendt melding til har vært ekstremt høy.

  På enkelte andre datingtjenester som vi har testet, har det vært mange som ikke har svart når vi har sendt dem melding. Dette kan være en kilde til mye frustrasjon, det var derfor deilig å komme til en datingportal hvor svarprosenten var høy.

  Når det gjelder det spesifikke innholdet i chattene vi har hatt på c-date, har dette vært variert. I begynnelsen forsøkte vi oss litt på klassiske klisjefylte samtaler, og ville gjerne åpne med noe sånt som «Hei søta» eller «Du er kremen, jeg er fløten, hilsen søten».

  Selv om dette funket greit, fikk vi ikke den helt store responsen på disse meldingene. Det er vanskelig å si om dette har noe med de folkene som er på c-date å gjøre, eller om slike åpnere mer generelt ikke funker så bra.

  Grunnen til at vi ikke har noe svar på dette, er fordi det er vanskelig å se klare mønster ut fra datagrunnlaget vårt. Det som imidlertid er helt sikkert er at vi fikk flere og bedre responser da vi gikk over til en litt mer klassisk «James Bond» stil på chattingen vårt. Åpneren kunne da f.eks. være noe sånt som «Whisky, tørr eller ristet?».

  De som tok denne referansen responderte svært godt, og da var samtalen i gang. Vi forsøkte gjerne å begynne med litt flørting og tull på starten av chattingen, for deretter å bli mer normale og dype.

  Dette kan jo kanskje sammenlignes litt med slik flørting er i det virkelige liv, hvor man gjerne fokuserer mye på mystikk, romanse, og humor i starten. Og så går man kanskje over til å snakke om litt mer dype temaer som politikk, familie, og hva man drømmer om å få ut av livet, etter hvert. Det var hvert fall denne taktikken vi kjørte på c-date, og den visste seg å fungere svært bra!

  Tips og triks

  På C-date kan du velge mellom forskjellige datingalternativer.

  Vi skal nå prøve å gi noen tips til deg som er helt ny på nettdating om hva som kan være viktig å huske på når man er inne på c-date eller for så vidt også andre datingsider. For det første er det viktig å ha gode bilder. Det kan gjerne være flere bilder i litt ulike kategorier. F.eks. bør man ha et bilde som er av bare ansiktet.

  Dette bør være i en god bildeoppløsning, og blikket burde være skarpt, men ikke nødvendigvis alt for intenst. Det kan være greit å ha et noenlunde vanlig blikk på dette bildet, ser man rar ut oppfattes man jo fort som en rar person også. Det er absolutt avgjørende at man ikke ser «creepy» ut på dette bildet, særlig som mann.

  Ser man litt «creepy» ut er det svært lite tiltalende for de fleste kvinner tror vi. Vi har prøvd oss frem med litt ulike profilbilder og de hvor vi ser litt «creepy» ut på, fungerer sjelden bra. Det kan jo av og til være vanskelig å stadfeste om man ser litt creepy ut på bilder, særlig hvis man må vurdere et bilde av seg selv. Det som kan være et lurt triks da er å høre med noen venner av en.

  Vårt inntrykk er at spesielt kvinner er gode til å avgjøre om man ser bra ut på et bilde. Kvinner har jo større hjerneområder for kommunikasjon og sosial intelligens, og kanskje dette gjør at det er lettere for dem å avgjøre om et bilde av et ansikt er bra eller dårlig. Utenom bilde av ansiktet kan det være lurt å ha 3 andre bilder i følgende forskjellige kategorier: Ett hvor man gjør noe sosialt, ett hvor man gjør en sportsaktivitet, og ett i jobbsammenheng.

  Med bilder fra disse forskjellige kategoriene kommuniserer jo man at man faktisk har et «liv». Profiler med f.eks. 4 selfier eller 4 bilder fra at man driver snekkerarbeid kan slå uheldig ut. Når det gjelder selfiene kan folk fort tenke at «herregud, står denne personen bare foran speilet og tar bilder av seg selv?». Når det gjelder snekkerbildene kan folk fort tenke at «herregud, er det bare snekring som interesserer denne personen».

  Det er viktig å fremstå som interessant og som at man lever litt variert. En person som både er ute og spiller fotball, reiser rundt og holder foredrag med jobben, og som ser ut til å ha et aktivt sosialt liv, blir fort mer populær enn en som ser ut til å bare sitte inne og se på tv f.eks. Vårt tips er derfor å tenke litt nøye om hvilken bilder en legger ut på c-date.

  Føler man at man ikke har noen gode nok bilder, hyr en fotograf. En tusenlapp eller to kan ta deg langt, og er utvilsomt verdt investeringen om det leder til et langvarig forhold med drømmepartneren.

