Annonsering

Datingsider.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.

Beste chattesider i Norge

Det å møte en person som en skal dele resten av livet med, eller kanskje bare en aften, kan for mange virke som en nærmest umulig oppgave. Heldigvis finnes det mange norske chattesider som en kan benytte seg av for å oppnå dette. Her kan en, avhengig av hvilken side en velger, møte ufattelig mange forskjellige typer mennesker.

I dag finnes det derimot en overflod av forskjellige chattesider i det norske markedet, og selv om denne jungelen av valg gir deg mange muligheter, så kan det være vanskelig å velge. Vi har derfor i denne artikkelen gått gjennom de forskjellige utvalgene, slik at ditt valg blir enklere.

Slik har vi valgt de beste chattesidene

Det er mange faktorer som utgjør hvor god en chatteside er. Blant annet skal den gjerne være enkel å melde seg opp til, ha mange aktive medlemmer du kan chatte med, inneholde funksjoner for matching, og ikke minst være en fornuftig priset tjeneste i henhold til den verdien en da mottar i retur.

Vi har nedenfor listet opp de tjenestene vi mener treffer disse kriteriene aller best. Deretter har vi gjennomgått de forskjellige kriteriene i henhold til tjenesten, slik at om du har et par spesielle kriterier du ser etter, så kan du gjøre ditt valg basert på disse.

EliteSingles

Med over 30 millioner på verdensbasis, så utmerker EliteSingles seg som en av verdens største datingsider innen sin nisje. I Norge er de også over årene blitt en av de store innen dating for de med god utdanning, og tjenesten har i dag over 120,000 aktive medlemmer som du kan chatte med om ønskelig.

Det høye kravet til en akademisk grad gjør selvfølgelig at EliteSingles har en noe høyere snittalder enn andre chattesider i Norge, men dette er absolutt på ingen måter et drastisk skille. EliteSingles har personer i alle aldre du kan snakke med, riktignok da igjen personer med god utdanning bak seg.

Slik kan du snakke med høyt utdannede mennesker som mest sannsynlig er interesserte i andre akademisk avanserte mennesker slik som deg selv. Totalt tar EliteSingles sin test omtrent 30 minutter, slik at det på ingen måte er en test som overvelder deg med umulige spørsmål.

Så snart du er ferdig med din test, så vil algoritmen til EliteSingles gi deg kontakt forslag. Du kan se på disse individenes profiler, eller så kan du trosse matematikken og videre se på individer som EliteSingles mener ikke passer til deg. Uansett vil det koste penger å kontakte disse menneskene.

Kostnaden av et abonnement hos EliteSingles er relativt billig, særlig dersom du binder deg for en lengre periode. I forhold til andre datingsider ligger nok EliteSingles ca midt på treet i forhold til pris. Det er uansett helt gratis å registrere seg og komme i kontakt med andre, slik at du kan teste ut tjenesten før du betaler noe.

Logo
Vår vurdering:

Match

Match er en noe mer generell datingside der du i grunn kan møte på hvem som helst. Her kan du støte på og chatte med alt fra den unge studenten til den eldre personen over gata. Det er egentlig ikke noe fasitsvar på hvem den gjennomsnittlige brukeren hos Match er, og det er i grunn ganske spennende for deg som ønsker å chatte på nett.

Leter du blant norske chattesider er mange av disse spesialiserte innenfor ett område, noe som kan være en fordel fra enkelte synspunkt. Allikevel er det også en nedside ved dette i form av at en da ikke får chatte med det fulle spennet av mennesker som potensielt kan være interessert i en og vice versa.

For å registrere deg hos denne chattesiden, der du kan komme i kontakt med 20 millioner aktive medlemmer på verdensbasis, eller litt over 300,000 medlemmer her i Norge, så skal du bare gå gjennom en rask prosess med helt nødvendig kontaktinformasjon og lignende. Dette er helt gratis hos Match.

