Annonsering

Datingsider.no er en nettportal som sammenlikner og vurderer ulike datingsider.

Som alle andre bedrifter er vi nødt til å dekke kostnadene ved å opprette siden, samt å generere profitt. Derfor mottar vi henvisningsgebyr når vi henviser en person fra vår side til en datingisde dersom vedkommende registrerer seg og/eller kjøper et abonnement.

Alternativer til Tinder

Tinder har over årene raskt utviklet seg til å på mange måter bli definisjonen på dating over mobilen. Denne dating appen har ført til mange møter mellom mennesker både fjernt og nært, og det er også en populær app her i lille Norge. Allikevel er det blitt ganske klart over årene at Tinder også bringer med seg en hel del irritasjonsmomenter.

For brukere som ønsker å finne seg kjærligheten, så er for eksempel ikke Tinder en optimal dating app. Appen kan til tider bli ganske så overfladisk, og det finnes også mange andre områder som kan kritiseres. Disse gjør at Tinder simpelthen ikke når opp når en sammenligner tjenesten med de mange datingsidene som finnes der ute.

5 gode alternativer til Tinder

For deg som søker noe mer seriøs dating, eller om enn bare en mer utfyllende tjeneste, så kan datingsider på nett være et godt alternativ til Tinder. Selv datingsider for casual sex kan være bedre alternativer enn dating appen! Nedenfor har vi listet opp 5 gode alternativer til Tinder med grunnlag for hvorfor akkurat disse er bedre.

EliteSingles

EliteSingles er en tjeneste som er kjent over hele verden. Tjenesten har faktisk utrolige 30 millioner brukere på verdensbasis, og dette er alle mennesker du kan snakke med om ønskelig. Her hjemme i Norge har tjenesten litt over 120,000 aktive medlemmer du kan velge og vrake mellom.

Nisjen til EliteSingles ligger i at du her finner potensielle mennesker å date som har høyere utdanning. Dette er selvfølgelig helt tilfeldig på Tinder, slik at om du blir tiltrukket smarte individer, så er det liten tvil om at EliteSingles er et bedre valg for deg. Dessuten kan du med EliteSingles date eldre også.

Det å sette i gang med EliteSingles krever at du bruker noe mer tid enn å sette opp en Tinder profil, men det er absolutt verdt det. I stedet for å kaste helt tilfeldige personer etter deg, så tar nemlig EliteSingles deg gjennom en personlighetstest, slik at de kan anbefale passende dater for deg.

Om du derimot ønsker å chatte med noen, så er ikke EliteSingles gratis slik som Tinder. Du kan derimot gratis se profiler både for individer som tjenesten mener du passer med, men også for individer du ikke passer med ifølge algoritmen. Skal du kontakte noen av disse profilene, så vil du måtte anskaffe deg et betalt abonnement.

EliteSingles er også relativt rimelig, særlig dersom du for eksempel registrerer deg her for et år. Samlet må du som oftest betale en del mer for Tinder dersom du skal få noe ut av tjenesten. Uansett så kan du registrere deg og teste ut tjenesten helt gratis før du bestemmer deg.

Logo
Vår vurdering:

Match

Match er en annen datingside på nett som skiller seg markant fra Tinder. Siden er kanskje en av de mest populære i Norge, og de fleste nordmenn har hørt dette navnet sirkulere i sine kretser. I dag har tjenesten litt over utrolige 300,000 medlemmer i Norge, mens det finnes over 20 millioner på verdensbasis.

Dette gir deg et godt utvalg av potensielle dater, og du er ikke bundet til din geografiske lokasjon slik som hos Tinder. Allikevel kan du nok finne mange gode matcher bare i det store utvalget av nordmenn som befinner seg på Match. Men igjen er du altså ikke bundet av din geografiske lokasjon som hos Tinder.

Ønsker du å bli en del av de litt over 300,000 medlemmene hos Match, så må du gå gjennom en rask registreringsprosess. Denne kan minne noe om registreringen hos Tinder. Allikevel skiller de to veier der Match ber deg om å gjennomgå en personlighetstest. Denne tar omtrent 20 minutter, og den fungerer som basis for de forslagene du får til kontakt.

Match har nemlig en avansert algoritme som viser deg de beste matchene i henhold til din personlighet. Du kan se akkurat hvilke interesser du matcher med individene på, og denne algoritmen er langt på vei skuddsikker – da den tidligere har koblet sammen millioner av mennesker.

