Datingsider.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.
Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.
Badoo er en helt grei datingside. Her kan du snakke med mange menneske, og det er ganske mange norske medlemmer. Ønsker du en seriøs datingside hvor brukerne er der kun for dating kan det imidlertid lønne seg å også teste ut andre datingsider. Badoo er en noe spesiell datingside, men er verdt å teste ut.
Badoo er en datingplattform som vi tidligere ikke har hørt så mye om. Mens datingtjenester som tinder, møteplassen og match har blitt snakket om både i formelle og uformelle lag, har badoo vært mer «undercover».
Men ikke la deg lure, badoo er en gigant innen dating. I føle hjemmesiden dems har hele 418 milioner personer registrert seg som bruker av denne datingtjenesten. Og det mest imponerende av alt er at dette tallet stadig går opp! Med lite forutfattede meninger utover at badoo har ekstremt mange brukere, gikk gi i gang med å teste denne datingtjenesten.
Vi ville forstå hvordan badoo hadde fått så mange medlemmer, og om det var en datingtjeneste som vi selv kom til å like. Les videre for å høre hva vi fant ut.
Når man kommer inn på hjemmesiden til badoo legger man fort merke til at siden skiller seg ut fra mange andre datingsider. Innholdet er sparsommelig, og det er ingen bilder.
Utviklerne av denne hjemmesiden har villet holde det «low-key». Med en fargemix av hvitt og lilla fremstår badoo egentlig som noe annet enn en datingside, hvert fall sett fra vårt vestlige perspektiv som er vant til store bilder av tiltrekkende menn og kvinner på hjemmesiden til ulike datingplattformer. Allikevel er det noe tiltalende ved badoo, ikke minst er det spennende at så mange medlemmer har registrert seg.
Det fremstår nesten som at badoo ikke «trenger å prøve», de har allerede nok medlemmer, og holder seg for gode for utspekulert markedsføring. Dette bringer en slags eksklusivitet over badoo, på tross av at designet på hjemmesiden på mange måter faktisk ser litt billig ut.
Får å registrere seg får man beskjed om at man må svare på noen spørsmål. Det første spørsmålet er om man er mann eller kvinne. Deretter må man oppgi fornavn, fødselsdato, plassering, epost, og så må man lage et passord. Vi anbefaler at man lager et sterkt passord.
Dette kan typisk være et passord som kombinerer f.eks. store og små bokstaver, tall, et tegn og dessuten ikke er et ekte ord. Etter det vi har lest på internett vil det være mye vanskeligere for hackere å bryte seg inn med en slik passordutforming.
Vi er opptatt av at folk ikke skal ha sjans til å komme seg inn på våre private datingportaler, og opprettet derfor alltid sterke passord når vi registrerer oss. Vi anbefaler at du gjør det samme.
I neste steg må man laste opp et bilde. Vi startet med å laste opp et klart og tydelig ansiktsbilde ettersom vi har sett at dette ser ut til å gi bra utslag på antall matches på andre datingsider. Når dette var lastet opp, fikk vi beskjed om at det var en bra start, men at profiler med minst seks bilder er de mest populære.
Dette gir for så vidt mening, ettersom folk gjerne vil danne seg et ordentlig bilde av hvordan du egentlig ser ut, før de eventuelt vil møte deg på en date. Dessuten kan det være en styrke å ha bilder fra forskjellige deler av livet ditt. F.eks. et bilde fra jobbsammenheng, et der du gjør noe sosialt, et der du er med familie, og et der du driver med en form for aktivitet.
Aktiviteten kan gjerne være en sportsaktivitet, enten noe du elsker å gjøre, eller kanskje til og med noe ekstremsport – hvis du driver med det. Vi tror det er viktig å huske på ordtaket: et bilde sier mer enn tusen ord. Med gode bilder kan man faktisk fortelle ganske mye om det livet man lever. Derfor anbefaler vi alle som sliter med å få matcher å sørge for å fikse gode bilder.
Det er verdt det å betale en tusenlapp eller to for å øke matchene sine betraktelig. Har man dårlig med penger kan man jo også sette en god kompis eller et familiemedlem på saken. Det er ikke så mye som skal til for å få tatt litt røffe bilder.
Når bilder er lastet opp får man beskjed om å sjekke mailen sin for verifikasjonsmail. Vi likte at badoo hadde tatt med dette steget. Enkelte datingsider vi har vært borti, har ikke inkludert denne verifikasjonsprosessen. Det gjør åpenbart ting mye mer usikkert, ettersom man da står i fare for at andre personer oppretter en bruker i ditt navn.
