Annonsering

Datingsider.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.

Be2 Anmeldelse

Kort fortalt

Be2 er en helt grei datingside, men langt fra den beste i vår test. Funksjonen, appene og lignende synes vi fungerer bra. Problemet er imidlertid at tjenesten ikke vekker så mye tillit. Vi mistenker at det er en del falske kontoer, da mange av brukerne der inne virker litt tvilsomme. Men likevel er det bare å teste det ut selv, det er jo gratis registrering.

Fordeler
 • Internasjonal datingtjeneste
 • Personlighetstest
 • Relativt jevn kjønnsfordeling
 • Ulemper
 • Muligens falske brukerkontoer
 • Vanskelig å si opp abonnement
 • Logo
  Vår vurdering:

  Introduksjon

  Her ser du hovedmenyen til Be2.

  Be2 er en online datingtjeneste for personer som har lyst til å møte en potensiell partner. Det er drevet av et «limited liability» selskap med sete i Sveits og har 180 ansatte (per 2010).

  På nettisidene sine oppgir be2 at 41% finner den rette partneren via denne datingtjenesten. Videre oppgis det at det registreres 24000 nye medlemmer hver dag, og dessuten at kjønnsbalansen er god (51% - 49%).

  Be2 har eksistert siden 2004 og har dessverre vært kritisert en del i media og på nettet basert på forskjellige grunnlag. Blant annet gjennomførte tv2 en test av be2 som avdekket at denne datingtjenesten lover mer enn den holder. Vi ønsket å teste be2 på egenhånd.

  Er dette en datingtjeneste som vi føler oss komfortable med å benytte? Hva slags funksjoner tilbys? Er det mulig å møte en partner på be2? Dette var bare noen av spørsmålene som vi stilte oss da vi gikk i gang med å teste be2. Les videre før å høre hva vi fant ut!

  Hjemmeside

  Når man kommer inn på hjemmesiden til be2 er det første man ser et bilde av et vakkert par som tydelig er forelsket. Det er ingen tvil om at man settes i datinghumør av dette bildet, og det er utvilsomt fristende å registrere seg som bruker på be2.

  Men så legges det en demper på registreringslysten ved nærmere iakttagelse. På høyre side av skjermen kan man nemlig se at be2 var en testvinner i 2022, og dessuten at det er 100 % sikkert å benytte seg av siden. Vi ble imidlertid litt på vakt her, for det gikk ikke an å trykke på noen av disse rubrikkene som viste at be2 har blitt testvinner eller at det er 100% trygt å benytte siden.

  Det står heller ikke noe mer spesifikt om hvem som har gjennomført testen som be2 har blitt testvinner av, eller hvorfor det er 100% trygt å benytte seg av denne datingtjenesten. For oss fremstår det nesten som om be2 kun har skrevet disse tingene for å lure til seg kunder, og at disse tingene ikke har noen rot i virkeligheten.

  Det kan jo f.eks. tenkes at det be2 mener er at de er testvinner i sin egen test, eller at de selv mener at det er 100% trygt å benytte seg av siden. Slike subjektive vurderinger er imidlertid uinteressante spør du oss! For at f.eks. en førsteplass i en test skal ha noe tyngde, må det jo ha vært en objektiv tredjepart som har foretatt testingen.

  Allerede etter å ha sett hjemmesiden til be2 må vi innrømme at be2 er lite egnet til å vekke tillit.

  Logo

  Registrering og personlighetstest

  For å registrere seg på be2 må man først oppgi om man er mann eller kvinne, og deretter oppgi om du søker mann eller kvinner på siden. Deretter må du taste inn en gyldig epostadresse, og dessuten opprette et ønsket passord.

  Som en klar hovedregel anbefaler vi å opprette et passord som har minst en liten og en stor bokstav, et tegn, og et tall. Ved å lage et sterkt passord hindrer man at andre får tilgang til brukeren ens på be2. Når man har oppgitt kjønn, hva man søker, samt registrert epost og laget et passord, går man videre til neste del i registreringsprosessen som er en slags personlighetstest.