  Foruten om bilder kan det være lurt å reflektere litt rundt hva slags informasjon en legger ut om seg selv på profilsiden ens. Skal man skrive noe morsomt, bør det være noe som en ikke bare selv finner morsomt, men som det er sannsynlig at mange andre også finner morsomt.

  Når det gjelder den skriftlige informasjonen er det viktig at ikke heller denne er «creepy» eller rar. Det samme gjelder i chatten. Det er faktisk kanskje enda viktigere i chatten at man fremstår som sosialt kalibrert og som en forholdsvis vanlig person, enn det er der hvor man legger ut skriftlig informasjon om seg selv.

  Dessverre er folk dømmende, og skriver du ting som er litt «off» på chatten kan det fort resultere i få svar og dårlige responser.

  Logo

  Ulike brukere

  C-date har brukere i alle aldre, ulik legning og stor variasjon når det kommer til motivasjon for å være på denne datingplattformen. Mens noen er unge og ser etter en useriøs flørt, er andre eldre og på jakt etter et potensielt giftemål.

  Vi likte at brukerbasen var så mangeartet. Dette gjør at de aller fleste som for tiden er inne i datingverdenen skulle kunne klare å finne det de er på jakt etter dersom de er på c-date.

  Layout og navigering

  På startsiden til c-date (etter at man har fullført registrering) blir en vist bilde av forskjellige brukerprofiler. Det står dessuten om vedkommende befinner seg i en samtale med en annen bruker. Bildene av de andre brukerne var litt blurry, men vi antar at det er fordi vi benyttet gratisversjonen.

  På høyre side av skjermen står det noen brukere som er online nå. Det kan være svært kjekt ettersom det kanskje er mest nærliggende å ta kontakt med disse brukerne for å maksimere sannsynligheten for kjapt svar. Er man i chattehumør er det greit å få svar forholdsvis fort, og ikke måtte vente en dag eller to.

  Det står dessuten «kontaktforslag» litt lenger ned på siden. Her står det også hva slags seksuelle preferanser folk har, det kan være f.eks. sexleketøy og sensuell sex. Dette syns vi var litt artig, og ikke minst nyttig informasjon. Man vil jo gjerne finne en som har de samme seksuelle preferansene som en selv.

  C-date sammenlignet med andre datingsider

  Victoria Milan er den datingsiden som kanskje har mest fellestrekk med C-date.

  C-date er bare en av utrolig mange datingsider i Norge, og dermed har du mange alternativer å velge mellom. Slikt sett vil en anmeldelse av C-date alene ikke gi deg så mye, i forhold til om vi også sammenligner den med andre datingsider på det norske markedet. Vi skal derfor gjøre dette nå.

  Det er usikkert om C-date kan kalles en nisjeside eller ikke. Siden har jo mange medlemmer og kan passe for folk flest. Imidlertid er jo selve konseptet at C-date primært målretter seg mot mennesker som ønsker uforpliktende dating, såkalt casual dating. Slikt sett kan C-date sammenlignes mer med Victoria Milan og kanskje Tinder, enn sider som Giganten Match, elitesiden EliteSingles, kritiserte Be2 og lignende.

  I forhold til sitt formål synes vi C-date er en av de absolutt beste innenfor casual dating. Her er det mange konkurrenter, men de fleste av disse er som oftest små, totalt useriøse sider som kun er ute etter å loppe deg for penger. Disse må du virkelig styre unna. Noe mer seriøse konkurrenter som Victoria Milan kan til en viss grad nå opp til nivået, men også denne datingsiden ligger et hakk fra C-date.

  Tinder er selvfølgelig en åpenbar aktuell konkurrent innenfor casual dating, da mange bruker Tinder til dette. Slikt sett kan absolutt Tinder testes sammen med C-date for å sammenligne hvilken som er best.

  Dersom du er ute etter noe mer langvarig vil vi egentlig ikke anbefale C-date. Grunnen til dette er mange. For det første er C-date primært en side for casual dating, slik at mange av brukerne ikke ønsker et langvarig forhold. For det andre er ikke C-date den største datingsiden. På for eksempel Match, Møteplassen, Zoosk, EliteSingles og lignende finnes det mange flere medlemmer som er ute etter noe mer seriøst. Da gir det ikke mening å bruke C-date for å lete etter dette.

  Alt i alt kan vi likevel si at C-date leverer godt i forhold til casual dating, sett i forhold til andre datingsider.

  Totalvurdering

  Vi syns c-date var en bra datingside. Det er enkelt å navigere seg rundt på sidene dems, og vi fikk høy svarprosent.

  Det er fint at registreringsprosessen er såpass enkel, og at c-date fokuserer på sikkerhet. For alle som ønsker å prøve seg på det online datingmarkedet anbefaler vi c-date.

  Logo
  Kommersielt samarbeid
  INNHOLDSFORTEGNELSE
  Logo