Selve registreringen påfølges deretter av en kort personlighetstest. Denne er gratis, og for folk flest tar det omtrent 20 minutter å fullføre denne testen. Her vil du blant annet bli spurt om hvem du er som type, men også hvilken type person du liker å være rundt.

Svarene fra testen er unektelig viktige for at du skal kunne matche med riktig person. Husk at siden Match er en massiv side, så har de perfeksjonert sin algoritme med årene og de mange millioner matchene de har laget – derfor bør du tenke deg om et par ganger før du unngår å chatte med en person Match anbefaler, men som du personlig ikke tror passer.

Match har nemlig ofte rett! Dersom du ønsker å chatte med personer på Match, så koster det deg 379kr i måneden, mens om du velger et abonnement på 6 måneder kan du få en rabatt helt ned til 199kr i måneden. For å delta hos en av de beste innen norske chattesider er dette i grunn meget rimelig.

Logo
Vår vurdering:

Singles50

Singles50 er en chatteside som tar sikte på å koble sammen individer som er over 50 år gamle. Blant de litt over 60,000 aktive medlemmene som du kan chatte med hos Singles50, så er selvfølgelig majoriteten av disse over 50 år. Dermed trenger du ikke luke ut en masse unge mennesker fra kontakt forslagene.

Ikke bare er Singles50 en chatteside som har de eldre i fokus, men dette er også en side for deg som søker seriøs dating. Tjenesten fremmer nemlig suksesshistorier om møter som endte i ekte kjærlighet, fremfor å markedsføre kortvarige, hemmelige forhold, eller muligens bare engangsmøter uten forpliktelse.

Registreringsprosessen hos Singles50 involvere et enkelt skjema med kontaktinformasjon og personlige opplysninger, før du videre går inn i en personlighetstest. Formålet med denne testen er å se hvem du er som person, hvem du ser etter som person, og deretter å koble deg opp mot den riktige personen basert på dette.

Personlighetstesten, som tar rundt 15 minutter og inneholder 34 spørsmål totalt, gir fra seg et resultat som de avanserte algoritmene hos Singles50 leser. Påfølgende vil du her få opp kontakt forslag, og du kan sende en enkelt melding til interessante personer. Alt opp til dette punktet er gratis.

Skal du se svaret på meldingen, eller sende flere meldinger til individer, så er du nødt til å melde deg opp med et betalt abonnement. For å få full tilgang til en rimelig penge, så lønner det seg å velge et helårsabonnement. Hos Singles50 vil dette koste deg 299kr i måneden!

Logo
Vår vurdering:

C-date – god casual datingside

C-date er en meget populære chatteside som har et globalt opphav. Siden 2008 har tjenesten tilegnet seg mer 39 millioner brukere globalt, hvorav 20 millioner befinner seg i Europa, og rundt 500,000 befinner seg i Norge. Dette gjør C-date til en av Norges største chattesider, selv om dette altså er en såkalt nisjeside.

Nisjen som C-date har valgt finner vi i deres navn, da C-en her står for Casual. Altså er C-date for casual chatting og uforpliktende møter. Det er omtrent like mange kvinner som menn her, snittalderen er midt på treet på 34 år, og både gifte, mennesker i forhold, og single velger å ty til denne siden for dating.

C-date skiller seg noe ut i bransjen, i den grad at de i grunn ikke har noen spesifikk personlighetstest. Etter du har gjennomgått registreringen her, så skal du nemlig ta en test som baserer seg på dine seksuelle preferanser blant annet. Denne testen er perfekt for uforpliktende chatting og potensielt mer!

Testen tar deg mest sannsynlig rundt 10 minutter. Merk at C-date her virkelig kjenner sine brukere, og de tilbyr deg anonymisering av all din info, både for brukeren din og for den nevnte testen. Du kan dessuten laste opp bilder anonymt til din profil om dette er ønskelig.

Hos C-date vil kvinner kunne få full tilgang til hele databasen og dens funksjoner, slik som å sende og motta meldinger, helt gratis. For menn på den andre siden koster det ved for eksempel et årsabonnement lave 499kr i måneden. Dette sikrer mer enn nok av kvinner, men også fornuftige priser slik at tjenesten kan utvikles videre.