  Poenget med denne personlighetstesten er at be2 skal prøve å matche deg med andre brukere som du kanskje vil komme godt overens med. Be2 har nemlig utformet en vitenskapelig matchmakingsprosess som er avhengig av at samtlige brukere har tastet inn en del informasjon om seg selv.

  Blant informasjonen som må tastes inn er «hvordan man ser på oppgavedelingen til et par», «det første man ønsker å vite om en partner», og «når man er klar over at man er forelsket». Det hele er utformet slik at man får et spørsmål, og så skal man klikke på et av flere svaralternativer for å indikere det alternativet som passer en best.

  Så når man f.eks. får spørsmål om «hva er det første du ønsker å vite om den nye partneren din», blir en presentert med følgende svaralternativer: «arbeid og fritid» eller «drømmer og ambisjoner». Vi synes dette fremstår litt unyansert og forenklet. Det er jo sjeldent et fasitsvar på spørsmål som dette, og svaret kan jo rett og slett være noe i duren «ja takk, jeg begge deler».

  Det kan jo avhenge litt av situasjonen hva man ønsker å vite først, og det blir dermed litt kunstig når man bare tilbys to forskjellige svaralternativer her.

  Testen tar seg imidlertid opp et par hakk etter at første side (og 20% av testen) er fullført. Da skal man nemlig rangere ulike personlighetstrekk hos seg selv på en skala fra 1 – 6, der 1 indikerer at man er totalt uenig, og 6 at man er helt enig.

  Følgende 4 personlighetstrekk skal rangeres på dette stadiet av testen: beslutsomhet, hensynsfullhet, dominans, og hvor sosial man er. I tillegg til rangeringen av personlighetstrekk skal man rangere hvor mye ulike ting appellerer til en selv, herunder: egeninteresse, refleksjon, åndelig vekst, kommunikasjon, matte og fysikk, og enkelhet.

  Disse tingene kontrasteres da mot ting som kanskje kan anses som motsetninger, som eksempel kan nevnes kunst vs. matte og fysikk. Denne delen av testen må vi ærlig innrømme at også slo oss som litt kunstig.

  Det er jo vanskelig å definere hva som utgjør motsetningsfylte konsept. Det slår oss rett og slett litt som at be2 har diktet opp en test her litt på eget initiativ, uten å se hen til etablerte psykologiske teorier eller kanskje fått hjelp av kompetente psykologer.

  Det presiseres imidlertid at dette kun er vår oppfatning, og at det ikke nødvendigvis stemmer.

  I neste del av personlighetstesten skal man oppgi hvordan vennene ens vil beskrive en. Selv om vi syns dette var et godt spørsmål, forsøker be2 også her å sette opp en del motsetningsfylte konsept som ikke slår oss som umiddelbare motsetninger.

  Eksempelvis spørres det om vennene dine helst vil beskrive deg som intelligent eller åpen. Problemet her er at jo at man kan være en person hvis venner beskriver som både svært åpen og svært intelligent.

  Dette tar ikke testen høyd for så vidt vi kan forstå, og da kan vi ikke skjønne noe annet enn at svarene fort kan bli litt intetsigende.

  Til slutt i testen skal man oppgi hvor man har hørt om be2, og dessuten fylle inn en del informasjon om seg selv. Blant annet skal man si litt om ens utseende (øyefarge, hårfarge, høyde osv.), hvor man bor, hva slags yrke man har, og om ønskelig kan man oppgi årlig inntekt.

  Før man fullfører testen registreringen er det to ting som må gjøres. Det første er å godta vilkårene og personvernreglene til be2 (vi skal gå nøyere gjennom dem litt senere i anmeldelsen), og dessuten utforme en personlig melding.

  Dette er en melding som skal kunne leses av andre brukere og som maksimalt kan være på 200 tegn.