Skal du kontakte noen av disse foreslåtte profilene, så må du tilegne deg et abonnement hos Match. Abonnementet koster 379kr i måneden, noe som er rimelig i seg selv, men om du velger et 6 måneders abonnement, så får du dette til en så billig penge som 199kr i måneden!

Logo
Vår vurdering:

Singles50

Singles50 er muligens så langt fra Tinder en kan komme. Der Tinder sikter seg inn på den yngre generasjon, så er det kanskje ikke overraskende av navnet at Singles50 er tilegnet de som er over 50 år. Leter du etter dating for eldre, så tilbyr Singles50 i dag over 60,000 aktive medlemmer innenfor alderen du er på utkikk etter.

Dette er også på mange måter et godt motstykke til Tinder i den grad at Singles50 er en helt seriøs datingside. Det vil si, de som dater på denne siden er ganske sannsynlig individer som er ute etter seriøse forhold, og ikke bare et par møter. Søker du et langvarig forhold er derfor Singles50 et meget godt alternativ.

For å benytte deg av Singles50 sin store database av brukere, så må du først gjennomgå en enkel registreringsprosess. Gjennom å fylle inn et skjema med personlig informasjon, så blir du offisielt et medlem ved siden. Påfølgende vil Singles50 be deg om å ta en personlighetstest på omtrent 34 spørsmål. Denne vil ta deg rundt 15 minutter å fullføre.

Resultatene fra din personlighetstest vil vise seg å være nyttige i å koble deg opp mot de beste matchene. Du vil få opp kontakt forslag fra Singles50 som du kan sende meldinger til. Hele denne prosessen er forøvrig gratis, men skal du svare på meldingene igjen, så må du aktivere et betalt abonnement med Singles50.

Abonnementet deres er rimelig, men her gjelder det å være ekstra smart og registrere seg for en lengre periode. Ved å velge ett års abonnement hos Singles50, så betaler du nemlig bare 299kr i måneden. I lengden sparer dette deg flere tusenlapper, både sammenlignet med Singles50 sine andre alternativer, men også resten av markedet generelt.

Logo
Vår vurdering:

C-date – god casual datingside

C-date er muligens det nærmeste en kommer Tinder blant datingsidene på nett. C-en i deres navn står tross alt for Casual, noe som antyder at dette er en side for de som ønsker seg uforpliktende møter. Til motsetning av Tinder får du derimot her mye mer fleksibilitet i henhold til valg og andre funksjoner.

Tjenesten lar deg blant annet være rimelig anonym, både i henhold til din bio og dine bilder. Det er fordi C-date faktisk ikke er eksklusivt rettet mot single – individer som allerede er i et forhold, og til og med gifte befinner seg blant medlemmene på denne datingsiden. Det er dessuten et stort antall mennesker i alle aldre her, noe Tinder ikke kan skilte med.

Den nærmeste likheten C-date har med Tinder er at tjenesten ikke har noen spesifikk personlighetstest. Allikevel bør det nevnes at du her skal være åpne om dine seksuelle preferanser, slik at du kan treffe den rette for å potensielt fylle disse behovene. Tinder har ingen lignende funksjon.

Så snart du har registrert deg hos C-date, så tar denne testen bare rundt 10 minutter. Dette er en helt anonym registrering, og det er forøvrig også testen som avdekker dine seksuelle preferanser. Basert på denne vil du kunne se foreslåtte partnere. Skal du kontakte disse er du nødt til å registrere deg for en betalt versjon av C-date.

Det vil si, kvinner får bruke tjenesten helt gratis – noe som forøvrig gjør at tjenesten har en veldig lik kjønnsbalanse. Menn kan til motsetning skaffe seg tjenesten for så lite som 499kr i måneden, dersom de velger et ettårsabonnement.

Logo
Vår vurdering:

Academic Singles – god generell datingside

Academic Singles er igjen en side som skiller seg en god del fra Tinder. Denne datingsiden, som i dag teller litt over 100,000 aktive norske medlemmer, byr på mange goder som Tinder ikke kan måle seg med. Om du søker velutdannede individer blant annet, så er Academic Singles utvilsomt en flott side for deg.

Dette gjør at du slipper å sveipe gjennom profil etter profil, mens du gjetter deg til hvor intelligensen til den aktuelle personen ligger basert på et par bilder og en profiltekst. Academic Singles er rett og slett perfekt for segmentering dersom du ønsker å date en intelligent person.