Dette er selvsagt ulovlig og kan bli straffeforfulgt, men man vil jo gjerne sikre seg på litt enklere måter enn å måtte kontakte politimyndigheter. Vi gjør oppmerksom på at mailen fort kan havne utenfor primærmappen, men f.eks under søppelpost eller «sosialt». Det er imidlertid uproblematisk å fiske frem eposten fra en av disse mappene (eller en annen) og få det hele verifisert.
Når du er ferdig med verifikasjonsprosessen kommer du inn på startsiden din. Der vil du se et stort bilde av deg selv (det du bruker som hovedprofilbilde) og på høyre og venstre side av dette bidet er det litt ulike knapper du kan trykke på. Blant annet får du informasjon om ditt popularitetsnivå og under der er det en knapp med «øk popularitet»
Trykker man på denne knappen får man beskjed om at man kan kjøpe ulike tjenester som vil øke populariteten ens. Blant annet kan man stige i søkeresultatene, eller man kan fortelle andre at man er pålogget. Man kan også gå til innkjøp av badoo premium, og det er mange ulike premium-medlemskap å velge mellom.
Man kan velge mellom å være premium i alt fra én dag til ubegrenset. Mens dagsabonnementet koster 17,99 kr koster det ubegrensede abonnementet 859,99 kr. Uten at vi har sjekket opp i dette, antar vi at «ubegrenset» betyr at det gjelder for ett år. Man kan foreta betaling over paypal, mobil, eller med kredittkort.
Man får beskjed om at folk med badoo premium mottar dobbelt så mange meldinger, så det man blir utvilsomt fristet til å gå premium. Uavhengig av om man går premium eller ikke, kan man gå i gang og like andre brukere. Man får da opp bilder av ulike brukere, med et lite hjerte nede i venstre hjørnet, og et kryss i høyre.
Trykker man på hjertet betyr det at man har «liket» vedkommende, og trykker man på krysset betyr det at man ikke har «liket» vedkommende. Dersom du trykker like, og vedkommende også har trykket like på deg, er det en match!
Fra startsiden kan man navigere seg over til forskjellige steder. Blant annet kan man se «folk i nærheten», man kan klikke seg inn på meldinger, man kan få oversikt over samtlige matcher man har. Dessuten kan man trykke på en knapp som gjør at man får se hvem som har besøkt profilen ens, og dessuten kan en se hvem en har lagret som favoritter.
Vi syns det var veldig fint at badoo lagt til en mulighet til å lagre favoritter. Enkelte datingplattformer har ikke denne muligheten, og da kan det være vrient å gå tilbake og se på personer man anså som attraktive, men som man ikke hadde anledning til å ta kontakt med akkurat på det tidspunktet hvor man så dem.
Det kan jo tenkes at man egentlig er oppi noe, f.eks. arbeidet med å lage middag, så går man innom badoo og drømmedaten popper opp. Man har imidlertid ikke tid til å tenke ut noe smart å skrive akkurat der og da, så man ønsker å sette det hele litt på «hold». I slike situasjoner er denne funksjonen med å lagre noen som en favoritt rett og slett en innertier.
Fra startsiden kan man også navigere seg over på noe som heter fulltreffer. Der vil det være en profil som badoo mener du matcher helt perfekt med. Inne på profilen vil det gjerne stå litt info som vedkommende har lagt ut om hvorfor hun/han er på badoo, og dessuten om vedkommende er hetero eller homofil.
Det kan også stå om personen er singel eller i et forhold. Det varierer nok hva som står inne på folk sine profiler, man velger jo litt selv hva man ønsker å dele selvfølgelig.
Som vanlig når vi tester datingplattformer prøver vi oss på litt chatting. Det er ganske slående at forskjellig type kommunikasjon ser ut til å funke på forskjellige plattform. Ting som vi f.eks. har hatt mye suksess med på tinder, har vi plutselig null suksess med på badoo.
En linje som vi ofte har startet med på tinder (og som har gitt stor respons) er «Hva skal vi kalle barna våre?». Dette er åpenbart ment humoristisk, og det ligger implisitt i meldingen at «vi burde få barn sammen fordi vi er en perfekt match». Vi har testet den samme åpneren på badoo, men det har gitt svært lav respons. Responsraten var på et tidspunkt så lav at vi begynte å lure på om det var noe galt med chatfunksjonen.
Men denne hypotesen holdt ikke vann ettersom det var andre personer som svarte når vi f.eks. bare skrev «hei» til dem. Vår anbefaling er derfor å tilpasse det man skriver i chattene litt ut fra hvilken plattform man er på. Det er jo trolig slik at folk velger litt forskjellige plattformer ut fra hva de ser etter. Dersom noen er på sider som tinder eller happen, kan det hende at der ute etter en liten useriøs flørt, mens de kanskje er ute etter noe mer seriøst om de er på møteplassen eller badoo.