  Profilside

  Mange mener Be2 oppretter falske profiler for å få flere medlemmer.

  Når man er ferdig med registreringsprosessen blir man ledet over på ens personlige profilside, her vil be2 sitt matchmakingsystem ha jobbet på spreng for å kunne foreslå passende matcher for en.

  På vår profilside dukket det opp ca. 20 kontaktforslag som be2 altså mener at skal passe oss bra. Man kan velge å sende en melding til en av disse kontaktforslagene, men det fordrer imidlertid at man har et betalt medlemskap (mer om dette under).

  Øverst på profilsiden ens kan man se «kontakter», «innbox» (det er her man finner meldinger fra andre brukere), og dessuten kan man se hvem som er online. På raden under kan man navigere gjennom kontaktforslagene sine, se hvem som har besøkt profilen ens, og dessuten gå inn og se hvem man har lagt i favorittlisten sin.

  Ser man litt lenger nede på høyre side av skjermen er det en slags sveipefunksjon der man får opp bilder av andre brukere, og så kan man velge å gi tommel opp eller kryss til vedkommende. Dette minnet litt om tinder, så vi skjønner ikke helt hvorfor de har valgt å kopiere denne funksjonen.

  Fra profilsiden ens, kan man også navigere seg inn på siden med personlig info. Her vil man se den informasjonen man har oppgitt rundt utdanning, utseende, religion osv. Her kan man også lastet opp ønsket profilbilde.

  Det presiseres at det ikke er obligatorisk å laste opp et profilbilde, men be2 anbefaler alle å gjøre dette. Det er vel på generelt grunnlag smart å laste opp et profilbilde på en datingside, ofte kan det være vanskelig å ro i land dates uten et profilbilde.

  Betalingsmedlemskap

  Be2 tilbyr betalingsmedlemskap med en rekke fordeler versus gratismedlemskapet. Som gratismedlem får man tilgang til «min profil», personlighetstest, og man kan laste opp profilbilde, men det er også det hele.

  Velger man isteden å bli betalt medlem, kan man i tillegg til de nevnte funksjoner sende og motta ubegrenset med meldinger, legge til kontakter i favoritter, og se hvem som har besøkt profilen ens.

  Dessuten vil bildene være utydelige dersom man benytter seg av gratismedlemsskapet, dette problemet forsvinner hvis man blir betalingsmedlem.

  Man kan velge mellom 3 ulike varianter av betalingsmedlemskap på be2. Det mest populære abonnementet koster 399 kr per mnd. og har en bindingstid på 6 måneder. Dersom man ønsker å binde seg for en kortere periode kan man betale 499 kr i mnd. (bindingstid på 3 mnd.).

  Dersom man føler seg helt sikker på at be2 er noe man skal benytte i lang tid fremover kan man skrive seg opp til et 12 mnd. abonnement, da får man den beste prisen som ligger på 299 kr per mnd.

  Man kan velge å betale med ulike kredittkort som f.eks. visa, mastercard og amex. Iom. at kjøpet skjer på nettet har man angrerett dersom man ikke er fornøyd med produktet. Dette er åpenbart en sikkerhet som er fint å vite at man har dersom man registrerer seg som betalingsmedlem på be2.

  Logo

  Vilkår og personvernregler

  Be2 presiseres ansvaret deres i punkt 5 i vilkårsoversikten deres. Her fremgår det blant annet at selskapet ikke er ansvarlig for riktigheten av den informasjonen som kundene oppgir, og dessuten at de ikke er ansvarlig for misbruk av personopplysninger.

  F.eks. dersom en tredjeperson på ulovlig vis skulle få tilgang til ens personopplysninger. Vi anbefaler alle som vurderer å bli medlem av be2 å lese nøye gjennom vilkår og personvernreglene deres.