Logo
Vår vurdering:

Academic Singles – god generell datingside

Academic Singles er en chatteside som gir de med høy utdanning gode muligheter for å møte sin fremtidige partner. Dette er regnet for å være seriøs side der du kan chatte med likesinnede. Søker du å date andre som har like høy utdanning som deg, så kan du her allerede finspisse jakten på den rette!

Det er fordi Academic Singles, i kontrast til de største chattesidene, ikke tvinger deg til å måtte se gjennom en haug med irrelevante profiler. I stedet kan du velge og vrake mellom personer som mest sannsynlig er ganske gode alternativer for deg uansett.

Derfor gjør det ingenting at Academic Singles ikke har mer enn 100,000 medlemmer, da dette tross alt er kvalitetsmedlemmer og potensielle partnere alle sammen. Du kan enkelt registrere deg gratis og se med egne øyne akkurat hvor suksessfulle og attraktive de mange profilene på denne chattesiden er.

Blant norske chattesider finner du få som har så gode algoritmer som Academic Singles. Så snart du har fullført din personlighetstest på rundt 15 minutter, så vil Academic Singles sin algoritme sette i gang med å finne kontakt forslag til deg. Ønsker du å kontakte disse, så kan du melde deg opp til et Premium abonnement.

Et Premium abonnement hos Academic Singles kan du få til så lite som 399kr i måneden dersom du velger et helårsabonnement. Altså kan du spare godt med penger på å velge et lengre abonnement, og det gir deg også tross alt lengre tid til å chatte med potensielle kjærester på Academic Singles.

Logo
Vår vurdering:

Victoria Milan

Sist men ikke minst må siden Badoo.com nevnes som en alternativ chatteside. Badoo startet opp først tilbake i 2006, og den gang var siden i grunn bare et sosialt medium. I dag har Badoo utviklet seg til en verdensomspennende side for chatting, og den har i dag over 130 millioner aktive medlemmer du kan snakke med, hvorav rundt 100,000 er nordmenn.

Det er noe helt unikt og spennende ved det at en chatteside er såpass internasjonal, fordi det i praksis betyr at en virkelig kan møte sitt livs kjærlighet her. De færreste tror tross alt at kjærligheten befinner seg i samme nabolaget, så hvorfor begrense seg til bare Norge heller?

Ønsker du å finne en nordmann å chatte med, så er det dog altså rundt 100,000 nordmenn som du kan chatte med på siden, slik at dette absolutt kan regnes inn blant norske chattesider om en vil. For å snakke med disse skal du forøvrig hos Badoo, i motsetning til andre sider, ikke gjennom noen lang personlighetstest.

Badoo lar deg dessuten chatte med andre brukere helt gratis. Dermed kan du få det meste ut av siden gratis, om du bare er ute etter noen å chatte med i det daglige. Det finnes dog også muligheter for oppgraderinger, slik som for eksempel å ranke høyere i søk hos andre.

Skal du ta nytte av slike oppgraderinger, så kan du kjøpe såkalte Badoo credits. Du kan forøvrig også velge å kjøpe et livstidsabonnement hos Badoo, noe som koster litt over 500kr. Faktisk er ikke denne kostnaden mer enn det de aller fleste norske chattesider koster månedlig!

Logo
Vår vurdering:

Oppsummering

En chatteside hjelper deg å komme i kontakt med både nye venner, og ikke minst potensielle romantiske partnere. Du velger selv hvor spesifikk du ønsker å være i ditt søk. Det vil si, du kan velge å chatte med folk flest, eldre, høyt utdannede, og flere andre spesifiserte kategorier.

Videre kan du også velge å chatte internasjonalt om det er av interesse for deg. Uansett hva du velger, så vil det å registrere seg ved en slik side helt garantert åpne nye dører for deg. Kanskje vil datginsiden la deg finne ditt livs store kjærlighet!

Kommersielt samarbeid
INNHOLDSFORTEGNELSE