Etter åpneren forsøkte vi å holde oss ganske seriøse inne på badoo. Som regel i chattene våre snakket vi om temaer som mat, reise og hobbyer. Ren «kødd» og flørting var det lite av. Dessuten unngikk vi erotisk prat totalt. Man sier gjerne at erotisk chat er «high stakes, high reward». Det kan funke ekstremt bra, kanskje bedre enn noe annet, dersom det treffer.
Dersom den erotiske praten på den andre side slår feil, kan det være helt katastrofalt. Dersom det fremstår som litt ukalibrert og skittent, istedenfor sensuelt, lekent og gøy, kan dette være en «killer» for videre chat.
Når begge parter viser mye interesse i chatten er det på tide å gå for «closingen». Men closingen mener vi at man skal prøve å sette opp en date i det virkelige liv. En del samtaler tenderer til å aldri gå noen vei, man chatter og chatter, men setter aldri opp en date. Dette kan være kjedelig for begge parter, og kanskje grunnen til det er at ingen tørr å trykke på avtrekkeren.
Vi hører kanskje litt til den tradisjonelle skole, men vi tenker at det er mannens rolle å initiere en date, hvert fall som klar hovedregel. Spørsmålet er hvordan dette skal gjøres? En teknikk som har funket bra for oss på badoo er å «seede» daten. Istedenfor å gå rett på spørsmålet om man skal møtes, betyr en slik «seeding» at man legger ut noen små hint om at man skal møtes, for å se hvordan den andre part reagerer på det.
Eksempelvis kan man skrive at «nå hadde det smakt med litt vin», eller «jeg liker bedre å møte folk enn å sitte og chatte på en online datingplattform». Så litt avhengig av responsen en får, kan man avgjøre hva som blir neste trekk.
Det kan være lurt å ta closingen i flere steg. Steg 1 kan være seedingen, steg 2 kan være et spørsmål for å finne ut om den andre liker en spesiell aktivitet, f.eks. «liker du vin?», og steg 3 kan være an avklaring av hvor man konkret skal møtes; f.eks. «skal vi møtes kl. 7 og ta et glass vin?».
Det finnes utrolig mange datingsider i verden, og også mange i Norge. Dermed har du ekstremt mange valg i forhold til hvilken datingside du skal velge. For å vurderer Badoo komplett, må man dermed også sammenligne den med andre datingsider på det norske markedet. Det er jo tross alt dette som i bunn og grunn vil avgjøre om du burde bruke Badoo eller om du burde velge en annen datingside.
Badoo er en såkalt generell datingside, hvor du kan møte alle slags mennesker innenfor alle interesser. Slikt sett kan Badoo kanskje sammenlignes med datingsider som Match, Møteplassen, EliteSingles, Zoosk, Tinder, Happn og lignende.
Badoo skiller seg ut ved å være et mer sosialt nettverk etter vår mening, i forhold til kun en rendyrket datingside. Dette gjør at tjenesten også kan være litt frustrerende etter vår mening, fordi det ofte synes vanskelig å faktisk få møtt noen på date og lignende.
Er du ute etter en mer fokusert datingside som faktisk matcher mennesker vil vi i mye større grad anbefale deg elitesiden Academic Singles, EliteSingles, Møteplassen, nyetablerte Turvenn, klassikeren Zoosk eller lignende.
Badoo synes også å ha et relativt ungt klientell og er du eldre enn 30 vil vi nok da også heller anbefale deg å teste ut andre datingsider, for eksempel noen av de vi testet ovenfor.
Alt i alt synes vi Badoo gjør det helt greit i forhold til andre datingsider, men personlig er nok ikke det den datingtjenesten vi ville valgt først, sett at man har andre alternativer som Match, EliteSingles, Møteplassen, Sukker og lignende.
Badoo har vært forholdsvis bra. Vi likte at det er enkelt å registrere seg, og dessuten at man ikke er tvunget til å bli betalingsmedlem for å kunne chatte med andre. Man vil jo gjerne teste ut litt chatting og se om man får noen gode samtaler i gang, før man bestemmer seg for å betale for en datingtjeneste.
Videre syns vi det var enkelt å navigere rundt på nettsidene til badoo, og det var fint at det var mange betalingsmåter dersom man ønsker å bli premium medlem. For alle nettdatere der ute, så er badoo et fint alternativ.
I likhet med Be2 har imidlertid Badoo blitt beskyldt for å operere med falske kontoer, hvilket åpenbart trekker noe ned i helhetsvurderingen vår.