  Antall medlemmer og muligheter for dates

  Be2 oppgir at de har over 20 millioner medlemmer, og at antallet stadig øker. De hevder at den store fordelen med denne datingtjenesten er at folk slipper å bruke tid på å lete seg frem til en potensiell partner – «vi overtar hele parnersøkeprosessen».

  Vi stiller oss imidlertid litt tvilende til denne prosessen ettersom vi ikke ble helt overbevist av personlighetstesten som vi gjennomførte ved registrering. Den virket rett og slett litt for simpel og kunstig.

  Da vi testet be2 kom vi i kontakt med en del andre, men opplevde det rett og slett som vanskelig å få satt opp dates. Det er mulig dette skyldes våre ferdigheter på nettdating, men lett var det hvert fall ikke.

  Be2 sammenlignet med andre datingsider

  Vi mener egentlig Match er noe bedre enn Be2 på mange områder.

  Det finnes utrolig mange datingsider i Norge, og en er derfor nødt til å sammenligne Be2 med også de andre aktørene som opererer i landet. Hvis ikke hadde jo egentlig ikke anmeldelsen om Be2 sagt så mye i forhold til om du burde velge denne tjenesten eller ikke.

  Be2 er en internasjonal tjeneste. Vi har tidligere kommentert at mange internasjonale aktørerer synes å flyte på sitt rennome i Norge. Dette innebærer at mange tenker at datingsiden er god fordi de har hørt mye om den siden den er en kjent merkevare.

  Det man glemmer da er at det egentlig ikke har noe å si for oss om tjenesten har mange medlemmer i Tyskland, Frankrike og lignende så lenge det ikke er mange medlemmer i Norge. Til en viss grad synes vi at dette er en god kommentar for Be2, da vi føler at Be2 egentlig ikke leverer godt nok i forhold til at det er en relativt kjent datingside.

  Datingsiden synes noe tam og død, og i forhold til andre internasjonale sider i Norge som Match, Zoosk, C-date, EliteSingles og lignende synes vi rett og slett Be2 kommer til kort. Det samme gjelder i forhold til nordiske datingsider som Møteplassen, Sukker og lignende. Her synes det rett og slett å være litt mer liv.

  Det blir som å være på et utested hvor det er 3 personer, bare for å finne ut dagen etter at det var 300 på stedet ved siden av. Det sier seg selv at det er enklere å finne den rette på stedene hvor det er mer liv.

  Oppsummert synes vi rett og slett Be2 skuffer litt i forhold til sine konkurrenter, selv om tjenesten er grei nok.

  Oppsummering

  Registreringsprosessen på be2 er nokså omstendelig og tidkrevende. Man skal gjennom en lang rekke spørsmål i forbindelse med matchmakingen, og etter vår mening var det ikke alltid at spørsmålene i den tilhørende personlighetstesten traff spikeren.

  Vi stiller oss derfor litt tvilende til hele matchmakingen. For å få tilgang til en del helt sentrale funksjoner er man nødt til å bli betalingsmedlem på be2. Blant annet kan man ikke sende meldinger frem og tilbake til andre medlemmer dersom man benytter seg av gratisversjonen.

  Etter vår mening er derfor ikke gratisversjonen et reelt alternativ hos be2. Dette er ikke spesielt for be2, også andre datingtjenester fungerer på denne måten, men det er uansett litt kjedelig. Muligheten til å teste tjeneste blir svært vanskelig om man ikke vil åpne pengeboken.

  Vi hadde ønsket at be2 for eksempel tilbydde en ukes prøveperiode slik at man kunne testet tjenesten litt før man eventuelt gikk til anskaffelse av et betalingsabonnement. Helhetsinntrykket vårt av be2 er at det er en ok minus datingtjeneste.

  Det trekker opp at det er mange medlemmer på plattformen, men medlemskap, matchmakingprosessen og all den negative omtalen av be2 gjør oss litt skeptiske.

  Logo
  Kommersielt samarbeid
  INNHOLDSFORTEGNELSE
  Logo