Selv om Academic Singles er forbeholdt smarte individer, så er det ikke spesielt tøft å registrere seg her. Du skal bare fylle inn enkel informasjon, før du blir bedt om å fullføre en personlighetstest. Denne testen inneholder diverse spørsmål om deg selv og din ønskede partner, men tar ikke mer enn omtrent 15 minutter.

Svarer du ærlig på denne testen, så vil algoritmen til Academic Singles prosessere dataene og gi deg gode forslag til potensielle dater. Har du ikke helt troen på datamaskinenes spådommer, så kan du også se gjennom tilfeldige profiler i ditt nærområde for eksempel.

Uansett, om du ønsker å komme deg i kontakt med disse individene, så er du nødt til å skaffe deg et betalt abonnement hos Academic Singles. Dette kan du gjøre ved å for eksempel velge et ettårsabonnement, som koster 399kr i måneden. Det er en pris som kommer med en veldig god rabatt!

Logo
Vår vurdering:

Victoria Milan

Victoria Milan er en tjeneste som utelukkende setter finsiktet på de som er gifte, men ønsker seg en spennende affære. Selv om dette også er mulig gjennom en app som Tinder, så er denne appen på ingen måte tilrettelagt for det. Victoria Milan ønsker derimot også velkommen single som ønsker å delta i affæren til den gifte personen naturligvis.

Tjenesten ble grunnlagt tilbake i 2010, og den har siden bygd seg opp en base på over 200,000 aktive medlemmer. For de som søker en affære er Victoria Milan en ganske unik tjeneste, da den faktisk til og med har en egen blogg som gir råd til de som ønsker å skjule sine affærer.

Det å registrere seg hos Victoria Milan går fort unna, og det er heller ingen personlighetstest her. Under registreringen blir du derimot spurt noen ekstra spørsmål sammenlignet med andre datingtjenester. Blant annet blir du spurt om seksuelle preferanser, da for å sikre at du får en god match for din affære.

Så snart registreringen er omme, så kan du fritt se på alle profilene hos Victoria Milan. Her får du gjerne begrenset med informasjon, og de aller fleste har uskarpe bilder slik at de ikke nødvendigvis blir kjent igjen av sine ektefeller. Det er derimot ikke vanskelig å finne noe du liker.

Du må derimot oppgradere medlemskapet om du skal få kontakte andre på siden. 1 måned her koster 399kr i måneden, mens du ved et ettårsabonnement får en massiv rabatt og bare skal betale 199kr i måneden.

Logo
Vår vurdering:

Fordeler ved Tinder

Tinder har mange gode fordeler, og dette er en flott dating app. Du kan for eksempel raskt sette i gang via din Facebook bruker, det er helt gratis å bruke, og du kan komme i kontakt med potensielle dater i nærområdet.

En annen fordel med Tinder er at det er veldig enkelt å velge mellom personer basert på utseende. Bryr du deg ikke om seriøs dating, så er dette selvfølgelig en stor fordel for deg om du skal opptre litt overfladisk.

Ulemper ved Tinder

Dessverre finnes det en hel del flere ulemper ved Tinder enn fordeler. For eksempel har mange over årene bare blitt med på Tinder for å promotere sin Snapchat eller Instagram konto. Andre er der også kun for å motta oppmerksomhet. Disse to faktorene gjør at en i realiteten kan kaste bort flere timer på å snakke med useriøse mennesker.

Selv om Tinder fortsatt er gratis å laste ned, så må en nesten betale for å få noe ut av appen. Tinder Gold, og ikke minst funksjonen Boost, er du nesten nødt til å ha for å få nok likes til at tiden brukt på appen skal være verdt det.

Sist men ikke minst kan det nevnes at Tinder er rimelig overfladisk. Her får en så vidt sett ansiktet på en person, i tillegg til en liten bio, før en skal sveipe seg videre. Selv for de som søker casual dating, så kan faktisk Tinder til tider bli litt for enkelt i form av dybde om personens karakter.

Oppsummering

Tinder er en fin datingtjeneste som med rette har fått mye god oppmerksomhet over årene. Allikevel finnes det mange irritasjonsmomenter. Denne appen er til tider overfladisk, har mange useriøse brukere, og fungerer egentlig ikke optimalt før du begynner å bruke penger på den.

Derfor anbefales det heller å se til alternativer for Tinder. Diverse datingsider kan gi deg et mer spisset fokus på målgruppen du leter etter, et bredere geografisk spenn, samt bedre muligheter til å bli kjent med en person før du avviser dem. Du bør prøve en av våre 5 alternativer til Tinder i dag!

Kommersielt samarbeid
INNHOLDSFORTEGNELSE